Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koszt hotelu u ZuziM to zależy od wielkości - od 330zł do 400zł (jesli jest tak wielki jak Bunia)
I ZuziaM ma miejsce dla Nugata, i jest bliżej niż Sylwia, oszczędność na transporcie

Skoro szacujemy koszty - ode mnie 25zł stałej dla Nugata

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaloz :)

tylko sprobuj tam jakos przeniesc te opisy z zeszlego roku z tego watku, z poczatku watku.

jakies zdanie: oto wypowiedzi wolontariuszki odwiedzajacej Nugata z ...data... i cytat skopiuj. ok? kilka taich, by pokazac, z w styczniu, w marcu, w maju, itp on wciaz jest taki sam. wciaz mnie kocha, a ja jego. jest grzezny i uwielbia, jak sie go glaszcze.

czaczi byl wycofany, wiosna sie zywil. a nugat wciaz jest taki sam radosny.

Posted

od całego "lasku brzozowego"dla Czaczusiowych cioteczek Zdrowych Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!Pogody Ducha , nadziei w sercu i wiary,że Świat dla naszych Biedulek będzie lepszy !!!!!!:tree1::x-mas::tree1::santagri::santagri::tree1::x-mas::x-mas:

Posted

dziekuje w swoim imieniu za zyczenia.
i jak pisalam u Belli, zycze Ci Sylwia, aby psy u ciebie w dziejsza noc przemowily ludzkim glosem i podziekowaly Ci za to, co dla nich robisz :)

Posted

super jest go widziec, jak szaleje szczesliwy :)
Zoran jest w typie asta?

a Czaczi ze wszystkimi psami u Ciebie sie bawi? czy sa jakies, jakich sie boi, uniknie, nie lubi. duzo sie bawi, czy woli sam swoje sprawy zalatwiac?

Posted

szeroko moje gdybanie opisywalam w ostatnich postach. wszystko to jeszcze tylko takie... patykiem pisane, poki sie wieej chetnych do pomocy nie zglosi

Nugat, to bardzo podobny, mniejszy i tezszy, kolega Czacziego z tego samego schroniska, w ktorym kiedys zyl Czaczi. Czaczi jest juz w hotelu. Teraz jest mozliwosc wyciagniecia Nugata.
Jest szansa uzyskania okolo 300zl na hotelowanie Nugata, czy transport. Jest miejsce u ZuziM, koszt 350- 400zl za miesiac. Transport nie bedzie bardzo drogi, bo mamy tam jakies 100km odleglosci.
Ostatnimi czasy bylo tu na watku kilka osob, ktore oferowaly sie pomoc finansowo Nugatowi, gdyby byla juz mozliwosc zabierania go na hotel. Czekam, az sie ujawnia.
Musi byc prawie pelna deklaracja stala na Nugata, ja inaczej sie nie podejme wyciagania go, bo juz mam na glowie 2 psy, z 1/3 deklaracji i co miesiac kombinuje, by uzbierac reszte. wiec tu potrzebne jest te 300zl deklaracji stalych, by go zabierac. To starszy pies, ma okolo 10lat, w miesiac domu nie znajdzie. mimo, ze jest szalenie sympatyczny, przytulasny i lagodny. Dlatego potrzeba deklaracji stalych.

Posted

Czaczi lubi wszystkie psy nie biegał nigdy z Maksem który atakuje psy i z Belcią bo ona jak wiesz ma tylko swoje wybrane a z innym jest kiepsko zaraz łapie za kark i do parteru!dlatego nigdy ich razem jeszcze nie puszczałam bo nie chciałam straszyć Czaczunia.Teraz kiedy jest mój mąż może by ich puścić razem w razie draki mąż ma więcej siły bo też do końca nie wiem jak Czaczi zareaguje?A Czaczuchna nie lubi za bardzo wariować z psami zależy może jaki dzień czasami tak jak tu na zdjęciach biegał i fajnie się bawił!

Posted

Zaznacze sobie watek.
Miejsce jest. Koszt, jak mowilam Marcie, za takiegop psiaka wielkosci Buni, wiec ok. 40 kg, to 400 zl.
Skoro Nugat jest od Buni mniejszy, to mysle, ze bedzie to 350 zl. Ale ostatecznie okaze sie na miejscu, jesli kiedys przyjedzie.

Posted

sylwiaso:

to jego, jak sie wypusci to on sobie chodzi, obwachuje, podsikuje i takie.. niby nic nie robi?

a powiedzcie mi, bo on jest kastrat. ja tylko raz mialam 2 tyg na dt psa kastrata, ale on byl slpey kompletnie. i szedl na spacer, raz siku i koniec. nie wiem wlasnie, czy to dzieki kastracji, czy slepocie.
czy Czaczi znaczy co kawalek, podsikuje? czy zrobi siku raz, a dobrze i nie obwachuje tam, gdzie inne psy znacza teren??

a jak Czaczi na smyczy? ciagnie?? codziennie chodzi na spacer na smyczy poza ogrodzenie?

ZuziaM:
na miejscu, jak go zobaczysz to powiesz, za ile hotel?
to gorzej, bo nie wiem, ile deklaracji trzeba uzbierac i czy damy rade, czy nas to nie przerosnie...

u sylwiaso koszt max 350zl. ale na miejsce trzeba poczekac. plus transport drozszy, ale Nugat troche w hotelu posiedzi, wiec w ostatecznym rozrachunku moze sie zwrocic jakby za nadwyzke w transporcie, jesli hotel bedzie tanszy.
na Juz Nugat nie moze jechac, bo nie ma deklaracji.
czekam 2 dni, az po swietach ludzie wroca na watek i sie wypowiedza. wtedy zaczniemy walke o deklaracje stale.
na razie mamy okolo 100zl dopiero.

ZuziaM, a oceniasz ps ana oko, na wage, na wzrost? masz wage? moze ja go zmierze w schronie, ile ma cm w klebie i to wystarczy? wysokosc, dlugosc, obwod klatki piersiowej.... ??

Czaczi- co myslicie, by w polowie stycznia zrobic mu jakies ogloszenie w gazecie, platne?? widzialam w wyborczej za 45-60zl zaleznie od dnia tygodnia, w jakim ma sie ogloszenie ukazac...
Wyborcza na Wroclaw moze?

Posted

W sprawie Czacziego: może wstrzymajmy się jeszcze z wykupieniem ogłoszenia? Teraz, kiedy chcemy wyciągnąć Nugata, przyda się każda złotówka.
W sprawie Nugata: deklaruję póki co 10 zł.

Posted

Czaczunio podsikuje i wącha gdzie pieski nasikały i np.jak moja Fionka nie steryliz.biega z nim to wchodzi na nią nie zawsze ale dość często tak niby dla żartów!on woli biegać sam,ale ja się bardzo cieszę że jest kumpel ze wszystkimi to jak je puszcze rano to biegają cały czas a ja z okna patrzę.Na spacery teraz nie chodzimy często bo przed domem pół metra śniegu pozamarzało znowu i on sie tak nie wybiega po tym śniegu jak na działce przy domu z towarzystwem!Ale jak idziemy to trochę ciągnie najlepiej z moim synem idzie!