kora78 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 akurat pora karmienia byla. pierwsze fotki pogladowe dla zainteresowanych, to nie takie do ogloszen. zobaczcie, jakie ma blizny na bokach po pogyrzienaich i drapaniach chyba bardziej oblizuje sie... lepsze foto Quote
kora78 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Dogo, mam na mysli hotel u sylwiaso, pod Lowiczem. Jest tam nasza Bella z mojego podpisu i byl boksiu Bilbo. Nowa dogomanka prowadzi, fajna kobita, nowe kojce i budy z kolderkami, gotowane jedzonko, ogorod dla psow caly. tylko 6 psow. za tamte 2 psy po 250zl placilam jedyne!! tam jest tez pudelkowaty Bingo. znasz go tez na pewno. i iksik. trzeba zaczac dzialac. bo on bedzie tak strasznie marzl... nie wiem, jak jest w schronie zima, nocami tam nie jestem i nie wiem, jak psy spia. w dzien wiekszosc siedzi poza buda, gdy czlowiek jakis lazi... Quote
fiorsteinbock Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ladne fotki, miejmy nadzieje, ze z nimi szybciej pojdzie do domu i mrozna zima nie bedzie problemem. Masz Kora racje, on dopiero teraz poczuje chlod...cholera, moja roadosc byla przedwczesna :( Sciagam zdjecia i poprawie plakat. A jak z ogloszeniami, maja chlopaki? Quote
Onaa Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Teraz Czaczi ładnie wygląda, szkoda że nie wypadło to strzyżenie wcześniej w wakacje kiedy ciepło było. Wygląda ładniej, bo on miał taką dziwną jakby zaniedbaną, szarawą, rzadką sierść. Nugat wygląda o wiele lepiej. Quote
kora78 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Ladne fotki, miejmy nadzieje, ze z nimi szybciej pojdzie do domu i mrozna zima nie bedzie problemem. Masz Kora racje, on dopiero teraz poczuje chlod...cholera, moja roadosc byla przedwczesna :( Sciagam zdjecia i poprawie plakat. A jak z ogloszeniami, maja chlopaki? ja tez sie poczatkowo cieszylam :( ogloszenia kupila im na bazarku jakies 2-3 tyg temu ilon_n ale zero odzewu. bazarkowe. oferowala,ze jak wygasna znow czacziemu pakiet zafunduje z fotami po czesaniu moim, w zielonej trawie czy robic to allegro wyroznione z tych pozostalych 30zl? czy trzymac na hotel?? moze sie ds znajdzie szybciej,niz hotel, a nawet na hotrlu psa trzeba oglaszac i tak i tak... wiec poswiecmy to na allegro probowalam wczoraj cos zdzialac. Lara i troche wytlumaczyla, jak sie robi takie ladne allegro, ale mi nie wychodzilo... Quote
fiorsteinbock Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Kora, na bazraku mozna kupic indywidualny szablon allegro za 15zł, moze warto zaplacic, on ma superowe fotki i szablony sa oryginalne. A pozniej juz tylko wystawiac kolejna aukcje. Za calkiem nowy szablon - 15zl, natomiast "archiwalny" 10zl http://www.dogomania.pl/threads/192579-Indywidualne-aukcje-allegro-dla-psa-na-kundelkow%C4%85-skarbonk%C4%99-do-11.X.-do-24.oo Lila wystawia aukcje na koncie swoim, badz innej osoby - kwestia dogadania. Quote
Syla Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Na Allegro tylko kupowałam, jak próbowałam z pieskiem....tez mi nie wyszło.U mnie tak jest, że muszę zobaczyć, jak coś zrobić w realu...potem to juz sobie radzę.Niestety, na dzień dzisiejszy....też nie umiem.Niedługo spadnie śnieg, zacznijcie zbierać na DT Czacziego.Troszkę niefortunne było to obcięcie, bo będzie mu bardzo zimno. Quote
kora78 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 bardzo ladne te allegro ale chwilke poszukam jakiegos za darmo. bo do tego dochodzi oplata do 20zl za samo wystawienie aukcji. poszloby cale 30zl, ktore zostalo. pisalam sms do sylwiaso, ale nie odpowiada, wiec pewnie juz spi fiorko, wybierz foty najlepsze i obok tego jak siedzi na trawie, daj jakies z tych. mi sie podoba, jak stoi z pyskiem brudnym od zarla, i patrzy powyzej aparatu. jak mu z brody cieknie :) glupio wyszlo to strzyzenie, gdybym ja wiedziala, to bym prosila te pania w wakacje, tyle psow tam zarosnietych. ja sama sie staram czesac najgordze przypadki, ale niedawno zaczeli pozwalac dopiero i wyczesalam jakies... 8 psow raptem, a co najgorsze to np jeden niedlugo potem znow byl caly w koltunach... do poprawki, ale jego sie boje, bo wielki pies i teraz w kojcu ma agresorow i boimy sie go wyciagac tak na chwile Quote
