Jump to content
Dogomania

Cookie z Dobrocina z mega biegunką Brak odbytu Przetoka do pochwy .MA DOM

Recommended Posts

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wczoraj wypytalam u swojej pani doktor o ta przetoke .....
No powiedziala mi, ze to mozna zoperowac jak najbardziej, ale jak odleglosc jest niewielka.... jakis centymetr.
Ale jak wieksza, to juz jest skomplikowane i zdzrza sie, ze sie po prostu nie operuje.
Psiak zyje z tym tak, jak jest. Po prostu trzeba wtedy uwazac na diete. Podawac zupki, polplynne pokarmy, zadnych chrupek czy kosci. Ale zyc z tym mozna.
Mam jednak nadzieje, ze malenka bedzie zoperowana i lekarze zrobia wszystko, co moga, zeby wszystko funkcjonowalo, jak nalezy.

Posted

Coś takiego dopada również świnki. Wtedy wet przecina skórę, chyba nawet na żywca..... wszystko zależy właśnie od tego jak duża jest odległość. Tamte 2 prosiaczki ( z interwencji) nie przeżyły, ale one chyba w ogóle nie kupkały, w ogóle nie miały odbytu....

Posted

Ja z całym sercem nie podjąłem się tego zabiegu bo na tak małym zwierzątku nie można "eksperymentować" a i doświadczenia wielkiego w tego rodzaju zabiegach nie mam. Po zbadaniu i wywiadzie zabezpieczyłem psicę żeby sie nie zatkała i powinno byc dobrze. Podpowiedziałem że u dr.Janusza Bieżyńskiego możecie się na mnie powołać bo razem studiowaliśmy- Oni tam na Klinice maja duże możliwości może i chęcie się znajdą i przychylność w wycenie? Anestezjologiem jest też mój Kolega dr.Piotr Skrzypczak- również lubi psice- bedzie przychylny- jakby cos to dzwońcie będe pomagał co się da telefonicznie załatwic Oki?-Dodatkowo na zmiane z Convalescente można podawać inne pasty np. Calo-pet czy diety Hilsa a/d-smakowite-oddam po cenach zakupu jak trzeba co?

Posted

Cały sens takiego żywienia w zaistniałej sytuacji to aby te pokarmy w większości wchłaniały się w żołądki i dwunastnicy wtedy zbyt wiele kału nie będzie i zyskujemy na czasie-takie są właśnie te puszki a/d czy Puriny CN-pozdrawiam i pozostaje w nasłuchu 50,910,629 lub vetoborniki.pl

Posted

Kurcze, rzeczywiscie .... nie kazdy lekarz podejmie sie takiej operacji .....
Moja pani doktor rowniez to powiedziala ..... ze mimo, ze bardzo by chciala ulzyc malenstwu, to nie podjelaby sie tak skomplikowanej operacji ...
To powinien robic doswiadczony hirurg.
Tak wiec widac, ze nie jest to takie proste ...... To malenstwo naprawde potrzebuje teraz wiele, bardzo wiele szczescia ......

Posted

no ja nic więcej nie wiem, zaraz wkleję zdjęcia

ponieważ ten zabieg nie był za darmo (ze zniżką na pewno ale nie za darmo)
bardzo prosimy o wpłaty na konto TOZu:

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce

Zarząd Oddziału we Wrocławiu
ul. Żeromskiego 56,
50-312 Wroclaw

PKO BP 79 1020 5242 0000 2602 0018 6734

z dopiskiem: "na szczeniaka z przetoką"

Dziękujemy za każdą złotówkę!