Asior Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 najłatwiej ferować wyroki, kiedy się nie ma pojęcia o czym sie pisze :roll: Quote
PomocWilczurowi Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Pies nadal nie złapany. trwa jego oswajanie. Quote
PomocWilczurowi Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 nie, sedalin odpada. Już dawno były o tym dyskusja. Schronisko też tego zabrania. za duże ryzyko! Quote
PomocWilczurowi Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Oto rozliczenie mojego pierwszego bazarku na Wilczura. 1. Pliszka Clarins błyszczyk, odżywka do włosów Back to Basics, Benefit kredka do oczu suma 50 zł + 8 zł za wysyłkę wpłacone 17.03 - paczka wysłana 2. Fibi Biotherm tonik suma 10 zł 8 zł za wysyłkę wpłacone 17.03 - paczka wysłana 3. Aimez_moi Estee Lauder, zmywacz do oczu suma 13 zł + 8 zł za wysyłkę wpłacone 12.03 - paczka wysłana 4. Piromana Biotherm tonik suma 10 zł + 8 zł za wysyłkę wpłacone 11.03 - paczka wysłana 5. Daisy Burberry woda perfumowana, Ralph Lauren Safari woda perfumowana suma 140 zł + 8 zł za wysyłkę wpłacone 12.03 - paczka wysłana Razem na Wilczurka jest 223 zł Wilczur dostaje jedzenie 2 razy dziennie o 6:00 rano i między 20 a 21 wieczorem. Kupowany ma za radą osób z dogomanii. Makaron, ryż, mięso i włoszczyznę. Okrawki 6 zł za kilogram. Ograniczono mu podawania ze względu na szkodliwe przyprawy salcesonu, kaszanki. Dostaje też suchą karmę 5 zł za kilogram - w Rossmanie lub w Biedronce, puszki 2,50 zł za puszkę - w Rossmanie lub w Biedronce. Dziennie Wilczur je za ok. 10 zł. Zatem od pierwszej wpłaty 11.03 pieniądze na jedzenie Wilczurka starczą mu na 23 dni, czyli do 4-5 kwietnia. Pracuję również nad ociepleniem mu budy. Na materiały już mam. Tylko szukam osoby, która umie budę ocieplić. Quote
Alaa Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Czy mozna prosic o wiecej zdjec? Zdjecie budy, zdjecia materialow ktore kupisz, zdjecia jedzenia. Ja raczej nieufna jestem i odkad jestem na dogo to znaczy od 2003 roku juz sporo widzialam. A przede wszystkim zdjecia psa, bo na watku jest jedno i nie wyglada na nim na zabiedzonego. Quote
Pliszka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 melduję, że paczka doszła i kosmetyki są super! :) dziękuję! :) fajnie, że się zajmujesz tym psiakiem! :) czekamy na więcej zdjęć przystojniaka :) Quote
Asior Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 no a ja chciałam tylko powiedzieć, ze my w TOZ-ie od kilku dni otrzymujemy telefony od oburzonych mieszkańców okolic heila, którzy jak twierdzą opiekują się psem od kilku m-cy, ze jesteśmy okrutni bo chcemy psa złapać i wszyscy mieszkańcy kibicuj psu (żeby nie dał się złapać) i dogódź tu człowieku komukolwiek :roll: Quote
PomocWilczurowi Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Z tego co wiem był kolejny artykuł w Gazecie Krakowskiej na temat tego psa. Quote
Awit Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Taaa, wszyscy kibicują psu. Ciekawe czy gdyby zachorował tak samo wszyscy rzuciliby się by wieźć go do weta lub przywieźć weta na miejsce, czy poskładaliby się na badania, leczenie itd...... Quote
Asior Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 podobno jest kilka osób chętnych żeby go zaadoptować, ale nikomu nie udaje się go złapać... Quote
epe Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 To jak to jest z tym wyłapywaniem psów bezpańskich w Krakowie? Kto ma podpisaną umowę z miastem na takie usługi? Czy nie KTOZ? :cool3: Quote
