danka4u1 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Jeśli zamierzacie połączyc oba psy, to rzeczywiście będzie taniej. Trzeba liczyć sie z tym, że ktoś może chcieć dać dom tylko jednemu- najbardziej prawdopodobne- ale zawsze jedna bida będzie miała swojego człowieka. Tekst taki, by oba psy się wpasowały, ale to już ktoś, kto zna lepiej oba psiaki. Zdecydowanie dodałabym słowa: [U]Nie dajmy IM umrzeć z tęsknoty[/U]. Ożywiają bezpłciowe ogłoszenie, a domek i tak trzeba będzie poddać [U]wizycie przedadopcyjnej[/U], więc menelskie towarzystwo odpada. Tylko trzeba dokładnie przeliczyć znaki, żeby było wiadomo, ile to może kosztować. Quote
ilon_n Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 siemacie Czarnuszki? potrzebna jakaś wpłata na ogłoszenia? jakie są orientacyjnie potrzeby? dawać mi konto, to dorzucę :) Quote
danka4u1 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Witaj cioteczko. Takie hojne anioły są bardzo, bardzo potrzebne u biedaków Smutasów i to jeszcze w [B]dwupaku.[/B]:evil_lol: A to będzie rankiem radość u nieboraków :multi: Quote
ilon_n Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Muszę jakoś odpokutować taką długą ciszę ;) niech się chłopcy rozreklamują, bo trzeba zacząć kiedyś ten transport organizować, czyż nie cioteczko? Quote
danka4u1 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Nie wiedziałam, że za ciszę grozi mi taka " pokuta"...muszę zastanowić się nad jakims dobrze płatnym zajeciem, bo coraz częsciej mam ochotę nie wchodzic juz na żadne wątki. Chroniczny brak czasu, bo życie w realu tez trzeba " ogarnąć" Quote
ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 no dokładnie .. mnie też ten 'real' powoli zmusza do quasi-inwentaryzacji wątków i pewnych postanowień .. ale póki co .. zjawiam się, gdy psi los wzywa ;) Quote
kora78 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 ilionko konto wysle wieczorkiem podasz mi na pm, lub tutaj, jaka kwota planujesz nas wspomoc? bo nie mamy jeszcze ani grosza na te ogloszenia :( na pewno damy jedno, ale myslalam,by pisac, ze jest jeden pies do oddania. i ulozyc,by oba podpiac. jak bedzie kilku chetnych to oddac im oba psy :) bo pisac w ogloszeniu- oddam osobno dwa psy, to juz iles literek est wiecej. a jak nie wytlumaczy, ze do oddania sa osobno, bo sie nawet na oczy nie widzieli nigdy, to jak ktos widzi na poczatku,ze 2 psy to od razu rezygnuje. bo kto ma miejsce na 2 duze psy i chce brac na raz? Danusiu, powiedz, ile tam znakow bylo i ile kosztowalo? w dzienniku zachodnim?? jaka kwota za jeden znaczek, czy cuś...? Quote
ilon_n Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Kora78, czekam więc na info do wpłat. gdybym znała koszt ogłoszeń, to określiłabym jaką część kosztów pokryję .. a tak w ciemno nawet nie wiem ile zaproponować. Quote
kora78 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 nie mniej, niz 100zl takie ogloszenie kosztuje. dziewczyny placily 130zl Quote
danka4u1 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 W Dzienniku Zachodnim płaciłysmy 130 zł za 140 znaków, przy czym- jak pisałam- znak to litera, ale też interpunkcja i spacja... niestety. Quote
Onaa Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Czyli musi być bardzo krótko. W skrócie telegraficznym :). Coś w stylu: Nugat/Czaczi, w typie sznaucera olbrzyma, dorosły psiak szuka domu. Jest (tutaj opis). I kontakt. Quote
kora78 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 dogo Twoj wpis ma juz okolo 60znakow.... a dopisek: czarny, szorstkowlosy, lubi ruch, szuka kochajacych ludzi. i masz stowe, czyli jakies 100zl........ moze nie dawac= w typie sznaucera olbrzyma? nie kazdy wie, jak to wyglada, a nie szukamy koneserow rasy, tylko prostych ludzi bez internetu, zrodla wiedzy. tylko naisac- duzy, czarny, szorstkowlosy Quote
kora78 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 wyslalam nr konta do ilon_n :) ciotki, nic nie doradzicie?? musze dosiasc do tych tekstow do platnego i do wyborczej-tam moze byc ciut rozbudowany co ma byc, to bedzie. jak nikt nie chce pomoc intensywniej Quote
