Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Tym razem naszej pomocy potrzebuje Gryps, kocurek z trzema łapkami przywieziony z łowickiego więzienia.
Kocurek przeszedł zabieg amputacji prawej tylnej łapki, w wyniku rozwijającej się poważnej infekcji. Łapka po prostu gniła.

Gryps został również wysterylizowany. Dzisiaj tj. 18.02.2010 jest trzeci dzień od operacji kota.
Gryps znosi wszystko dzielnie, zachowuje się tak jakby nie zauważył, że nie ma łapki.

Kot znajduje się w Łowiczu w lecznicy przy ul. Starościńskiej.
Domek dla tego wyjątkowego kota powinien spełniać najlepsze warunki, a podstawą są odpowiedzialni opiekunowie którzy poradzą sobie z niepełnosprawnością Grypsa. Ważną kwestia jest to że Gryps nie będzie w stanie obronić się przed psami i innymi kotami, dlatego najlepiej gdyby trafił do domu zamkniętego ( np. w mieszkaniu w bloku).
Potencjalni właściciele powinni wiedzieć jak opiekować się niepełnosprawnym zwierzakiem i zdawać sobie sprawę z wyjątkowości tego kocurka.:)

Tymczasem szukamy odpowiedzialnego opiekuna i co najważniejsze DS.
Pomoc wszelaka mile widziana:) Prosimy o pomoc w ogłaszaniu kotka:)

Na początek deklaruję tak jak poprzednio stałe dostawy żwirku do lecznicy gdzie Gryps aktualnie przebywa.

Zdjęcia Grypsika znajdują się w albumie: http://picasaweb.google.pl/kreska12/Grypsik#
oraz na stronie 2 wątku

Posted

Jutro rano będę w lecznicy po szczegóły. Pożyczę aparat na kilka zdjęć na początek. Ech mam nadzieję że Grypsio szybko trafi gdzieś w dobre ręce, wymaga szczególnej uwagi, mimo że jest dość sprawny.

Posted

Zdjęcia już są ale nie potrafię ich wkleić w 1 post. Prośba co do sprytniejszych o pomoc:)

Kotek jest łagodny i dogaduje się z Asystentem kotem z lecznicy. Łasi się i odniosłam wrażenie że utrata łapki jakoś mu nie przeszkadza :) super:) ważne jednak aby jego potencjalni opiekunowie nie wystraszyli się jego ułomności i zapewnili mu bezpieczeństwo.

Posted

argusiowa, będziemy jutro z Paulą w lecznicy o jakiejś 11.30, przyjedziemy od razu ze schroniska, mamy nadzieję, że ty też będziesz:p bo jedziemy do lecznicy tylko dla Grypsa. Czy pani doktor pozwoli nam wtargnąć tylko, żeby zrobić zdjęcia?

Posted

:) dziewczyny zdjęcia są zrobione :) tylko ja ich nie umiem wkleić mamanabank właśnie dała mi znać że pomoże je wkleić:) ja jutro pracuje od 10-14tej :(
sądzę że spokojnie możecie do lecznicy się udać porobić fotki. ja będę dziś po pracy w lecznicy więc uprzedzę panie że się pojawicie:) gdyby Wam jednak nie pasowało to Grypsiowe fotki póki co nie są tragiczne:)

Posted

:) może kiedyś:) na razie realizuję się w kolejnej dziedzinie:) jak kiedyś się wzbogacę aby otworzyć mojego Asika raz jeszcze to już na pewno go nie zamknę:) no i nie będę wtedy na kilku etatach jak wcześniej, co niestety zdeterminowało zamknięcie sklepiku :/

dzięki w imieniu Grypsika:)

Posted

u Grypsa wszystko w porządku :) ma mnóstwo kolegów do towarzystwa:) same czarne i jeden szaro-biały, który również pilnie potrzebuje pomocy, o tym wkrótce na osobnym wątku:)