Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

foty sa boskie!!!!!!

kawaler do wziecia, jak ta lala!!!!!!!

dogo mi zamula, nie wiem,czy zgram. zaraz zaczne probowac.

a tymczasem- dzis dzwonil z kolei pan tego domu, jaki wczoraj do mnie dzwonil :) ja sama dzwonilam, ale nie odbierali i sie poczta wlaczyla. nie nagralam sie. a pozniej z innego numeru- widocznie bez wiedzy,ze to ja probowalam. dzwonil pan i chcial wypytac o psa. gadalam i gadalam. byla mow ao transporcie, ze im byloby ciezko. mowilam,jak to sie kombinuje na dogo. oni maja auto, ale czasu nie maja, czy cos takiego...
no i pan nagle szybko ucial, podziekowal.

trzymajcie kciuki!!!

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ty to sie czepiasz marta kazdego slowka. przecioez mi sie nie rozlaczyl w pol zdania.
nie przytocze calej rozmowy.
zakonczyl rozmowe dosc nagle. moze byc tak napisane?
moze juz wszystko sie dowiedzial, moze byl w pracy i musial konczyc. nie wnikaj w kazde slowko

Posted

Kora nie dzwoniłabym pierwsza do ludzi jak nie ponowią telefonu...pies musi ich chwycić za serce a wtedy będą dzwonić,ze ho,ho...to im powinno zależeć...to także chwyt psychologiczny.

Posted

Romka napisał(a):
Kora nie dzwoniłabym pierwsza do ludzi jak nie ponowią telefonu...pies musi ich chwycić za serce a wtedy będą dzwonić,ze ho,ho...to im powinno zależeć...to także chwyt psychologiczny.

ja wiem o tym bardzo dobrze :)
ale nie wytrzymalam. tutaj bylo ryzyko, ze oni obdzwanialai mase psow z oglosze, wiec zakladalam,ze nad czaczim nie myslą i chcialam juz miec pewnosc, a nie czekac na szpilkach i juz planowac transport itp :D
ja zawsze na kazdy telefon tak sie ciesze!! nie potrafie sie nie cieszyc i myslec negatywnie.

Posted

ci ludzie wczoraj nie dzwonili :(

zrobilam mu z nowy tekstem i fotkami:
gumtree wroclaw
gumtree warszawa
pajeczyna
rozglos
ojej
olx
top ogloszenia
adopcja psa
morusek
doadopcji
alegratke upiekszylam
szerlok
cafe animal
mam misia
cwirek
owi
tu sprzedaj

Posted

Tak pięknych zdjęć Czaczi jeszcze nie miał! Koruś, nie martw się, znajdziemy odpowiedzialnego opiekuna dla Czacziego. Tymczasem poproszę kogoś z kontem na facebooku, żeby dodał naszego przystojniaka :) Niech go wszyscy zobaczą :)

Posted

[quote name='kameralna']Tak pięknych zdjęć Czaczi jeszcze nie miał! Koruś, nie martw się, znajdziemy odpowiedzialnego opiekuna dla Czacziego. Tymczasem poproszę kogoś z kontem na facebooku, żeby dodał naszego przystojniaka :) Niech go wszyscy zobaczą :)

http://www.facebook.com/pages/Sznaucery-do-adopcji/106101606088123?v=wall#!/album.php?aid=33508&id=106101606088123

jest już wstawiałam ciut wyżej link - tylko rozsyłajcie

Posted

Nosi go cały czas zrobie nowe zdjęcia to Wam pokażę właśnie idę ze śniadankiem do nich mam nadzieję że nic nie zrobił w nocy z kubraczkiem ja myślę,że on czuje że jest mu cieplej i wie,że jak dwie zakładałyśmy tzn.ja ubierałam bo mnie już zna a m.trzymała troszkę poprawiała,ale Mamanabank musiała mocno trzymać bo się szarpał i M.pokazała mu,że musi być posłuszny może to był znak dla niego że musi nosić.

Posted

wlansie, wlasnie
poprosimy o wypowiedz mamanabank, jak to wszystko wygladalo i co by nam powiedziala o charakterze i zachowaniu Czacziego.

bo mi on sie wydaje= rozpuszczony, swawolny byczek.

Posted

No bo jest trochę rozwydrzony :-) kombinuje po swojemu jak umie i uparciuch jest, ale ja jestem większy uparciuch :-) Wyprowadziłyśmy Czacziego z boksu na smyczy, smycz próbował gryźć, kręcił się jak bąk, chciał lecieć przed siebie i robić co mu się podoba. Szczególnie jak oddaliła się Sylwia, ciągnął za nią jak parowóz, szczekał, żeby pobiec za nią, ale ze wszystkich sił zaparłam się nogami i po minucie się poddał, jak widać na zdjęciach, smycz jest luźna, kręcił się dookoła ale już nie wyrywał ręki. Potem przyszła Sylwia z kubraczkiem i założyła mu ten kubraczek, trochę się szarpał ale jak już udało się założyć to tak został, znowu się poddał... Najpierw udaje, że jest głuchy, np. na "siad" ale wystarczy podejść do niego bliżej i dotknąć z boku kolanami, od razu siada, łobuz jeden :-D Po trzech takich powtórzeniach siadał już bez dotykania :-) Czaczi to jeden z tych psów, które uczą się w mig, niestety uczą się też złych rzeczy, czyli "jak pokombinuję, to będę robił to, co mi się podoba", "jak trochę się poszarpię, to mnie nie wprowadzą do boksu", itp. Jest naprawdę bardzo łagodny, widział mnie pierwszy raz, dotykałam go po brzuchu, schylałam się nad nim, mówiłam - siad, chodź, zostań. Sylwię kocha nad życie :-D Spodziewa sie po niej samych dobrych rzeczy, kojarzy mu się ze wszystkim co najlepsze. Nowy dom powinien mieć świadomość, że Czaczi jest silny i z dzieckiem na spacer nie może chodzić, podstawy posłuszeństwa bardzo by mu się przydały. Kocha ludzi, zwierzęta, nie jest lękliwy, ani agresywny. Świetny pies!!!

Posted

dziekuje ogromnie za ten pelen opis :)
wiem, ze musze chetnym na Czacziego mowic, ze dziecko sama z nim na spacer isc nie moze, bo nie utrzyma. on za silny i potrzeba mu troche oglady przyswoic.

tez mi sie wydawalo, ze Czaczi robi, co chce troche. Sylwia nie ciackaj sie tak z nim :) dyscypliny troche mu potrzeba. jak siad, to siad, jak nie wolno, to nie wolno :) za wielkie i za miekkie serce ma nasza dobrodziejka !!!! :)

juz teraz musi caly czas w kubraczku chodzic, bo zimno. jak poniszczy, nowy domek kupi mu nowy kubrak, laski nie robi ;) tylko cos, cisza z tych ogloszen... moze allegro zafundujemy wyroznione? z kasa do konca roku dobrze stoimy. co Wy na to?
bo po nowym roku z kasa bedzie bardzoooo krucho, trzeba bedzie deklaracji szukac szybko :(