Asior Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 o co Ci chodzi?? przecież WYŁAPUJEMY!!!!!!!!! Quote
epe Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Alaa napisał(a):Czy mozna prosic o wiecej zdjec? Zdjecie budy, zdjecia materialow ktore kupisz, zdjecia jedzenia. Ja raczej nieufna jestem i odkad jestem na dogo to znaczy od 2003 roku juz sporo widzialam. A przede wszystkim zdjecia psa, bo na watku jest jedno i nie wyglada na nim na zabiedzonego. PomocWilczurowi! Byłaś na wątku i nie odniosłaś się do tej wypowiedzi! Zaczynasz być niewiarygodna. Ja również poproszę o więcej konkretów,dokładny opis aktualnej sytuacji psa - dlaczego już nie alarmujesz o wyłapanie psa? Czy nadal masz dla niego chętny dom? Co z opieką medyczną,szczepieniami? Jak to dalej widzisz? Najpierw były alarmy,a teraz taka cisza? Quote
PomocWilczurowi Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Epe, Sytuacja się nie zmieniła - Schronisko i TOZ nie są w stanie pomóc - wytłumaczyli się już w Gazetach, że nie jest to łatwa sprawa. Trzeba go tylko oswoić. To jedyny sposób! Chętni na adopcję są i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Ponadto z Osiedla są też inni chętni do adopcji. Kto pierwszy go oswoi, to go zabierze do domu. A tak jak Asior napisała - wielu jest tu takich, co nie chcą by pies miał dom. Chcą by mieszkał tu na zawsze na ulicy. Utrudniają sprawę. To oni obecnie dzwonią do TOZ i Schroniska, by nie łapać psa - jak napisało to również Asior. Quote
PomocWilczurowi Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Epe, ale skoro jesteś z Krakowa i zarzucasz mi bycie niewiarygodną, to proponuję spotkanie. Może ty coś poradzić i pomożesz. Quote
Alaa Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Ja nie moge sie spotkac poniewaz za daleko mieszkam ale NALEGAM na konkretne rozliczenie bazarkow i w dalszym ciagu PROSZE o zdjecia - budy, psa. Jakos mi to wszystko gruba nicia szyte sie wydaje, jak posypaly sie konkretne pytania to szybko znalezli sie chetni na dokarmianie. Nie trzyma to sie kupy a ja uwazam ze krecisz. Quote
PomocWilczurowi Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 zdjęcie psa http://yfrog.com/c9dogoma2j Quote
PomocWilczurowi Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 zdjęcia budy http://www.gazetakrakowska.pl/krakow/225087,krakow-klotnia-o-psa-z-ul-heila-pojawia-sie-i-znika,id,t.html Quote
PomocWilczurowi Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Alaa - nie rozliczenie bazarków. Tylko BAZARKU w liczbie pojedynczej. Był tylko 1 bazarek na tego psa! A rozliczenie już jest dawno zrobione. Tylko trzeba uważnie czytać posty. Quote
rozi Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Na Dogo o pomoc proszą psy w nędzy, chore, osamotnione. Jakim prawem wyciągnęłaś od dobrych ludzi pieniądze, które mogłyby uratować życie jakiemuś stworzeniu? Co kupiłaś za te pieniądze i po co, skoro całe osiedle dokarmia tego psa, sama piszesz: Ponadto z Osiedla są też inni chętni do adopcji. Kto pierwszy go oswoi, to go zabierze do domu. 22 lutego prosiłaś Anashar o usunięcie wątku, jako nieaktualny. 23 lutego dalej prowadziłaś bazarek pisząc o nagłej chorobie psa... kotka pokazana przez ciebie na Miau też nagle chorowała i znikała... Bardzo nam się to wszystko nie podoba. Quote
obraczus87 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Zostałam poproszona o potwierdzenie , iż PomocWilczurowi przekazała w tym roku 50zł dla potrzebującego pieska Budryska. Quote
Recommended Posts