Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eh ... ludzie to są ... :(, słów po prostu brak. Dla jednych to zabawa a dla osób, którym zależy na losie psa, to ciągła walka o jego lepszą przyszłość i szansa dla niego. Dobrze, że chociaż psiaki nic o tym nie wiedzą. A Czaczi i Nugat znajdą kiedyś swoje domki, muszą.

Posted

Dziewczyny Kochane,
TOZ organizuje w niedziele Swiatowy Dzien Zwierzat:

[FONT=arial]Data:
3 października, godzina 13:00 - 18:00

Miejsce:
wrocławski Rynek, pl.Gołębi

Zwierzęta:
11 kotów małych i 4 szczeniaki

[/FONT][FONT=arial]
13:00 – rozpoczęcie akcji
13:00 – 18:00 – porady weterynaryjno-behawioralne
13:15 / 14:15 / 15:15 / 16:15 – przyjmowanie zgłoszeń na konkurs dla małolatów
14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00 – przyznanie nagród dla najmłodszych za udział w konkursie
18:00 – koniec akcji

[/FONT]

Macie czas i ochote sie wybrac?
Rozmawialam z xmartix, mozna pokazac swoje zwierzeta do adopcji, psy badz koty. Musza miec aktualne szczepienia, byc w transporterkach lub kagancach. Wiem, ze ze schronu nie mozecie zabrac ale moze macie na tymczasie jakies cudo?
My mamy 2 kocich tymczasowiczow i chcemy jechac sie pokazac ;)

Posted

A może można by jakieś plakaty ze zdjęciami i opisami psiaków zrobić, takie mini banerki, jak reklamy czasami są. A może mógłby się tam Mopik pojawić, jak myślicie ?

Posted

i co z tymi plakatami ?
rozwieszac na miescie?

tylko, ja chyba w swoim miescie wtedy nie moge tego rozwieszac? bo ktos bez sprawdzenia pojdzie i psa wezmie? chociaz chyba i to bedzie wspaniale... dla kazdego z nich

to kto sie postara o plakaty?

Posted

O tych plakatach to myślałam w związku z tą akcją Światowego Dnia Zwierząt ale mi się pomyliło że to jest Wrocław, a przecież Nugacik i Czaczi nie z wrocławskiego schroniska są. Ale i tak takie plakaty można porobić i porozwieszać. Jeśli się nie poda numeru boksu czy numeru psa to wątpię żeby ktoś sam psa znalazł w schronisku. Chyba, że pracownicy wiedzą który to Czaczi czy Nugat.

Posted

czarne, szorskie i duze sa tylko 2
jak ktos przyjdzie i powie,ze takiego szuka to takiego wskaza
a nie chcemy adopcji takiej, jak Mopa.
choc nie wiadomo,ze ludzie tacy sami by sie trafili, moze akurat wyszloby dobrze

myslalam,by dla zmylki pisac- w Azylu. to juz nie kazdemu sie z naszym schronem kojarzyc musi. ale tego nie wiem na pewno.
nieistotne

prosze, by ktos zajal sie sprawa plakatow, znalazla kogos, kto nam przygotuje

i allegro ladne. za darmo
Lara robi ponoc, zaraz tam napisze. jak znacie kogos to piszcie do nich!

jesli ja umiem normalne allegro robic, to jak sie robi takie,ze najpierw jest foto, potem kawalek tekstu, potem znow foto, itd? na tym cala sztuka polega? jesli to latwe to chcialabym sie nauczyc... ktos moze mnie nauczyc?

wiecie, zawzielam sie, w tej chwili Czaczi to moj priorytet z psow w schronie

Posted

Kora, poza 1strona macie inne fotki?
Jesli dacie krótki tekst i nry kontaktowe zrobie plakaty, macie mozliwosc wydrukowania? Format A4 czy mniejsze?
A i to maja byc plakaciki do rozwieszania w Walbrzychu, czy mowa o niedzielnym spotkaniu we Wroclawiu?

Posted

mam inne foty, mam mase fot, sa na calym watku rozsiane :)

we wrocku mnie z psami nie bedzie, nie ma takiej mozliwosci. ale moze tam cos wisiec i zapraszac do adopcji chlopakow. moze akrat by sie cos znalazlo :)

ja sobie podrukuje. niech bedzie wieksze jakies, czyli jak kartka z drukarki, tak? to takich kilka tylko drukne, powiesze u wetow 2. a na tablicach z ogloszeniami, czy na slupach to mniejsze musza byc... ale moze na slupach nie wieszac... wtedy musialyby byc podluzne

wiec wieksze i mniejsze
2 osobne dla kazdego chlopaka

kontakt na mnie- jest w 1 poscie chyba?
daj maila to wysle foty najlepsze

a moze ich obu obok siebie sie uda? na 1 kartce jakby na pol oddzieleni od siebie?

tekscik.....
"Pies szuka czlowieka" lub "oddam psa"
W azylu od dawna czeka na kochający dom wspaniały pies. Jest łagodny, przyjazny, serdeczny. Jest wysoki, silny i energiczny, lubi ruch. Ma około 3-4 lat. Dogaduje się z innymi psami. Jest zdrowy zaszczepiony.
kontakt w sprawie adopcji tel. 506 636 242

to pod Czacziego.