Syla Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 kora78 napisał(a):bardzo ladne te allegro ale chwilke poszukam jakiegos za darmo. bo do tego dochodzi oplata do 20zl za samo wystawienie aukcji. poszloby cale 30zl, ktore zostalo. pisalam sms do sylwiaso, ale nie odpowiada, wiec pewnie juz spi fiorko, wybierz foty najlepsze i obok tego jak siedzi na trawie, daj jakies z tych. mi sie podoba, jak stoi z pyskiem brudnym od zarla, i patrzy powyzej aparatu. jak mu z brody cieknie :) glupio wyszlo to strzyzenie, gdybym ja wiedziala, to bym prosila te pania w wakacje, tyle psow tam zarosnietych. ja sama sie staram czesac najgordze przypadki, ale niedawno zaczeli pozwalac dopiero i wyczesalam jakies... 8 psow raptem, a co najgorsze to np jeden niedlugo potem znow byl caly w koltunach... do poprawki, ale jego sie boje, bo wielki pies i teraz w kojcu ma agresorow i boimy sie go wyciagac tak na chwile Na Allegro dla Kremci, z Azorka, z Obornik, wysylalam już dwukrotnie do __Lara po 25 zł na dwa tygodnie wyrożnionego.jeszcze Bjuta robi fajne Allegra.Też można do niej napisać. Quote
fiorsteinbock Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='kora78'] Kora, wyslij mi te fotki w oryg rozmiarach. Te sa za male na plakacik. Quote
kora78 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 probowalam caly czas teraz saa zrobic allegro z szablonem, ale nie wyszlo. a tyle sie narobilam... to lara bierze 25 za calosc? czyli za robote te 5-7zl tylko?? no to robimy :) fiorka, juz wysylam Quote
Syla Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 kora78 napisał(a):probowalam caly czas teraz saa zrobic allegro z szablonem, ale nie wyszlo. a tyle sie narobilam... to lara bierze 25 za calosc? czyli za robote te 5-7zl tylko?? no to robimy :) fiorka, juz wysylam Nie znam się na tym.Zapytaj sama, na pewno Ci wytłumaczy i poda kwotę.W każdym razie polecam, bo jeszcze nigdy mi nie odmówiła :lol: Quote
kora78 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 wczoraj pisalam do Lary z pytaniem. czekam na odp wyslalam fotki do fiorki :) po nocy u nas jest na trawie szron :( czekam na dop Sylwii o miejsce w hotelu ale transport to kupa kasy przeciez tez.... okolo 250zl. jakby mial jechac sam z papatiakole. moze musialbym go wziasc pkp i by wyszlo.... z wrocka do lodzi w 1 strone jakies 30-40zl. czyli jakies 120zl do lodzi. a potem papatiakole dodatkowe 50-60zl trasa lodz- lowicz moze kupimy za 5zl bazar z 35 ogloszeniami z nowymi fotkami, ogolonego Czacziego? super by bylo, gdyby sie udalo w tych 30zl zmiescic allegro i caly pakiet z bazarku Quote
fiorsteinbock Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Kora, ja mu zamowie ogloszenia i Nugatowi, potrzebuje tylko tekstu - czy podac ten z pierwszej strony czy jest inny? Quote
kora78 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 dziekuje!!!!! ale obaj mieli niedawno, jakies 2-3 tyg i nie wiem,czy ich nie wywali, jak beda takie same, tak szybko. moze trzeba zmienic teksty, tytuly, imiona? np adopcje.org chyba po imionach sprawdzaja, bo Skubiego mi nie chcialo dodac, a jak napisalam Skubis to juz weszlo ;) Czacziemu na pewno nowy tekst trzeba Alarm! Pilne! Szukamy cieplego kata dla psa. Ale nie z powodu tragicznego pogryzienia, nie z powodu depresji i porzucenia woli walki. Pilnie potrzebny cieply kat, dla ogolonego prawie na zero, psa! Zimne dni juz nadeszly. Snieg lada moment. Zima ma byc dluga i ostra!! A Czaczi, swiezo ostrzyzony, akurat, gdy nadeszly zimne dni, zyje w schronisku, w betonowym kojcu i budzie. Oczywiscie, buda do dyspozycji jest duza i solidna, ale co z tego, gdy jest do niej 4 kandydatow jednoczesnie? W