eduso Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Czako trafił do schroniska jakiś czas temu. Jest mały, uroczy i kudłaty, a najważniejsze że przyjazny dla ludzi, psów i jest młody! Nie wiemy jak trafił na ulicę a jedynie tyle, że przywiozła go straż miejska. Jeszcze parę dni będzie przebywał w schronisku do końca kwarantanny i będzie mógł być wydany. Poszukujemy domku stałego lub tymczasowego dla Czako. Pies ma około 2 lat. Zaraz będzie więcej, dzisiejszych zdjęć! Psiak jest cudny, przymilny, lubi mizianki. Quote
snuszak Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ha, jest już nasz Czako! Dzieki Eduso za pomoc, mnie dogo nie słucha i nie chce z mojej reki nastepnych psich nieszczesc! Quote
eduso Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Dzisiejsze schroniskowe zdjęcia Czakusia i reszty psiaków: http://picasaweb.google.pl/HaniaEdi/Schron170210r# Quote
supergoga Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Piekna galeria. Muszę pogrupowac te fotki i powstawiać w ogłoszenia. Zrobic też ogłoszenia dla goldenkowej suni, jak zrobicie wątek. Beagla mam zgłosic do Tomo? I serce mio zadrżało na widok oczu..Mundka. Jak mu pomóc. Quote
margo54 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 I serce mio zadrżało na widok oczu..Mundka. Jak mu pomóc.[/QUOTE] Musimy poczekać do wiosny i wtedy postaramy się pomóc Mundkowi.Może się uda. Quote
Lilmo Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Jaki fajny cudaczek z tego Czako. Czy jesteście w stanie troszkę więcej powiedzieć o nim ? Jaki ma charakter ? To typ energicznego psiaka czy raczej spokojnego? Poza tym jestem przerażona ilością nowych psów w P. :( Bardzo chciałabym te wszystkie mordki odwiedzić, mam nadzieję, że już wkrótce mi się to uda. Quote
PaulinaT Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Śmieszny psiak. Taka pociecha. A sunia goldenowata ma swój watek? Quote
supergoga Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Wszystko zakłada Kasia, mam nadzieję, że bęzie. Ja powstawiam zaraz na stronę Fundacji i na allegro. Tyle, że mało wiem o wieku itp. Czekam na wieści od Kasi. Tak się o nie martwie. One dzisiaj są jutro nie ma - nie są bezpieczne. Quote
snuszak Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Czako bedzie miał około 2 lat, jest wesoły, bardzo kontaktowy, mimo innych psow i wyjscia z kojca po paru dniach i tak na spacerze najwazniejszy byl czlowiek, jedno cmokniecie i czako jest przy Tobie, jest wesoły, chętnie biega ale nie szajbus - Goldi za to daje popalić :) na smyczy chodzi rewelacja, nie ciagnie, trzyma sie czlowieka, długa linka sie nie naprezala bo on zawsze przy czlowieku, psiak rewelacja, wydaje mi sie ze z nim np na DT nie byloby najmniejszego problemu, zwyczajne cudo na kanapę, no i jak zauwazyla Hania czako jest w typie Cain teriera? Quote
eduso Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 [quote name='snuszkak']Czako bedzie miał około 2 lat, jest wesoły, bardzo kontaktowy, mimo innych psow i wyjscia z kojca po paru dniach i tak na spacerze najwazniejszy byl czlowiek, jedno cmokniecie i czako jest przy Tobie, jest wesoły, chętnie biega ale nie szajbus - Goldi za to daje popalić :) Tak, tak, Czako szedł spokojniej na smyczy niż Goldi (zdarzało jej się wypalić do przodu jak rakieta ;) ) i na spacerze zwracał na nas uwagę - od czasu do czasu, gdy przystanęłyśmy, opierał łapki na naszych nogach i prosił o głaskanki. i jak zauwazyla Hania czako jest w typie Cain teriera? Tak mi sie wydaje, że jest calkiem podobny do cairn terriera :) : http://cdn-write.demandstudios.com/upload//6000/500/70/9/36579.jpg http://cn1.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/133/2/AAAAAlbCvKoAAAAAATMimg.jpg Quote
zeberka4 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Boska psina! Przypadła mi do gustu na pewno znajdzie swój dom! Quote
snuszak Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 tak tylko na początek potrzebne są ogłoszenia, bo inaczej nie da rady Quote
supergoga Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Czako juz od wczoraj na allegro, na alegratce, na stronie Fundacji. Jeszcze wstawię chłopaka na kupsprzedaj, cafeanimal i eurocity. Jesli ktoś może pomóc, byłoby super. A najlepiej, gdyby się dom tymczasowy znalazł. kasia - czy przy spacerowej okazji dałoby się sprawdzić, jak reaguje na koty? Quote
snuszak Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 miałam już 2 zapytania o Czako dziś od rana, wysłałam jedna ankietę, drugą wyślę wieczorem Quote
zeberka4 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Czako napewno kogoś znajdzie,ma piękna mordkę Quote
Lilmo Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Trzymam mocno kciuki i z niecierpliwością czekam na wieści! Quote
snuszak Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 jedna Pani maila nie przysłała chociaż miała a ten drugi domek co przez tel byłam mniej przekonana odesłał wypełnioną ankietę ale hmm nie wiem, jakoś tak wiecie, np bład w ankiecie mnie osobiście zabił, nie wiem co o tym sądzić... a dziś mnie na uczelni rozwaliła wiadomość od osoby która się nie mogła dodzwonić bo na zajęciach byłam, o pieski, czy mamy "haski i owczarki" i jakie i ile i czy zdjęcia są bo ona by chciała ;/;/ jestem tym rozwalona w szczegolnosci ze ogłoszen na takie psy nie mamy... Quote
Lilmo Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Kurcze szkoda :( Z drugiej strony musimy pamiętać, że szukamy dla tych psiaków jak najlepszych domków, więc jeżeli jest jakieś "ale" to chyba nie warto sobie takim domem głowy zawracać. Oczywiście to nie do mnie należy decyzja, ale takie jest moje zdanie. Poza tym, Czako jest tak uroczym psiakiem, że na pewno znajdzie się kolejny dom chętny na jego adopcję, więc może jednak warto poczekać na ten wymarzony? ;) Quote
supergoga Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Wiecie, z kolei sam błąd...nie wyklucza serca i dobrej opieki. Skąd ten domek Kasiu - może warto sprawdzić. KOntrola adopcyjna zrobić. Quote
snuszak Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 też tak myslałam i tez tak do nich napiszę, domek w zabrzu czyli slask, macie tam kogoś z dogo kto by sprawdził? Quote
Lilmo Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Z Zabrza jest chyba Halbina, ale nie wiem czy ona robi wizyty przedadopcyjne. Myślę, że jednak warto do niej napisać, może będzie w stanie kogoś polecić z tamtych okolic. Quote
halbina Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dostałam info, napisz mi na gg, Supergogo, jaka to dzielnica Zabrza albo adres... ja to raczej centrum... Quote
Recommended Posts