a pod Nugata
Domu szuka kochany, przymilny pies. Bardzo lgnie do człowieka, uwielbia głaskanie i drapanie za uchem. Jest łagodny i spokojny. Przyjazny innym psom. To starszy pies, ma około 9 lat, więc nie wymaga wiele ruchu. Jest okazem zdrowia, zaszczepiony. Nugat to większy wśród średnich psów.
kontakt w sprawie adopcji pod tel. 506 636 242

nie wiem, jak wiekosc nugata ujac, by nie razilo po oczach... bo jest wiekszy wsrod srednich, ale maly wsrod duzych :)

Posted

a wiecie co??????
czy wiecie, jaki mam piekny plakat nugatka? no miodzio, poprostu!!!

a wieczorem fiorka zrobi jeszcze plakacik dla czaczucha :)

a ja jutro ich odwiedze osobiscie i dam znac, co u nich.

na dzis, nowe osiagniecie pewno mam. przypadkowo zaszlam do mojego zoologa i choc zostawialam tam czasem ogloszenia o zaginionych i poszukiwanych psiakach (dogo bedzie wiedziala- pudi i aron) to dzis umowilam sie z wlascicielka, ze bede mogla regularnie w jakims miejscu wywieszac plakaciki z psami ze schronu i oni beda do nich klientow swoich kierowac :) wlascicielka ubolewala, ze nigdzie na miescie, ze nigdy tez w jej sklepie nikt nie prosil o taka pomoc dla schroniskowych psiakow. troche sobie porozmawialysmy

pani dala tez pomysl ogloszen w autbusach, ale to trzeba z mzk zalatwiac.. co o tym myslicie?

u mojego weta tez moge ogloszenia wieszac, ale kto u weta psa szuka do adopcji.... bede tez musiala w innych dzielnicach rozwieszac, na tablicach. choc tam dlugo nie powisza, bo sa systematycznie oczyszczane, takie ogloszenia na dziko, bez oplat...

kto jeszcze chce w swoim miescie porozwieszac plakaty Smutasow????

Posted

Biore sie juz za drugi plakacik.
Ja wieszam u wetow, zawsze sa jakies ogloszenia dot. adopcji psow, kotow. Fakt, ze najczesciej dotycza rasowych badz w typie rasy ale i kundelki wisza ;)
Wieszamy tez kolo targowisk, marketow generalnie skupisk ludnosci.

Posted

myslalam o okolicach przystankow autobsow. czlowiek tak stoi i czeka to szuka, zeby gdzies oko zawiesci...

musze wymyslic, dokad przyjezdzaja ludzie z okolicznych mnisjzych miejscowosci... nie ze wsi, a miasteczek, gdzie sa domy z ogrodami... chyba urzedy i zakupy? moze rekreacja,czyli baseny, knajpy, kultura....

Posted

ja ich wlasnie nie umialam wstawic tutaj

dzieki fiorsteinbock!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sliczne sa, a Ty super robote zrobilas!!! na pewno da to szanse naszym oczkom w glowie

teraz pobierajcie i rozwieszajcie w calej polsce!!!

Posted

Plakaty prześliczne, no słów mi brak :loveu:.
I takie fajne, kolorowe, wesołe, żeby się dobrze kojarzyły, bo ludziom to się psy schroniskowe chyba raczej tak smutno, szaro kojarzą.

Posted

fiorko!!!!
masz robote od nowa!!!!!

Mam foty czacziego ostrzyzonego na sznaucera!!!!!!

byla jakas babka w schronie z maszynami i go jedynego ciachnela!!!!!! jest boski!!!!! a jaki szczesliwy!!! jak sie ze mna wital!!
jest w innym kojcu, bo go psy pogryzly, ma blizny :( ale juz jest ok :)

fot wieczorem nie dam, bo dzis sie upije z radosci :)
teraz to on ds musi znalezc!!!!!!!!

Posted

a jednak moge tylko wypic lampke wina sama pzed kompem, bo z imprezy nici
wiec zaraz wstawie fotki

ale sluchajcie, stwierdzilam, ze zle sie stalo!!

przeciez Czaczi zima zamarznie!! pierwszy snieg ma byc za 2 tyg! a my w gorach jestesmy, tu jest zawsze zimno i zima dluga. a on ogolony na 1cm....... tak mi zal, ze Czaczi bedzie tak marzl.. jedna, duza buda, 4 duze psy.... jak one sie tam pomieszcza zimowymi nocami??

chyba czas zaczac szukac tymczasu dla Czacziego, platnego. domowego lub z kojcami wewn.

mam jedna sunie w hotelu i na jej miejsce moze jechac Czaczi, gdy ona ds znajdzie. ale: nie wiadomo, ile to potrwa i ten hotel ma kojce zewn.... wspaniale warunki, kolderki w budach nowiutkich, latanie luzem po ogrodzie i super babka, taniutko, bo sunia labkowa i boksiowaty pies placa 250zl miesiecznie. to moze czaczi max 300zl by placil. ale to jest buda

tylko tam, w czystosci moglby kubraczek nosic!! w schronie to odpada przeciez

Posted

To jak te psiaki sobie dają radę w zimie, cztery chyba do tej budy nie wejdą :roll:. A ten hotelik to jakiś dogomaniacki, czy taki poza dogomanią ktoś prowadzi ?