dodatku nielubiacych sie przesadnie? Kazdy duzy, kazdy silny. Jak Czaczi ma sie nocami tam dopchac? Wiec co go czeka, lada dzien, lada moment? Zimno, zimno, mroz i niewyobrazalna meczarnia, ktora moze go zabic!! Bardzo pilnie szukamy domu dla mlodego, zdrowego, silnego psa. Czaczi ma okolo 3-4 lata. Od poltora roku zyje w schronisku. Jest wysokim psem, szczuplej budowy. Zgadza sie z innymi psami, jest przyjazny, lagodny i potulny w kontaktach z czlowiekiem. To bardzo żwawy pies, energiczny. Nie pozwol mu znow zimowac w schronisku! Tej zimy, tak ogolony niestety ma duze szanse nie przezyc..... tak, ok?? Quote
kora78 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 dziekuje!!!!! ale obaj mieli niedawno, jakies 2-3 tyg i nie wiem,czy ich nie wywali, jak beda takie same, tak szybko. moze trzeba zmienic teksty, tytuly, imiona? np adopcje.org chyba po imionach sprawdzaja, bo Skubiego mi nie chcialo dodac, a jak napisalam Skubis to juz weszlo ;) Czacziemu na pewno nowy tekst trzeba Alarm! Pilne! Szukamy cieplego kata dla psa. Ale nie z powodu tragicznego pogryzienia, nie z powodu depresji i porzucenia woli walki. Pilnie potrzebny cieply kat, dla ogolonego prawie na zero, psa! Zimne dni juz nadeszly. Snieg lada moment. Zima ma byc dluga i ostra!! A Czaczi, swiezo ostrzyzony, akurat, gdy nadeszly zimne dni, zyje w schronisku, w betonowym kojcu i budzie. Oczywiscie, buda do dyspozycji jest duza i solidna, ale co z tego, gdy jest do niej 4 kandydatow jednoczesnie? W dodatku nielubiacych sie przesadnie? Kazdy duzy, kazdy silny. Jak Czaczi ma sie nocami tam dopchac? Wiec co go czeka, lada dzien, lada moment? Zimno, zimno, mroz i niewyobrazalna meczarnia, ktora moze go zabic!! Bardzo pilnie szukamy domu dla mlodego, zdrowego, silnego psa. Czaczi ma okolo 3-4 lata. Od poltora roku zyje w schronisku. Jest wysokim psem, szczuplej budowy. Zgadza sie z innymi psami, jest przyjazny, lagodny i potulny w kontaktach z czlowiekiem. To bardzo żwawy pies, energiczny. Nie pozwol mu znow zimowac w schronisku! Tej zimy, tak ogolony niestety ma duze szanse nie przezyc..... tak, ok?? Quote
fiorsteinbock Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 To moze ja sama porobie ogloszenia na najwazniejszych portalach, z 15 wyjdzie na pewno. Z nowymi fotkami i tekstem, co ty na to? Quote
kora78 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 fiorsteinbock napisał(a):To moze ja sama porobie ogloszenia na najwazniejszych portalach, z 15 wyjdzie na pewno. Z nowymi fotkami i tekstem, co ty na to? pasuje :) super :) a tekst moze byc? chcesz to zastosuj obojetnie ktory, sa w sumie juz 3... ale te reklamy lataja mi po calej dogomanii, wkurzajace.... Quote
fiorsteinbock Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Teksik skopiuje i zrobie ogloszenia. Poprawiony plakat, po kilknieciu do sciagniecia w pelnym rozmiarze: Quote
kora78 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Teksik skopiuje i zrobie ogloszenia. Poprawiony plakat, po kilknieciu do sciagniecia w pelnym rozmiarze: dziekuje przeogromnie :) dziewczyny rozwieszajcie w swoich miastach!!!!! Quote
kameralna Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ale tu się dzieje! Czaczi wygląda pięknie ale martwię się tak jak Wy, że będzie marzł. Musimy znaleźć dt dla naszych smutasów. Już w tej chwili noce są bardzo zimne. Gdyby wsparło nas więcej osób, dorzuciło po grosiku psy miałyby szanse na hotelik. Quote
BUDRYSEK Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 w naszym schronie jest Murzynek identyczny jak Nugat i tak samo zero zainteresowania nim :( będę zaglądać...trzymam kciuki Quote
kameralna Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Budrysku, trzymaj kciuki i zaglądaj do nas jak najczęściej :) Bardzo chciałybyśmy, by psy nie musiały spędzić kolejnej mroźnej zimy w schronisku. Może wspólnymi siłami uda się nam znaleźć jakieś dt dla piesków. Jest niewesoło :shake: Quote
Recommended Posts