ilon_n Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 kora78 napisał(a):wyslalam nr konta do ilon_n :) ciotki, nic nie doradzicie?? musze dosiasc do tych tekstow do platnego i do wyborczej-tam moze byc ciut rozbudowany co ma byc, to bedzie. jak nikt nie chce pomoc intensywniej dzięki za PW. przelew właśnie poszedł. szkoda, żeby Smutasy miały zaliczyć kolejną zimę w schronie. Quote
kameralna Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Skoro tekścik ma być króciutki, to trzeba ograniczyć się do spraw najważniejszych. Czyli śliczny, zdrowy piesek do adopcji (no oże jeszcze jakiś szczególik dorzucić) + dane kontaktowe. Nie mamy wyboru. Ilon_n, Czaczi i Nugat bardzo Ci dziękują :) Quote
kora78 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 a wiecie,ze mamy prawie cala kwote na ogloszenie???? takie krotsze, do 100znakow :D:D:D:D:D:D:D:D: kochana ilon_n :D:D:D no to lece z pomyslem: czarny, duży pies, kastrat szuka kochającego domu. szorstkowlosy. grzeczny, przyjazny, dojrzały. jakie 97 znakow. dodamy= tel.506636242 i jest 110znakow Ilonka mowi,by ujac, niby jako jeden pies, a potem w telefonach, ze jest tata i syn do oddania ;) dobre, co? ;) jak za 130 zl bylo 140znakow to za 110 znakow, jakies 100-105 zl Quote
danka4u1 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Witam Smutasy- niestety jestem w biegu " ciągłym" przez codzienne domowe i zawodowe obowiązki- Smutasy, do domków; tyle cioteczek zajmuje się Wami. Quote
kameralna Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 kora78 napisał(a):a wiecie,ze mamy prawie cala kwote na ogloszenie???? takie krotsze, do 100znakow :D:D:D:D:D:D:D:D: kochana ilon_n :D:D:D no to lece z pomyslem: czarny, duży pies, kastrat szuka kochającego domu. szorstkowlosy. grzeczny, przyjazny, dojrzały. jakie 97 znakow. dodamy= tel.506636242 i jest 110znakow Ilonka mowi,by ujac, niby jako jeden pies, a potem w telefonach, ze jest tata i syn do oddania ;) dobre, co? ;) jak za 130 zl bylo 140znakow to za 110 znakow, jakies 100-105 zl Bomba :) Koruś, dawaj do druku :) Ilonko, jesteś wielka :multi::multi::multi: Quote
kora78 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 ciotka syla pisze, ze na 5 pieskow, jakim tam ogloszenia robili, 4 domki znalazlo :) ale to byly male pieski... i kasy przelac do gazey nie mozna, trzeba isc osbiscie! juz poprosilam Syle o pomoc w zalatwieniu tego. Quote
Syla Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Witam.Nikt nie zagwarantuje znalezienie domku dla żadnego pieska.Nie udało się Kajtusiowi, dalej jest u Renata5.Udało się kilku innym pieskom.W tym Kastorkowi od justyna85.Kaja, która wróciła z adopcji ma być w DZ za półtora tygodnia, bo teraz jeszcze nie mają odpowiedniego zdjęcia.Wakacje, to nie był dobry czas na takie ogłoszenia, jak są dwa ze zdjęciem, to też niedobrze.Jednak co ma być to będzie, jak pieskowi pisane, to domek znajdzie, nie ma reguły, mimo naszych najszczerszych chęci.Trudno coś radzić...wyraźne, bardzo ładne zdjęcie...ludzie najpierw patrzą. Czarny, większy, szorstkowłosy, grzeczny, zachowujący czystość, kochający dzieci, tolerujący inne psy i koty, szuka kochającego domku......Pisze się to co najważniejsze i jaki kochany piesek, potem jak ktoś zadzwoni to mówi się, że, wykastrowany i od razu podaje powody tego: że grzeczniejszy, spokojniejszy, nie zaznacza w domku itd, itp.Mnie słowo kastrat odstraszałoby kiedyś, jak nie byłam na Dogo.Wiele osób, w tym starszych nie ma internetu.Dlatego te ogłoszenia gazetowe mają sens.Jeszcze można zrobić ogłoszenia papierkowe i też porozwieszać.Są tu ludzie z wielu miast, miasteczek....może akurat.Widzę tu moją Dankę...nie moją, ale moją sasiadkę, zza miedzy.Oj Dana, Ty Dana.... Quote
kameralna Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Najważniejsze, by pokazywać Smutasy. Ogłoszenia nie dają co prawda gwarancji znalezienia domów ale zwiększają szansę na adopcje. Smutaski, oby się udało :happy1: Quote
danka4u1 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Syla napisał(a):.Widzę tu moją Dankę...nie moją, ale moją sasiadkę, zza miedzy.Oj Dana, Ty Dana.... Oj Sylwia, Ty Sylwia moja sasiadka zza miedzy. Dzięki, że pomagasz nam w znalezieniu domku dla Smutasów. Tyle juz czekają. Może, może ...domek tuż, tuż. Quote
Recommended Posts