kameralna Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 sylwiaso napisał(a):Korunia dostałam od Ciebie cudownego psiaka!!!!:loveu: A pewnie, że tak - Kora ma same najcudowniejsze psiaki :loveu: Jestem pewna, że jak Nugatek dostanie taką szansę, jak Czaczi, to też zachwyci :) Wspaniałe szorściaki! Przy okazji, wpłatę na Czacziego będę mogła przelać we środę. Quote
marta0731 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Czaczi jest wielki:cool2: i mówię to z pełną premedytacją;) na zdjęciu w kuchni Kory sięga głową do barku, a ja ten barek mam koło pasa:crazyeye::cool3: Czekamy na zdjecia z sąsiadką Belunią:loveu: Quote
sylwiaso Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 marta0731 napisał(a):Czaczi jest wielki:cool2: i mówię to z pełną premedytacją;) na zdjęciu w kuchni Kory sięga głową do barku, a ja ten barek mam koło pasa:crazyeye::cool3: Czekamy na zdjecia z sąsiadką Belunią:loveu:Cioteczki ze zdjęciami razem z Belcią poczekamy ja tak myślę,bo Belcia ząbki mu pokazuje jak sie zbliża do jej strony ja troszkę boję się już teraz puścić ich razem!i chce poczekać jak Bellunia się do niego przyzwyczai!!Bardzo podoba się mojemu mężowi!A jak mnie zobaczył dziś rano to starał się skakać do góry jak Bilbunio!!!jaki to jest super piesio ale mądry,bo jak biega ze mną to jest fajnie a jak trzeba wejść do kojca to niby idzie trzyma w zębach smyczkę a jak się zbliżamy do kojca to mi ucieka!!!ale tak śmiesznie ucieka!!!Oj i ładnie je ale woli gotowane!!Czaczi pozdrawia wszystkie kochane cioteczki:bye::bye::buzi: Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 dziekujemy sylwia za wiesci :) ja te fotki dam w poludnie. wczoraj mialam goraczke. Czaczi skacze do gory?? tego nie widzialam! :) Sylwia zwroc uwage na to jego kulenie, ok? i zmierzysz go do kubracka? Dogo dala linka, tam jest pokazane, jak psa mierzyc. nic sie go nie boj :) Quote
Romka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Zapisuję,pewnie niedługo zobaczę go na żywo u Sylwiaso... Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 obiecane fotki na moje konto wplynelo 100zl od sznaucerow w potrzebie malawaszki :) dziekujemy slicznie :) Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 a za kilka dni poprosze ilon_n o bazareczek ogloszeniowy dla Czacziego, dawno temu obiecany, z fotkami po metamorfozie, czyli po strzyzeniu. a teraz i z nowym tekstem, bo juz wiemy, jaki to fajowy pies :) nikt tu kurka nie wymyslil teksciuku, by w allegro zmienic :( a jesliby zmienic to allegro wiekszy oddzwiek bedzie mialo, wiekszy efekt, bo juz mamy info o psie, a nie tylko takie lakoniczne ze schroniska... Czaczi nie mieszka już w schronsku, nie marznie i nie patrzy błagalnie na człowieka zza krat, prosząc o chwilę uwagi, o pogłaskanie po grzbiecie. Teraz już nie. Choć było tak długi czas, bo prawie 2 lata. Czaczi trafił do schroniska w wieku około 2 lat, nie wiemy dlaczego się tam znalazł. A z każdym dniem coraz bardziej się dziwimy. Poznając go coraz lepiej. Czaczi mieszka od niedawna w hotelu dla psów. Udało mu się, jak niewielu innym. Wszystko przez jedną rzecz, która mogła przynieść mu śmierć, a przyniosła wolność i szansę na nowe życie. Strzyżenie. Czaczi został w schronisku ostrzyżony. Pięknie teraz wygląda, przypomina bardzo sznaucera olbrzyma. Jednak takie golenie chwilę przed pojawieniem się pierwszego śniegu mogło być dla psa zabójcze. Czaczi ma wspaniały charakter. Muchy nawet nie skrzywdzi. Wręcz odwrotnie... Był gryziony w schronisku, boi się teraz nawet małych psów, które go obszczekują. Na koty nie zwraca uwagi, tak samo na inne zwierzęta domowe. Łagodny, jak baranek, spokojnie znosi umizgi natarczywego szczeniaka. Grzeczny wobec małych dzieci. Idealnie jeździ autem, czy komunikacją publiczną, kładzie się wtedy i śpi. To piękny, dostojny, wysoki pies. Ma 65cm w kłębie. Jest dośc silny, więc nie nadaje się dla starszej, schorowanej osoby. Czaczi wie do czego służy kanapa, ale bez oporów pozwala się z niej wygonić. Wymaga sporej dawki ruchu, tyle czasu spędził w ciasnym boksie, że teraz musi mieć okazję to nadrobić. Lubi się bawić, biega za patykami, nosi swoją smycz w pysku. Potrafi także pilnować posesji, szczeka na obcych udając groźnego. Jednym słowem to wielki pies, z wielkim sercem. Szukamy dla niego dobrego domu, gdzie będzie na zawsze kochany i szanowany, gdzie będzie mógł zapomnieć o źle, które go spotkało. Czaczi ma 3-4 lata, jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Quote
