AMIGA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 To trzymam mocno, mocno kciuki za malutką Quote
zuziaM Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja wczoraj wypytalam u swojej pani doktor o ta przetoke ..... No powiedziala mi, ze to mozna zoperowac jak najbardziej, ale jak odleglosc jest niewielka.... jakis centymetr. Ale jak wieksza, to juz jest skomplikowane i zdzrza sie, ze sie po prostu nie operuje. Psiak zyje z tym tak, jak jest. Po prostu trzeba wtedy uwazac na diete. Podawac zupki, polplynne pokarmy, zadnych chrupek czy kosci. Ale zyc z tym mozna. Mam jednak nadzieje, ze malenka bedzie zoperowana i lekarze zrobia wszystko, co moga, zeby wszystko funkcjonowalo, jak nalezy. Quote
GoskaGoska Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no tak, tylko, ze po psa bez zwieracza tłumów domków nie będzie- i malego tego nie wiem czy choc jeden się znajdzie na psa w pampersie . Quote
ata Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Coś takiego dopada również świnki. Wtedy wet przecina skórę, chyba nawet na żywca..... wszystko zależy właśnie od tego jak duża jest odległość. Tamte 2 prosiaczki ( z interwencji) nie przeżyły, ale one chyba w ogóle nie kupkały, w ogóle nie miały odbytu.... Quote
vetoborniki.pl Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja z całym sercem nie podjąłem się tego zabiegu bo na tak małym zwierzątku nie można "eksperymentować" a i doświadczenia wielkiego w tego rodzaju zabiegach nie mam. Po zbadaniu i wywiadzie zabezpieczyłem psicę żeby sie nie zatkała i powinno byc dobrze. Podpowiedziałem że u dr.Janusza Bieżyńskiego możecie się na mnie powołać bo razem studiowaliśmy- Oni tam na Klinice maja duże możliwości może i chęcie się znajdą i przychylność w wycenie? Anestezjologiem jest też mój Kolega dr.Piotr Skrzypczak- również lubi psice- bedzie przychylny- jakby cos to dzwońcie będe pomagał co się da telefonicznie załatwic Oki?-Dodatkowo na zmiane z Convalescente można podawać inne pasty np. Calo-pet czy diety Hilsa a/d-smakowite-oddam po cenach zakupu jak trzeba co? Quote
vetoborniki.pl Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Cały sens takiego żywienia w zaistniałej sytuacji to aby te pokarmy w większości wchłaniały się w żołądki i dwunastnicy wtedy zbyt wiele kału nie będzie i zyskujemy na czasie-takie są właśnie te puszki a/d czy Puriny CN-pozdrawiam i pozostaje w nasłuchu 50,910,629 lub vetoborniki.pl Quote
vetoborniki.pl Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 poprawny numer sorry 503,910,629 albo 71,310,64,46 Quote
zuziaM Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Kurcze, rzeczywiscie .... nie kazdy lekarz podejmie sie takiej operacji ..... Moja pani doktor rowniez to powiedziala ..... ze mimo, ze bardzo by chciala ulzyc malenstwu, to nie podjelaby sie tak skomplikowanej operacji ... To powinien robic doswiadczony hirurg. Tak wiec widac, ze nie jest to takie proste ...... To malenstwo naprawde potrzebuje teraz wiele, bardzo wiele szczescia ...... Quote
BIANKA1 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Już po . Demi napisze jak dotrze do domu . Quote
AMIGA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ojeeej, a Ty nie możesz nam cokolwiek napisać? Przecież mnie tu skręca :-( Quote
xmartix Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ja wiem tylko tyle że będzie dobrze :):) Demi jest na necie chyba to zaraz coś napisze Quote
AMIGA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ufffffffffffff na to własnie czekałam :-) Quote
xmartix Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 pewnie Bianka napisze profesjonalniej ja się dowiedziałam że mała ma już po operacji 2 dziurki i że jest szansa że zwieracze się wykształcą, nie muszą, ale mogą.. Quote
BIANKA1 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ja nic nie wiem , tylko to , co napisała Xmartix . Mała zostaje u Demi o piątku . W piątek ma wizytę kontrolną . Quote
xmartix Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no ja nic więcej nie wiem, zaraz wkleję zdjęcia ponieważ ten zabieg nie był za darmo (ze zniżką na pewno ale nie za darmo) bardzo prosimy o wpłaty na konto TOZu: Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Zarząd Oddziału we Wrocławiu ul. Żeromskiego 56, 50-312 Wroclaw PKO BP 79 1020 5242 0000 2602 0018 6734 z dopiskiem: "na szczeniaka z przetoką" Dziękujemy za każdą złotówkę! Quote
BIANKA1 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Dopisałam w pierwszym poście . Quote
Poker Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 najpiękniejsze dziureczki na świecie. Oby dalej wszystko było w porządku . Quote
AMIGA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dzielna mała, dzielne Cioteczki. Akcja błyskawiczna - czapki z głów :-) Quote
Recommended Posts