Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wreszcie mogę zobaczyć Czaczuchnę. Kubraczek pierwsza klasa!
Sylwiaso, nie widać już Smutasa, widać pełnego energii, radosnego, pięknego psa :) To Twoja zasługa :multi: Do pełni szczęścia potrzebujemy jeszcze tylko fajnego domu stałego. Nowe Allegro powinno chwycić, Czaczi ma już niezłą galerię zdjęć :)
Trzymam kciuki za Nugata. Biedaczek wciąż jescze w schronie :-(

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
A czemu on marznie??

Nugat marznie, bo jest w schronisku, w kojcu.

Czaczi marznie, bo jest niedawno ostrzyzony na sznaucera. na jesien go ktos ostrzygl... bardz madrze...

Posted

Szarotka napisał(a):
A czemu on marznie??

Nugat marznie, bo jest w schronisku, w kojcu.

Czaczi marznie, bo jest niedawno ostrzyzony na sznaucera. na jesien go ktos ostrzygl... bardz madrze...

Posted

Korunia czyli na siłę muszę mu założyć mam nadzieję,że mnie nie dziabnie jak zobaczy znów ciotke klotke z kubrakiem!!!Poproszę jutro męża on się psów nie boi musi go posadzić na siłę i mu jakoś założymy!!!i te zdjęcia może uda się zrobić a jak będzie dalej szarpał i gryzł to ja już nie wiem co mam robić!!!ja też bym chciała ładne fotki mu zrobić przecież mi też zależy żeby mój Czaczuchna domek znalazł ale jak nie będzie chciał w tym chodzić?

Posted

trzeba mu nie pozwalac szarpac. skarcic go, gdy bedzie zaczynal. ma wiedziec, ze nie wolno, ze to nie jest forma zabawy

no zobacz, jak ludzie maja psy w domach. kupuja im kubraczki, wkladaja idac na spacer, psy jakos tego nie szarpia. bo sa na smyczy i wiedza,ze zaraz w dupe dostana, jak zaczna gryzc. moze zaloz czacziemu, na smyczi i na spacer. jak bedzie gryzl to w dupe. moze zrozumie,ze nie wolno.
jak sie nie da po dobroci. musi wiedziec co wolno, a co nie

Posted

tam zaraz w dupę - pies na smyczy - jedna osoba trzyma, druga zakłada kubrak i od razu pod nos smakołyki i cały czas go nęcić smakołykami żeby nie miał czasu na zajmowanie się kubrakiem i chwalić i zabawiać zeby odwracać jego uwagę od kubraka - fajny pies z niego ale naprawdę potrzeba dobrych zdjęć do ogłoszeń

Posted

malawaszka napisał(a):
tam zaraz w dupę - pies na smyczy - jedna osoba trzyma, druga zakłada kubrak i od razu pod nos smakołyki i cały czas go nęcić smakołykami żeby nie miał czasu na zajmowanie się kubrakiem i chwalić i zabawiać zeby odwracać jego uwagę od kubraka - fajny pies z niego ale naprawdę potrzeba dobrych zdjęć do ogłoszeń

:)))))).....

Posted

skarbik, czy nie, pies powinien byc posluszny. musi wiedziec co mu wolno, a czego nie. nie moze robic tylko tego, na co ma ochote.
nie jestem zwolenniczka bicia, ale skarcic, przywolac do porzadku trzeba psa nie raz. siad to siad. chodz to chodz. a nie ciu ciu ciu tylko, pitusiu malutki ;)

jak z tymi fotkami??
jak poszlo z kubrakiem??

a tekst.....
tytuł: Pies- Zywioł

Masz za sobą ciężki dzień... Wracasz zmęczony z pracy, marzysz tylko o spokoju, odpoczynku i relaksie. Natłok problemów w pracy przytłacza Cię, codziennie to samo. Po powrocie siadasz wreszcie na miękkiej kanapie, jesz ciepły obiad. Bierzesz pilota, zanurzasz się w świat nierealny, w telewizji... Zapominasz o wszystkich problemach... Właśnie tego chciałeś, o tym marzyłeś cały dzień... Nareszcie.... Nie myślisz już o niczym, nie robisz nic i tak jest Ci dobrze.

Więc TO NIE JEST PIES DLA CIEBIE !!!

Do widzenia.