fiorsteinbock Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Kora, czyli ten tekst dołożyc do tego co jest na allegro. Zawarty bedzie tekst o schronisku i jego pobycie a np pod spodem dokleic nowe info? Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 chyba nie. chyba usunac to stare, a dodac tylko to. jak bedzie lepiej wg Was? jesli oba zostawic- to aktualne musi byc u gory, bo jak ktos zacznie czytac tamte banialuki, to nie dojdzie do sedna, ze pies jest sprawdzony juz i czlowiek pojdzie ogladac nastepne psy. nie bedzie mu sie chcialo czytac do konca. wiec jakby co, to nowe u gory musi byc. Quote
fiorsteinbock Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Cioteczki a zdjecia te schroniskowe tez wywalic? Moze umeiscic tylko te ładne z wolnosci? tamte sa przygnebiajace. Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 jakies zostawic moze jedno, jak wyglada zarosniety. i jedno z poczatku watku, jak wciska nos w kraty, albo lezy taki smutny w budzie. Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 ja zmienilam teraz u siebie, jeg al gratke i adopcje org. tekst na szybko zrobilam i foty nowe dodalam Dogo, czy zrobisz mu gumtree? lodz, wroclaw, warszawe ? ile wlezie :) Quote
fiorsteinbock Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dostalam maila od uzytkownika allegro: Treść wiadomości: Kto wygolił " niefortunnie" psa. Ludzie zastanówcie się co robicie! Uwielbiam takie akcje, podjaralam sie jak zobaczylam w tytule aukcje Czacziego, otworzylam i sie zagotowalam :angryy: Biore sie do pracy, jak skonczy wrzuce link. Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 to sie teraz ten ktos zdziwi, jak zobaczy zmiane na allegro :) pomysli, ze to pic, dzieki jego mailowi ;) hehe nie, no ok. fajnie,ze nie ma takiej znieczulicy na swiecie jednak ;) transport ze SzczepOnem wynisol 60zl razem wiec transprt 130zl Quote
fiorsteinbock Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dokladnie tak pomyslalam, ze teraz dostane maila w stylu "co kombinujecie, boi sie i zmieniacie fotki..." Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/195255-na-smutaska-Czacziego-do-05.11.10?p=15614790#post15614790 bazarek dla czacziego Quote
sylwiaso Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Nasz Czaczuś kochany!!!on ciągle mnie szuka,żebym była blisko niego!!! Quote
kora78 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 super ta druga fota, tylko szkoda,ze taka rozmyta. wspaniala do ogloszen by byla :) ale on na niej gruby wyszedl! Sylwia przyznaj sie! w 1 dzien Czacziego utuczylas nam!!! :) sylwus pomierz go kkoniecznie jutro za dnia i podaj wymiary, bo musze kubrak zamowic, ok? i wyslij mi skan dowodu na maila, do schronu musze zaniesc wtedy Tobie jego papiery wysle, bedziesz jego pancia :) Quote
fiorsteinbock Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 allegro: http://allegro.pl/jestem-wysokim-brunetem-i-wciaz-kawalerem-i1277121965.html prosze o podpowiedz odnosnie tytulu, chwilowo umiescilam taki, ale...moze cos chwytajacego wymyslicie? Ja za kazdym razem powtorze, on jest za...sty! Quote
Shania Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 a masz pomysła???wydaje mi się , że możesz napisać...kundelek, który chwyta Twoje serce..... Quote
kora78 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 super jest ten tytul! usmialam sie! niech zostanie, co? taki inny, niz wszystie na allegro z dogomani... kochany piesek szuka domu, itp 3 dni do konca. ponad 700obejrzen z czasu sprzed zmian. zobaczymy, czy sie teraz cos ruszy :) Quote
Recommended Posts