Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto rozliczenie mojego pierwszego bazarku na Wilczura.

1. Pliszka
Clarins błyszczyk, odżywka do włosów Back to Basics, Benefit kredka do oczu
suma 50 zł + 8 zł za wysyłkę
wpłacone 17.03 - paczka wysłana

2. Fibi
Biotherm tonik
suma 10 zł 8 zł za wysyłkę
wpłacone 17.03 - paczka wysłana

3. Aimez_moi
Estee Lauder, zmywacz do oczu
suma 13 zł + 8 zł za wysyłkę
wpłacone 12.03 - paczka wysłana

4. Piromana
Biotherm tonik
suma 10 zł + 8 zł za wysyłkę
wpłacone 11.03 - paczka wysłana

5. Daisy
Burberry woda perfumowana, Ralph Lauren Safari woda perfumowana
suma 140 zł + 8 zł za wysyłkę
wpłacone 12.03 - paczka wysłana

Razem na Wilczurka jest 223 zł

Wilczur dostaje jedzenie 2 razy dziennie o 6:00 rano i między 20 a 21 wieczorem.

Kupowany ma za radą osób z dogomanii.
Makaron, ryż, mięso i włoszczyznę.
Okrawki 6 zł za kilogram.
Ograniczono mu podawania ze względu na szkodliwe przyprawy salcesonu, kaszanki.
Dostaje też suchą karmę 5 zł za kilogram - w Rossmanie lub w Biedronce,
puszki 2,50 zł za puszkę - w Rossmanie lub w Biedronce.

Dziennie Wilczur je za ok. 10 zł.

Zatem od pierwszej wpłaty 11.03 pieniądze na jedzenie Wilczurka starczą mu na 23 dni, czyli do 4-5 kwietnia.

Pracuję również nad ociepleniem mu budy.
Na materiały już mam.
Tylko szukam osoby, która umie budę ocieplić.

Posted

Czy mozna prosic o wiecej zdjec? Zdjecie budy, zdjecia materialow ktore kupisz, zdjecia jedzenia.
Ja raczej nieufna jestem i odkad jestem na dogo to znaczy od 2003 roku juz sporo widzialam.
A przede wszystkim zdjecia psa, bo na watku jest jedno i nie wyglada na nim na zabiedzonego.

Posted

no a ja chciałam tylko powiedzieć, ze my w TOZ-ie od kilku dni otrzymujemy telefony od oburzonych mieszkańców okolic heila, którzy jak twierdzą opiekują się psem od kilku m-cy, ze jesteśmy okrutni bo chcemy psa złapać i wszyscy mieszkańcy kibicuj psu (żeby nie dał się złapać)
i dogódź tu człowieku komukolwiek :roll:

Posted

Taaa, wszyscy kibicują psu.
Ciekawe czy gdyby zachorował tak samo wszyscy rzuciliby się by wieźć go do weta lub przywieźć weta na miejsce, czy poskładaliby się na badania, leczenie itd......

Posted

To jak to jest z tym wyłapywaniem psów bezpańskich w Krakowie? Kto ma podpisaną umowę z miastem na takie usługi?
Czy nie KTOZ? :cool3:

Posted

Alaa napisał(a):
Czy mozna prosic o wiecej zdjec? Zdjecie budy, zdjecia materialow ktore kupisz, zdjecia jedzenia.
Ja raczej nieufna jestem i odkad jestem na dogo to znaczy od 2003 roku juz sporo widzialam.
A przede wszystkim zdjecia psa, bo na watku jest jedno i nie wyglada na nim na zabiedzonego.

PomocWilczurowi!
Byłaś na wątku i nie odniosłaś się do tej wypowiedzi!
Zaczynasz być niewiarygodna. Ja również poproszę o więcej konkretów,dokładny opis aktualnej sytuacji psa - dlaczego już nie alarmujesz o wyłapanie psa? Czy nadal masz dla niego chętny dom?
Co z opieką medyczną,szczepieniami? Jak to dalej widzisz? Najpierw były alarmy,a teraz taka cisza?

Posted

Epe,

Sytuacja się nie zmieniła - Schronisko i TOZ nie są w stanie pomóc - wytłumaczyli się już w Gazetach, że nie jest to łatwa sprawa.
Trzeba go tylko oswoić. To jedyny sposób!

Chętni na adopcję są i nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Ponadto z Osiedla są też inni chętni do adopcji.
Kto pierwszy go oswoi, to go zabierze do domu.

A tak jak Asior napisała - wielu jest tu takich, co nie chcą by pies miał dom. Chcą by mieszkał tu na zawsze na ulicy.
Utrudniają sprawę. To oni obecnie dzwonią do TOZ i Schroniska, by nie łapać psa - jak napisało to również Asior.

Posted

Ja nie moge sie spotkac poniewaz za daleko mieszkam ale NALEGAM na konkretne rozliczenie bazarkow i w dalszym ciagu PROSZE o zdjecia - budy, psa.
Jakos mi to wszystko gruba nicia szyte sie wydaje, jak posypaly sie konkretne pytania to szybko znalezli sie chetni na dokarmianie.
Nie trzyma to sie kupy a ja uwazam ze krecisz.

Posted

Na Dogo o pomoc proszą psy w nędzy, chore, osamotnione. Jakim prawem wyciągnęłaś od dobrych ludzi pieniądze, które mogłyby uratować życie jakiemuś stworzeniu? Co kupiłaś za te pieniądze i po co, skoro całe osiedle dokarmia tego psa, sama piszesz:

Ponadto z Osiedla są też inni chętni do adopcji.
Kto pierwszy go oswoi, to go zabierze do domu.

22 lutego prosiłaś Anashar o usunięcie wątku, jako nieaktualny. 23 lutego dalej prowadziłaś bazarek pisząc o nagłej chorobie psa... kotka pokazana przez ciebie na Miau też nagle chorowała i znikała...

Bardzo nam się to wszystko nie podoba.