Inny scenariusz:
Budzisz się rano wypoczęta i pełna energii, masz dziś przecież tyle do zrobienia!! Nie ociągasz się, nie masz ani czasu, ani chęci na lenistwo. Pędzisz do pracy, później do domu, zająć się dziećmi, przyszykować obiad, zrobić porządki. Przy dzieciach nie można się nudzić! W domu wciąż jest szum, radosne krzyki dzieci, gwar życia rodzinnego. Ale znajdujesz jeszcze czas na swoje przyjemności. Najbardziej lubisz aktywny wypoczynek, cała rodzina razem na wycieczkach, na spacerach.
Jeśli więc pędzisz aktywny tryb życia, masz wesołą, radosną rodzinę, w domu jest ciągły ruch i gwar....

TO JEST PIES DLA WAS !!!

Nie zwlekaj! Przecież czas wciąż biegnie naprzód, uciekają chwile, które już moglibyście spędzać razem, na zabawach, spacerach, gonitwach i wspólnych igraszkach.

CZACZI CZEKA na dom z rodziną, by mógł dzielić się swoją radością życia.

Posted

No Kora Cię poniosło................:crazyeye::stupid:
Ale w dobrą stronę:happy1:
Mi się podoba:jumpie:

Ty chyba zaczniesz książki pisać niedługo, tak Ci wróżę:sg168:

Fakt, zdjęcia porządne by się przydały, porządnym aparatem, wtedy całe piękno Czacziego by było widać:loveu:

Posted

mamanabank napisał(a):
kora78 przeginasz...

Teraz pewnie Kora nie wie co odpisać................ Ja też bym nie wiedziała.......... ;)

Edit: no to nam się zdublowało... czyli Kora się nie bała:cool3:

Posted

ja usunelam. ze swojego konta na fotosiku. musialam miec miejsce na inne fotki. one byly i tak nie portretowe, takie dla dogomaniakow, nie do ogloszen.
moge wyslac na maila, jak komus zalezy :)
to byly chyba z golenia w schronisku, albo z czesania, na trawce.

Posted

zaczyna sie :)
mialam tel o Czacziego :)

mankament jest taki, ze ludzi w tej chwili siedza i szukaja w necie. dzwonili do mnie wczesniej dzis o sunie mix charta. sunia dzis na ds pojechala. za godz dzwonia znow i o Czaczunia pytaja

3 osoby, starsi ludzie, plus cirka, jakby nastolatka, lub juz dorosla. dom z ogrodem, wroclaw :)
maja kilka kotow, zmarl im niedawno Briard. chca psa wesolego, lubiacego koty.
Czaczi sie wg mnie nadaje idealnie. rozmawialam z Sylwia, jak psy z hoteliku iwdza kota, leca i ujadaja, Czaczi stoi i nie reaguje. gdyby mial kota pod nosem to by go olewal, lub chcial sie bawic, a nigdy- zjesc.

oby sie namyslili i nie wybrali innego i oddzwonili!!!!

Posted

na razie cisza
jutro na pewno do nich zadzwonie- nie wytrzymam! bo oni obdzwaniali wszystkie psy, boje sie, ze sie inny bardziej spodobal :(

dzis bylam u Nugatka, ale on sie cieszyl, jak mnie widzial!! a ja tylko na chwilke, w przelocie. fot nie robilam, bo zawsze takie same wszystkie wychodza.

jutro jedzie do Czacziego mamanabank ubierac i fotogrrafowac :)

Posted

kora78 napisał(a):

No to będą foty idealne:multi::multi::multi:

I Sylwia sobie pewnie podpatrzy jak zrobić by pies się nie stresował, a wiedział "kto tu rządzi":evil_lol:
Będzie pokaz?:lol:

Posted

kora78 napisał(a):
na razie cisza
jutro na pewno do nich zadzwonie- nie wytrzymam! bo oni obdzwaniali wszystkie psy, boje sie, ze sie inny bardziej spodobal :(

dzis bylam u Nugatka, ale on sie cieszyl, jak mnie widzial!! a ja tylko na chwilke, w przelocie. fot nie robilam, bo zawsze takie same wszystkie wychodza.

Mam nadzieję, że telefonów z propozycją domu dla Czacziego będzie więcej!
Koruś, strasznie żałuję, że jesteście z Nugatem tak daleko, wybrałabym się w odwiedziny :)
Zdaje się, że Mmamanabank już w akcji. Ciekawe, jak wyjdą zdjęcia?