kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 cala potrzebna kase mam juz na koncie :) stokrotnie dziewczyny dziekujemy!!! oby to domek chociaz jednemu przynioslo! zero telefonow z ogloszen w internecie :( Quote
LadyS Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 O mój Boże, co jeden, to bardziej podobny do Froda z mojego podpisu... Frodo na szczęście znalazł dom, oby i im się poszczęściło! Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 To może załóżcie taki zbiorowy wątek staruszków i z długim stażem piesków w Waszym schronisku. Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 my? kizi mowi,ze nie, bo juz taki watek mamy i on sam umarl smieraca naturalna. wrzucamy kazdy watek, kazdego psa z osobna w watek schroniskowych slicznot. tam sa wszystkie psy, o jakich cos wiemy, o jakich sie chcialysmy dowiedziec, bo same tego nie ogarniemy. a kizi wyjezdza za chwile za granice to juz calkiem sama zostane na placu boju :( pewnie niedlugo sie poddam przez to :( probuje ogloszenie do wyborczej wyslac i na maila, jakiego dostalam od poker. mam zwroty- mailer demon. cos musi byc z tym ich mailem nie tak... Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Kizimizi Cię samą zostawia, nieładnie :). A psiaczki Wasze bez Waszej pomocy to jak sobie poradzą. Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Dogo07 napisał(a):Kizimizi Cię samą zostawia, nieładnie :). A psiaczki Wasze bez Waszej pomocy to jak sobie poradzą. kizi ma dochodzic do nas, ale tylko wirtualnie i juz rzadziej. jak teraz.... a ja mam sama jezdzic, lub z siostra moja, jesli sie zdecyduje wreszcie, tylko ona zawsze panikuje, ze to nie na jej nerwy. zapracowana tez jest. wlasnie, jak sobi pieski poradza.. .a jak ja jeszcze prace znajde to tez cza swoj tutaj ogranicze sila rzeczy. a ta mnogosc staruszkow tam... z dozywociem w schronie wpisanym w przezaczenie :( Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 A ile u Was jest psiaków ? Z 200 więcej ? Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 ze 200. czasem troche mniej, jak jakies liczenie na oko robilysmy Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Kora78, podaj mi Wasz główny wątek, dobrze ? Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 jestes tam przecie. schronskowe slicznoty prosza o domy, jakos tak. jestes tam przecie :) Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 kora78 napisał(a):jestes tam przecie. schronskowe slicznoty prosza o domy, jakos tak. jestes tam przecie :) Aha, mam już tyle wątków, że się gubię :). I czasami powstaje jakiś wątek pieska kudłatego a ja go dopiero zauważam po kilku dniach na dogomanii. A jeśli chodzi o pieski duże to nie łatwo im domki znaleźć, nawet jak są w dt i prawie wszystko o nich wiadomo. Chociażby Skubiś u ZuziM. Ładny, fajny psiak i tyle już czeka w hoteliku na dom. Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 wlasnie nie wiem, co ze Skubisiem nie tak. foty, tekst, mase ogloszen w necie... a z kasa krucho. probujecie tez poza netem oglaszac? mi sie raz udalo, tzn nam sie raz udalo super, nasz Nochal, wielki cielak ma dom w mieszkaniu, z ludzmi, ktorzy kochaa duze psy wlasnie. albo Kaska, tez wielka i tez ja wzieli :) wiekaa liczba Polakow mieszka w mieszkanaich, niz w domach. dlatego wola mneijsze psy do mieszkan. w sumie to maja racje. i ekonomia, bo tansze w utrzymaniu. duze psy do strozowania, na wies, na lancuch, a my tam nie dajemy, dlatego nam na dogo duze psiaki wisza w prozni :( Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 A ja właśnie nie wyobrażam sobie innego psa jak tylko dużego i dlatego nie rozumiem zupełnie ludzi dlaczego nie chcą dużych piesków brać do domów, również do mieszkań. Duży pies jest spokojny, zrównoważony, bardziej niż taki mały skaczący wiecznie łobuz :). Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 ja tez nie lubie malych krzykaczy, yorkow itp na duzego psa tez trzeba miec miejsce w domu na legowisko. ja mam kazdy kat zastawiony meblami lub wiekszymi zabawkami, typu rowerek. malego piesia sie upchnie zawsze w akim kaciku, a duzego juz nie. tzn moznaby i to, ale z niedogodnoscia dla ludzi. mi by Nugat na dt pasowal, taki spokojny jest :) ale tz nie do przeforsowania i takich Nugatkow ja mam w schronie 30 i jak tu wybrac? Quote
Onaa Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 A mój jak się wciśnie pod łóżko albo zwinie to niedużo miejsca w sumie zajmuje i mam wrażenie, że kilka takich by mi się w domu spokojnie zmieściło :). Quote
