Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli zamierzacie połączyc oba psy, to rzeczywiście będzie taniej. Trzeba liczyć sie z tym, że ktoś może chcieć dać dom tylko jednemu- najbardziej prawdopodobne- ale zawsze jedna bida będzie miała swojego człowieka.
Tekst taki, by oba psy się wpasowały, ale to już ktoś, kto zna lepiej oba psiaki.
Zdecydowanie dodałabym słowa: [U]Nie dajmy IM umrzeć z tęsknoty[/U]. Ożywiają bezpłciowe ogłoszenie, a domek i tak trzeba będzie poddać [U]wizycie przedadopcyjnej[/U], więc menelskie towarzystwo odpada.
Tylko trzeba dokładnie przeliczyć znaki, żeby było wiadomo, ile to może kosztować.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiedziałam, że za ciszę grozi mi taka " pokuta"...muszę zastanowić się nad jakims dobrze płatnym zajeciem, bo coraz częsciej mam ochotę nie wchodzic juz na żadne wątki. Chroniczny brak czasu, bo życie w realu tez trzeba " ogarnąć"

Posted

ilionko konto wysle wieczorkiem
podasz mi na pm, lub tutaj, jaka kwota planujesz nas wspomoc?
bo nie mamy jeszcze ani grosza na te ogloszenia :(

na pewno damy jedno, ale myslalam,by pisac, ze jest jeden pies do oddania. i ulozyc,by oba podpiac. jak bedzie kilku chetnych to oddac im oba psy :) bo pisac w ogloszeniu- oddam osobno dwa psy, to juz iles literek est wiecej. a jak nie wytlumaczy, ze do oddania sa osobno, bo sie nawet na oczy nie widzieli nigdy, to jak ktos widzi na poczatku,ze 2 psy to od razu rezygnuje. bo kto ma miejsce na 2 duze psy i chce brac na raz?

Danusiu, powiedz, ile tam znakow bylo i ile kosztowalo? w dzienniku zachodnim??
jaka kwota za jeden znaczek, czy cuś...?

Posted

Kora78, czekam więc na info do wpłat.
gdybym znała koszt ogłoszeń, to określiłabym jaką część kosztów pokryję .. a tak w ciemno nawet nie wiem ile zaproponować.

Posted

Czyli musi być bardzo krótko. W skrócie telegraficznym :).
Coś w stylu: Nugat/Czaczi, w typie sznaucera olbrzyma, dorosły psiak szuka domu. Jest (tutaj opis). I kontakt.

Posted

dogo Twoj wpis ma juz okolo 60znakow.... a dopisek:
czarny, szorstkowlosy, lubi ruch, szuka kochajacych ludzi.
i masz stowe, czyli jakies 100zl........

moze nie dawac= w typie sznaucera olbrzyma? nie kazdy wie, jak to wyglada, a nie szukamy koneserow rasy, tylko prostych ludzi bez internetu, zrodla wiedzy. tylko naisac- duzy, czarny, szorstkowlosy

Posted

wyslalam nr konta do ilon_n :)

ciotki, nic nie doradzicie??
musze dosiasc do tych tekstow

do platnego i do wyborczej-tam moze byc ciut rozbudowany

co ma byc, to bedzie. jak nikt nie chce pomoc intensywniej

Posted

kora78 napisał(a):
wyslalam nr konta do ilon_n :)

ciotki, nic nie doradzicie??
musze dosiasc do tych tekstow

do platnego i do wyborczej-tam moze byc ciut rozbudowany

co ma byc, to bedzie. jak nikt nie chce pomoc intensywniej

dzięki za PW.
przelew właśnie poszedł.
szkoda, żeby Smutasy miały zaliczyć kolejną zimę w schronie.

