Szarotka Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [quote name='kora78']watek Nugata!!!!!!!!! zapraszam i prosze o pomoc w wysylaniu prosb o deklaracje stale!!!!! www.dogomania.pl/threads/199363-Nugat-10latek-4-lata-w-schronie-zbiera-na-hotel?p=16030370#post16030370 To ide do Nugata, bo on bez portek lata :):) Quote
kora78 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 dziekuje Szarotka :) z bazarku z darowi kizimizi dla Czacziego 13zl Quote
kora78 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Bylam dzis w schronisku Nugata nie ma Zostal wyadoptowany, wzial go facet w srednim wieku, do mieszkania, w grudniu 2010. Co ciekawe pani sie upiera, ze mial 6-7 lat wg papierow, ja pamietam inaczej. Bede pilnowac, czy Nugat nie wroci. Jego osobisty watek zamykam, sprawa zakonczona :( Zal m itego,ze nie ja mu ds znalazlam, bo wtedy mialabym pewnosc, jaki jest jego los................. :-( Quote
marta0731 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 kora78 napisał(a): Zal m itego,ze nie ja mu ds znalazlam, bo wtedy mialabym pewnosc, jaki jest jego los................. :-( Oby był dobry................................ Quote
sylwiaso Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Kora bądż dobrej mysli nie wszyscy ludzie są żli trzeba mysleć pozytywnie!!!ja wierzę,że Nugat będzie miał dobrze!!! Quote
Szarotka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 O jej, gdyby bylo wiadomo, jaki domek to pewnie bylaby radosc ........... Quote
malawaszka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 pewnie nie da się w żaden sposób zdobyć namiarów na domek nie? Quote
kora78 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 malawaszka napisał(a):pewnie nie da się w żaden sposób zdobyć namiarów na domek nie? nie, nie da sie :( ja jeszcze licze cicho na to, ze to ktos z plakatu, ktory powiesilam u mnie w zoologu. ponoc 2 razy ludzie zdzierali nr tel. widzialam ostatnio, ze i trzeciego brakuje. moze ktos zobaczyl, ze w schronie- bo tak bylo w ogloszeniu i bez tel do mnie sobie po psa pojechal. Quote
kizimizi Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='kora78']watek Nugata!!!!!!!!! zapraszam i prosze o pomoc w wysylaniu prosb o deklaracje stale!!!!! www.dogomania.pl/threads/199363-Nugat-10latek-4-lata-w-schronie-zbiera-na-hotel?p=16030370#post16030370 wlasnie czytam co u Nugata. Hyyy miejmy nadzieje, ze jest dobrze. Quote
fiorsteinbock Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Cioteczki, czy planujecie inna psine zabrac na dt? Quote
kora78 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 jeszcze nie wiem, ktora... moze jakies malychy tym razem. czekam na decyzje Lilutosi co do ceny dla takich. fiorka wiesz cos o platnych ogloszeniach w gazecie? Quote
fiorsteinbock Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 W Moim Psie wiem, ze daja - koszt chyba 200zl!!! a lokalne gazety nie oglaszaja za pieniadze? Autogielda moze byc ale chyba bez fotek sa umieszczane ogloszenia. A i w radio niektorzy oglaszaja. Koszt okolo 200zl w Radio Wrocław. Kora, a telewizja lokalna w obrebie gdzie mieszka Czaczi? W Bielawie miesiac oglaszania 50zł ale powiem szczerze, ze odzew marny :( Quote
kora78 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 200zl to za duzo... tak za 50zl szukam, do 100zl Czaczi juz mial w gazecie slaskiej. dziennik zachodni. nie wiem,czy jest sens znow tam probowac... widzialam w moim psie, ale tam bybly dopiero w lutym. to za daleko. bo wyjdzie znow 300zl za hotel. ja chce go w styczniu juz na ds wyslac. musze. bede miala glowe do nastepnych. do tej wyborczej nie wyslalam, bo kilka godz za pozno sie obudzilam... a metro? platne jakies? czy tam tylko z cafe animal biora? Quote
kora78 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 i na lodzkie go nie chce oglaszac, bo jak patrze na stronach adopcyjnych, to lodzkie jest bardzo oblezone. jest tam w czym wybierac i male ma szanse na wypatrzenie. mazowieckie tez. i slaskie dobrze jest na dolnoslaskie, wielkopolskie, malopolskie, pomorskie (ale nad morzem chyba malo adopcji jest bo wiele terenow jest tam niezasiedlonych, jak i mazury), a kieleckie to... tez adopcji nie ma. Quote