kora78 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 to fajnie :) eh smutaski... niebawem soboa, moze sunia od Syli pojdzie, a pozniej Wy ;) Quote
kameralna Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ladySwallow napisał(a):O mój Boże, co jeden, to bardziej podobny do Froda z mojego podpisu... Frodo na szczęście znalazł dom, oby i im się poszczęściło! Frodo się spodobał i smutaski się spodobają :) Wierzę w to głęboko, bo to są wspaniale psy! Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 wyslalam wczoraj to ogloszenie do wyborczej. udalo sie. mail byl nieco inny pisalam pod Czacziego. za pare dni znow posle pod Nugata teraz trzeba sledzic w wyborczej, czy ogloszenie sie ukaze. dzis pewnie nie, bo wysylalam w nocy. w wekend chyba tez nie wydaja tej gazety? czyli od pon trzeba szukac. kto ma kiosk blisko i moze tylko zerkac w dzial ogloszen? ja mam daleko do kiosku Quote
ilon_n Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Kora78, zamówiłam dodatkowy pakiet dla Czacziego z tymi nowymi fotkami, więc póki co niech działają w necie te ogłoszenia co są już zrobione,żeby się nie marnowały, a jak zaczną wygasać, to Czaczi dostanie kolejny zestaw z nowymi fotkami. (choć najlepiej jakby tyle nie musiał czekać ;) i trzymam kciuki za obu chłopaków ) Co Ty na to? PS. edycja aktualnych ogłoszeń byłaby dość uciążliwa .. Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 [quote name='ilon_n']Kora78, zamówiłam dodatkowy pakiet dla Czacziego z tymi nowymi fotkami, więc póki co niech działają w necie te ogłoszenia co są już zrobione,żeby się nie marnowały, a jak zaczną wygasać, to Czaczi dostanie kolejny zestaw z nowymi fotkami. (choć najlepiej jakby tyle nie musiał czekać ;) i trzymam kciuki za obu chłopaków ) Co Ty na to? PS. edycja aktualnych ogłoszeń byłaby dość uciążliwa .. matko bosko, Ty czardziejka jestes!!!!!!!!!!!!! dziekuje slicznie!! Quote
kora78 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 sluchajcie, mam zgryzote. przez te wielka roznice wieku nugata i czacziego jak to zamiescic we wspolnym ogloszeniu? bo 10lat to juz nie przelewki, nie mozna pisac- dorosly pies. bo to juz dziadek. moze, skoro mamy 130zl na to ogloszenie, wpiszemy- do oddania osobno 2 podobne psy? jeden..... drugi..... Quote
Onaa Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ja myślałam, żeby zrobić ogłoszenie dla jednego psa, bo tak to się bałagan jakiś zrobi i wyjdzie groch z kapustą. A ewentualnie gdyby było więcej telefonów o Czacziego to polecać Nugata. No bo jak w ogłoszeniu napisać, że psiak dorosły młody i starszy, że energiczny radosny i że spokojny zrównoważony łaknący pieszczot. Nie da się w krótkim tekście raczej tego zamieścić. A poza tym takie ogłoszenie może wprowadzić zamieszanie, ktoś jeszcze pomyśli, że obydwa ą razem do adopcji. No i zdjęcie też tylko jedno można dać. I potem nie będzie wiadomo który to jest piesek. Quote
kora78 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 wiec moze trzeba oglaszac nugata, bo on ma gorsza sytuacje. moze czaczi z internetu ds znajdzie....? jak myslicie? albo rozdzielic na 2 ogloszenia? w 2 wekendy ale mega krotkie. dla kazdego osobno "w azylu marnuje sie ruchliwy, wysoki, czarny pies, mix sznaucera olbrzyma.lagodny.silny.postawny" bez slow lagodny silny postawny jest 70 znakow.... jesli chcialaybysmy dzielic po 70znakow dla kazdego psa lipa a moze uzbieajmy jeszcze ze 40zl i beda 2 osobne porzadne ogloszenia? Quote
Onaa Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 A miało nie być, że mix sznaucera olbrzyma :). No i nie ma co pisać, że czarny, na zdjęciu przecież widać jaki jest. A ludzie czarnych piesków nie lubią za bardzo. Ale jak zobaczą to może się komuś spodoba. Myślę, że trzeba coś o charakterze napisać, to podstawa. No i wiek czy że dorosły czy młody, i określić wielkość jakoś, bo po zdjęciu to nie zawsze bardzo wiadomo jaki duży jest piesek. A cena na ogłoszenie to zależy tylko od ilości znaków, za zdjęcie się nie płaci tak ? Quote
kora78 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 chyba tylko od znakow, zdjecie za darmo nie przyszlo mi do glowy zapytac. wiec chyba za darmo. zawsze byla mowa tylko o znakach. tu niech Syla sie wypowie dlatego nie pisalam,czarny, bo to jest na fota. szorstkowlosy- za dlugie slowo, za duzo znakow i ludzie tez szorstkich nie lubia wielkosc= pisze wysoki. wystarczy? czy postawny tez ma byc? ruchliwy musi byc, krotsze, niz- energiczny. lagodny musi byc radosny?? jesi mowa o czaczim w ogole tylko no,ale dzielimy na pol? czy ujmujemy ich razem? ale ten wiek tam zgrac?? Quote
Recommended Posts