Posted

Skoro tekścik ma być króciutki, to trzeba ograniczyć się do spraw najważniejszych. Czyli śliczny, zdrowy piesek do adopcji (no oże jeszcze jakiś szczególik dorzucić) + dane kontaktowe. Nie mamy wyboru. Ilon_n, Czaczi i Nugat bardzo Ci dziękują :)

Posted

a wiecie,ze mamy prawie cala kwote na ogloszenie???? takie krotsze, do 100znakow :D:D:D:D:D:D:D:D: kochana ilon_n :D:D:D

no to lece z pomyslem:

czarny, duży pies, kastrat szuka kochającego domu. szorstkowlosy. grzeczny, przyjazny, dojrzały.

jakie 97 znakow.

dodamy= tel.506636242

i jest 110znakow

Ilonka mowi,by ujac, niby jako jeden pies, a potem w telefonach, ze jest tata i syn do oddania ;) dobre, co? ;)

jak za 130 zl bylo 140znakow to za 110 znakow, jakies 100-105 zl

Posted

kora78 napisał(a):
a wiecie,ze mamy prawie cala kwote na ogloszenie???? takie krotsze, do 100znakow :D:D:D:D:D:D:D:D: kochana ilon_n :D:D:D

no to lece z pomyslem:

czarny, duży pies, kastrat szuka kochającego domu. szorstkowlosy. grzeczny, przyjazny, dojrzały.

jakie 97 znakow.

dodamy= tel.506636242

i jest 110znakow

Ilonka mowi,by ujac, niby jako jeden pies, a potem w telefonach, ze jest tata i syn do oddania ;) dobre, co? ;)

jak za 130 zl bylo 140znakow to za 110 znakow, jakies 100-105 zl

Bomba :) Koruś, dawaj do druku :)
Ilonko, jesteś wielka :multi::multi::multi:

Posted

ciotka syla pisze, ze na 5 pieskow, jakim tam ogloszenia robili, 4 domki znalazlo :)
ale to byly male pieski...

i kasy przelac do gazey nie mozna, trzeba isc osbiscie! juz poprosilam Syle o pomoc w zalatwieniu tego.

Posted

Witam.Nikt nie zagwarantuje znalezienie domku dla żadnego pieska.Nie udało się Kajtusiowi, dalej jest u Renata5.Udało się kilku innym pieskom.W tym Kastorkowi od justyna85.Kaja, która wróciła z adopcji ma być w DZ za półtora tygodnia, bo teraz jeszcze nie mają odpowiedniego zdjęcia.Wakacje, to nie był dobry czas na takie ogłoszenia, jak są dwa ze zdjęciem, to też niedobrze.Jednak co ma być to będzie, jak pieskowi pisane, to domek znajdzie, nie ma reguły, mimo naszych najszczerszych chęci.Trudno coś radzić...wyraźne, bardzo ładne zdjęcie...ludzie najpierw patrzą.

Czarny, większy, szorstkowłosy, grzeczny, zachowujący czystość, kochający dzieci, tolerujący inne psy i koty, szuka kochającego domku......Pisze się to co najważniejsze i jaki kochany piesek, potem jak ktoś zadzwoni to mówi się, że, wykastrowany i od razu podaje powody tego: że grzeczniejszy, spokojniejszy, nie zaznacza w domku itd, itp.Mnie słowo kastrat odstraszałoby kiedyś, jak nie byłam na Dogo.Wiele osób, w tym starszych nie ma internetu.Dlatego te ogłoszenia gazetowe mają sens.Jeszcze można zrobić ogłoszenia papierkowe i też porozwieszać.Są tu ludzie z wielu miast, miasteczek....może akurat.Widzę tu moją Dankę...nie moją, ale moją sasiadkę, zza miedzy.Oj Dana, Ty Dana....

Posted

Syla napisał(a):
.Widzę tu moją Dankę...nie moją, ale moją sasiadkę, zza miedzy.Oj Dana, Ty Dana....

Oj Sylwia, Ty Sylwia moja sasiadka zza miedzy. Dzięki, że pomagasz nam w znalezieniu domku dla Smutasów. Tyle juz czekają.
Może, może ...domek tuż, tuż.