Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jesli Nugat ma isc na hotel to watki koniecznie trzeba rozdzielic.
marta0731 ma zalozyc Nugatowi, ale jej pies jest teraz chory i ona nie ma glowy do siedzenia na dogo.

ja mysle, ze jesli Czaczi znalazlby ds w styczniu, niedlugo, to jego sprawy ucichna tutaj na watku i wtedy bedzie krolowal znow Nugat, jak na poczatku :)

zakladajac watek, trzeba to jakos przeniesc i dobrze reklamowac, by ludzie stad- trafili tam. nie kazdy czyta 1 post- ktory ja zawsze mam scisle na biezaco. a kopac sie osobom przez 5 stron nie chce w tyl, by doszukac, o jakiejs sprawie.

wiec poczekajmy chwile, az marta watek zalozy i bedziemy wtedy pm wysylac i prosic o deklaracje- liczymy ogromnie na pomoc Szarotki :)

kamelarlna- dziekujemy serdecznie!!! :) zaraz dopisze na 1 stronie.

ogloszenia Czacziego w gazecie- wg mnie warto zainwestowac, nie dusic przy sobie, zeby bylo na kolejne miesiace hotelu, bo on z zalozenia mial isc szybko na ds, bo nic mu nie dolega, jest mlody i adopcyjny. Wiec lepiej wydac na dobra reklame i szybciej go na ds wypuscic. Bez przesady, ze 200zl na to wydamy, ale te 50zl to mozna przeznaczyc. Albo bazar zrobic specjalnie na ten cel- ogloszenia w gazecie papierowej. Bo internet nie dotrze do kazdego domu poszukujacego psa.

Moznaby tez uaktualnic plakacik- fotki domowe wstawic i rozwieszac, ale ze starych plakatow... to ze 2 osoby mi psaly, ze rozwiesily w swoim miescie.. ja przyznam, ze tez poza moja dzielnica tylko 2 ogloszenia powiesilam.

Posted

Jak pisalam, to za Nugata ( jest mniejszy od Buni podobno ) bedzie max 350 zl, ale jesli okaze sie jeszcze mniejszy, niz sobie wyobrazam, to bedzie i mniej, np 330 zl.
Gdzies wczesniej ( 1. post ) jest napisane, ze on ma 60 cm w klebie ( to wychodzi, ze bardzo duzy, prawie do polowy uda ).
Oceniam wzrost psiaka na oko, nie na wage. Porownuje do tych, ktore juz mam u siebie.
Tak wiec, jesli siega do kolana grzbietem, to koszt ok. 350 zl. Taki byl kudlaczek Skubi i trudno ze zdjecia okreslic, ale Nugat postura go przypomina.

Posted

Nugat wlasnie cos, jak Skubi, widzialam Skubiego na oczy, choc dawno.
Skubi byl w klebie do kolana tylko? grzbietem? mi sie wydawal wiekszy...

zuziam prosze, zmierz grzbietem jakiegos psa u siebie i napisz, ile jego hotelowanie kosztuje. jak pojade do schrnu zmierze Nugata, zeby wiedziec, ile kasy trzeba zbierac.
bo wiesz, ze kazde 10zl deklaracji jest na wage zlota.
jak ma jechac bez kompletu pelnego deklaracji, tylko np 300zl byloby uzbierane ostatkiem sil. to znalezc co miesiac 50, a 80 to juz roznica.

tylko na Nugata wolalbym miec, jak najwiecej stalych, Czaczi szybko pojdzie to mozna ciułać bazarkami, a Nugat troche w hotelu pomieszka..
puk, puk, oby nie...

Posted

ja na CZacziego czy tez Nugata (w zaleznosci, ktory bedzie bardziej w potrzebie) moge wplacic cos jednorazowo neistety. Moze w lutym sie zmieni cos i bede mogla jzu jakas deklaracje stala wysunac ale poki co jednorazowe.
Kora zanim wezmiesz sie za wyciaganie drugiego psa trzeba miec pewnosc, ze ten finansowo dobrze stoi. Bo on na razie deklaracje ma, a co bedzie za 2 mce?

