Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
No bo jest trochę rozwydrzony :-) kombinuje po swojemu jak umie i uparciuch jest, ale ja jestem większy uparciuch :-) Wyprowadziłyśmy Czacziego z boksu na smyczy, smycz próbował gryźć, kręcił się jak bąk, chciał lecieć przed siebie i robić co mu się podoba. Szczególnie jak oddaliła się Sylwia, ciągnął za nią jak parowóz, szczekał, żeby pobiec za nią, ale ze wszystkich sił zaparłam się nogami i po minucie się poddał, jak widać na zdjęciach, smycz jest luźna, kręcił się dookoła ale już nie wyrywał ręki. Potem przyszła Sylwia z kubraczkiem i założyła mu ten kubraczek, trochę się szarpał ale jak już udało się założyć to tak został, znowu się poddał... Najpierw udaje, że jest głuchy, np. na "siad" ale wystarczy podejść do niego bliżej i dotknąć z boku kolanami, od razu siada, łobuz jeden :-D Po trzech takich powtórzeniach siadał już bez dotykania :-) Czaczi to jeden z tych psów, które uczą się w mig, niestety uczą się też złych rzeczy, czyli "jak pokombinuję, to będę robił to, co mi się podoba", "jak trochę się poszarpię, to mnie nie wprowadzą do boksu", itp. Jest naprawdę bardzo łagodny, widział mnie pierwszy raz, dotykałam go po brzuchu, schylałam się nad nim, mówiłam - siad, chodź, zostań. Sylwię kocha nad życie :-D Spodziewa sie po niej samych dobrych rzeczy, kojarzy mu się ze wszystkim co najlepsze. Nowy dom powinien mieć świadomość, że Czaczi jest silny i z dzieckiem na spacer nie może chodzić, podstawy posłuszeństwa bardzo by mu się przydały. Kocha ludzi, zwierzęta, nie jest lękliwy, ani agresywny. Świetny pies!!!

Cała sznaucerowatość :evil_lol: Niepokorne, ruchliwe, wesołe i bardzo inteligentne :)
Czaczi zadaje już szyku na FB :loveu: Swoją niezwykłą urodą powinien mieć już rzesze wielbicielek!
Czy wpłacamy już deklaracje na ten miesiąc?

Posted

powoli mozna juz wplacac. lecz place dopiero prezd bozym narodzeniem.

kameralna- prosze o pomoc w oglaszaniu!!!!!!!!!!!

jest bazar ogloszeniowy 20 ogloszen za 5zl..... to ja sama 12 ostatnio zrobilam.... za darmo

prosze wiec osoby, ktore maja checi i troche czasu o oglaszanie Czaczunia z tekstem pies- zywiol. ja zawsze daje 2 foty kubraku, jedna jako glowne, jak widac calego psa. drugie, z sama glowa. foto trzecie daje, jak lezy na lawce i sie bawi z Sylwia. i 2 z mojego domu, jak lezy i szczeniak go obskakuje, i jak stoi w pokoju z szarymi meblami. ah i takie z okna u Sylwii, gdzie widac, jak patrzy w aparat i widac polowe psa. dosc ciemne.

trzeba domu szybko, bo nadchodzi przerwa przedswiateczna :(

Posted

Czaczuchna w kubraku nie gryzie go!!!w budce z sianem dałam mu jeszcze koc polarowy jak dzis rano wchodziłam to wyleciał z kocem na plecach to widocznie był w niego zawinięty!!!!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Czaczuchna w kubraku nie gryzie go!!!w budce z sianem dałam mu jeszcze koc polarowy jak dzis rano wchodziłam to wyleciał z kocem na plecach to widocznie był w niego zawinięty!!!!

Mówiłam, że jak mu tyłek wywieje to od razu kubraczek polubi:eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Sylwuś jak Czaczi tak się przykrywa, to chyba jeszcze poduszka by mu się przydała, i ciepłe paputy:razz::razz::razz:

Posted

sylwia przeslij mi te fotki, ja wstawie
przypomnialo mi sie,ze mam tez na mailu przeciez fotki belli zalegle, juz sie zestarszaly!!

prosimy o pomoc w ogloszaniu!!!!!!!!!!

Posted

mialam tel o Czacziego
katowice, os paderewskiego. fajne tereny na spacery
malzenstwo, 2 dzieci, rok i 5 lat.
duze mieszkanie 70m kw.
ale chcieli mniejszego psa. jak sie zdecyduja to oddzwonia.
dzwonili z ogloszenia pt pies- zywiol.
nie mowilam,ze czaczi jest daleko, bo juz nie bylo sensu.

Posted

nie chcialam odstraszac, bo facet juz mowil, ze sie skontaktuja pozniej

ale roczne dziecko, ledwo co chodzace, Czaczi szalony, nie raz je przewroci. zeby nie chcieli psa oddac przez to.

no, ale juz nie dzwonia

prosze o pomoc w ogloszeniach!!!!

Posted

Korunia popierniczył mi sie aparat musiałm coś wcisnąć że nie wchodzą mi zdjęcia byłam wczoraj w Łowiczu z mężem tragiczna droga jeszcze baterie mi siadły w aparacie!!!mam zdjęcia czekajcie,bo mi jest trudno od nas ze wsi wyjechać!!!!DZIĘkuję Mamanabank !!!pomaga mi bardzo, dostałam jedzenie od niej dla psiaków, bo teraz gotuję gary, nogi świńskie,kasze ,kluchy kładzione jedzą aż im się uszy trzęsą,bo zimno jest!Korunia Czaczuchna znajdzie dom zobaczysz!!!!

Posted

boskie allegro bedzie mial niebawem wyroznione Czaczi i Nugat :)

Czaczi wymiata :D

poryczalam sie ze smiechu, jak zobaczylam to allegro :) oby jakas dobra dusza tez zobaczyla i dala sie kupic :)

fiorka jak skonczy to linka podamy ;)

Posted

Sylwia, sprawdź, czy w aparacie oprócz zdjęć nie masz jakiegoś nagranego filmiku, wtedy zdjęcia nie chcą wchodzić (miałam ten sam problem z aparatem tej samej marki), być może to to, jeśli tak, to usuń najpierw filmik, albo odhacz przy przerzucaniu zdjęć do kompa.

Posted

Mamusiunabank szwagier mi coś pomógł mam nadzieję że dobrze!!mam kilka zdjęć Czaczunia chciałam wysłąć to znów imagesch.....mi nie daje i przesyłą info.ja nie wiem o co chodzi ale mam pecha!!!A Czaczuniu na zdjeciach jak Św.Mikołaj!!!

Posted

kora78 napisał(a):
dziekujemy fiorstenblock!!!!!!! ja tak sie smialam z tego!! z tej lapy- zakaz wjazdu, z tej buzki usmiechnietej :) super Ci wyszlo!!!
oby zaskoczylo :)

a lokalizaja- internet. moze lepiej- cala polska?

Pytalam Cie w @ o miejscowosc gdzie przebywa badz wieksze miasto w okolicy.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Pytalam Cie w @ o miejscowosc gdzie przebywa badz wieksze miasto w okolicy.

wylecialo mi z glowy, przepraszam. on mieszka w lowiczu, ale nie oglaszamy go na lodz, bo tam adopcji nie ma.

najleoej wpisac- cala polska

da rade jeszcze?