Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, w koncu nadszedl czas, aby napisac na CC-towym forum... Wyjasniam o co chodzi. Jestem wlascicielka 16 mies. wykastrowanego DC. Bandziorek jest psem o silnym charakterze, a przy tym o zrownowazonej psychice. Nie wszczyna bojek z innymi psami, nie wykazuje zachowan agresywnych do innych zwierzat oraz ludzi. Awantura jest wowczas, gdy jakis psi macho probuje go sprowokowac... (choc na poczatku pruboje odstraszyc agresora). Ciezko napisac mi w zwiezly i nie chaotyczny sposob wszystko o Bandziorku, bo na jego temat moglabym pisac poematy. Ogolnie, wrunki, wiedze raz chec do posiadania drugiego psa mam. W gre wchodzi tylko i wylacznie molosy i jeden terier. Interesuja mnie takie oto rasy:
1. Dog Niemiecki
2. Boerboel
3. Cane Corso
4. Ca de Bou
5. Bulterier
W gre wchodzi oczywiscie tylko i wylacznie suka, gdyz nie chce kusic losu. Na temat tych ras wiem dosyc sporo, a nawet zaryzukuje powiedziec, ze duzo. W tym momencie jestem na etapie rozmowy z wlascicielami tych ras (narazie niestety wirtualnie), a potem bede decydowac z jaka rasa najbardziej dogada sie moj Bandyta:D Do tej pory rozmawialam juz z wlascicielami DN, Boerboel'i, Bulterierow. Narazie ciezko mi zdecydowac, bo z rozmow z wlascicielami tych ras, ktore wymienilam wyzej wynika, ze kazdy z tej trojki bylby ok. Wiec teraz kolej na Was CC-maniacy:D Pomozcie, i co sadzicie o takim duecie?