sylwiaso Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Cioteczki zastój się zrobił wielki z tymi psiakami!!!ja od lipca do pażdziernika miałam 7 piesków które poszły na DT ja wierzę,że jeszcze troszkę i ruszy wszystko!Nie chcę zapeszać ale była u nas dziś kuzynka mojego męża wspaniała osoba o wielkim sercu bardzo chciała zobaczyć psiaki zaraz zwróciła uwagę na Czacziego powiedziała mi że na wiosne chciałaby go wziąść,bo kończą dom i w tej chwili nie ma go gdzie zabrać,była nim zachwycona!!! Quote
kora78 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 naprawde?????????????????????????? ale jest pewna?? jesli tak, to mozemy go trzymac specjalnie dla niej :) i juz wtedy nie oglaszac, tylko odkladac na oplate za hotel, do wiosny, to jakos do kwietnia? o matko....... Quote
agata51 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='kora78']Bylam dzis w schronisku Nugata nie ma Zostal wyadoptowany, wzial go facet w srednim wieku, do mieszkania, w grudniu 2010. Co ciekawe pani sie upiera, ze mial 6-7 lat wg papierow, ja pamietam inaczej. Bede pilnowac, czy Nugat nie wroci. Jego osobisty watek zamykam, sprawa zakonczona :( Zal m itego,ze nie ja mu ds znalazlam, bo wtedy mialabym pewnosc, jaki jest jego los................. :-( Ja (baba w średnim wieku) Mixera (klon Nugata) też wyadoptowałam ze schroniska (do mieszkania), nikt mnie o nic nie pytał, wizyt przed- ani poadopcyjnych nie miałam. Mnóstwo psów w ten sposób znajduje swoje domy. "Nugatek bedac w biurze przyplaszczyl sie do ziemi, bal sie". Szkoda, że nie widziałaś akcji wyciągania Mixera z boksu i całego dalszego ciągu - jakbyś zobaczyła, w życiu byś mi go nie oddała. To nie zawsze jest tak, że pies od razu rzuca się w ramiona swojego przyszłego pana, skacze ze szczęścia i wyrywa się do nowego domku. Po 3 latach spędzonych w boksie? Czasem trzeba długo, bardzo długo przekonywać psa do siebie i czekać, aż sam podejdzie i położy łeb na twoich kolanach, aż przestanie się bać twojej ręki, aż nieśmiało poprosi o mizianko. A potem jest już tylko pięknie. Gdybyś mogła zobaczyć Mixera dzisiaj... kora, bądźmy dobrej myśli. Ale czuwaj, zawsze może się okazać, że pies nie spełnia oczekiwań i wraca do schronu. Albo do hoteliku lub DT, po wizytach przedadopcyjnych - bywa i tak. Nugat, mam nadzieję, że trafiłeś na swojego człowieka. Quote
kora78 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 tez mam taka nadzieje ":) ale on nigdy nie byl wystraszony, nie bal sie, zawsze radosny, czy na kojcu, czy na wybiegu. jakbym ja go wyciagala to by sie nie bal przy mnie nawet w biurze, w miejscu, ktorego nie znal. Quote
kora78 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 rozmawialam z Sylwia ustalilysmy, ze szukamy Czacziemu domku, tak na wszelki wypadek. Jej kuzynka jest zachwycona Czaczim, ale nigdy nie wiadomo, jak to w zyciu, czy sie cos nie wydarzy przed sama wyprowadzka, jesli do tej wiosny bedziemy czekac. Jesli Czaczi znajdzie inny dom, to kuzynka i tak inna bide uratuje. Dom z ogrodem, solidne ogrodzenie, ludze wspaniali, bez dzieci, pani miala kiedys sznaucera, lubi duze psy. Szukam teraz kontaktow do ogloszen w gazetach, moze sie uda w krakowskim dzienniku jakims za free, moze sie uda w Wyborczej wreszcie kiedys. Quote
sylwiaso Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 A jutro fotograf przyjedzie i zrobimy Czaczusiowi zdjęcia czekajcie do wieczorka!!! Quote
Romka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Z tego co widziałam zdjęcia będą...Bella będzie miała także... Quote
kora78 Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 ciesze sie bardzo na te zdjecia :) a Czaczi bedzie mial ogloszenie darowe w gazecie krakowskiej, tam gdzie Franus :) moze jakies z tych nowych fotek dac? jutro musze go wyslac. czy fotka na trawie bedzie lepsza??????? a tekst?? znow problem.... na szybko Quote
sylwiaso Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ona mi już przysłała na PW cholera ja nie umiem przesłąć z PW prosiłam żeby mi przesłała na wp.to wtedy bym wysłała dla Kory,ale już dziś chyba nie prześle bo patrzyłam nic nie ma Kora Czaczunio pięknie wyszedł!!!ale to na trawie jest cudne wg.mnie wyślij to!!! Quote
Recommended Posts