Posted

zrobilam ogloszenia Czacziemu na:

adopcjapsa
ojej
top-ogloszenia
mammisia
e-oferty
owi
olx
kupiepsa
e-zwierzak
10. psy.pl
psy.elk
przygarnijzwierzaka
cwirek
14. neeon
pajeczyna
16. dajogloszenie

Posted

jest tez miejsce w hotelu niedaleko, 60km od nas. u LILUtosi, za ok 350zl, kojec z buda ocieplona nowa, betonowy wkolo, przod to krata. prawie kazdy tymczas Lilu mieszka w domu, bo tam wolą same. mja 2 spacerki dziennie, jedza glownie suche, a w mrozy tez gotowane. biegaja luzem po ogrodzie. sa w domu koty, nie ma dzieci. LILU by mogla do nas sama dojechac, a my ja czesto odwiedzac, bo tak niedaleko.

zuzie mamy sprawdzona. ale u lilu psy czesto w domu mieszkaja i moze Nugat tez by tam mogl, gdyby sie nie klocil z psami i kotami (o psy jestem spokojna, nie wiem, jak koty... )

Posted

agata51 napisał(a):
Tymczasem 50zł/mies. ode mnie. Mamą zajmę się później. Nie mogę jej nic narzucać. Jest tyle żółtych suk w potrzebie!

dziekujemy ogromnie!!!! :)

Posted

kora78 napisał(a):
no kobiity

odzywac sie!

kizi siedzi cicho, agata tez nie ma czasu, kama gdzie wolisz Nugata wyslac?

marta rob ten watek osobny!! leniu ty!

Jeszcze tylko 2 długie weekendy i wszystko wróci do normy.

Posted

ok, czekamy :) niecierpliwie :)

dziekujemy za zyczenia laskowi i tez zyczymy wiele radosci w Nowym Roku!!

niebawem jade w odwiedziny do Nugata, zapytam go, czy chce juz wyjsc ze schronu :)

Posted

kora78 napisał(a):
ok, czekamy :) niecierpliwie :)

dziekujemy za zyczenia laskowi i tez zyczymy wiele radosci w Nowym Roku!!

niebawem jade w odwiedziny do Nugata, zapytam go, czy chce juz wyjsc ze schronu :)

Ja już wiem co odpowie Nugat :lol: Cioteczki, pełna mobilizacja :multi: Wiem, że jeszcze dosypiacie po Sylwestrze ale od poniedziałku działamy na całego.
Niech Nowy Rok doda nam skrzydeł i siły w działaniu na rzecz wszystkich potrzebujących zwierząt :)

Posted

nasz Czaczulek :)

jemu sie ie da podciagnac kubraka, bo sie wtedy wbije pod pachami? tak?

kubraczek nosi naokraglo? a Sylwia powycieralas go na mokro troche, zanim zalozylas 1 raz? nie byl kapany po schronisku... :( nie widzial mydla 2 lata :(

przytyl juz? juz 2 mce jest u Ciebie :)

Posted

Kubraczek nosi, nie da się go podciągnąć, bo jak widac na karku go nie ma ale nie moge mu pdociągnąć,bo pod spodem dochodzi tylko do przednich łap,ale nie jest tak żle bo go nie ciągnie i nie zrywa sobie!nie kąpany był teraz trzeba do wiosny czekać obtarłam go tylko tak jak mówiłaś!czy przytył?chyba jest taki sam dla niego to lepiej jak nie ma cielska jak on biega to jest mu wygodniej!

Posted

to w kubraku jest non stop? dzien i noc?
dobrze, bo mu cieplej. ale trzeba czasem na troche sciagac, zeby sie skora przewietrzyla, zeby odparzenia sie nie porobily? zobaczyc, czy nic tam nie ma pod spodem, jakis ran, itp
w jakis sloneczny dzien. a na wieczor znow zalozyc.

to wg mnie

zaloze watek nugatowi, bo sie nie doczekamy nigdy... hmm

kto wie cos o platych ogloszeniach papierowych????????? w gazetach, dla Czacziego