Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nugat, proponuje foto z posta 483, 400- usmiech w aparat zza krat na trawie. lub 58 2 fotki sa. 60 sa 2 fotki ladne tez, jak siedzi i ten nochal wielki w aparat wycelowany.

czaczi proponuje 394, jal lezy, lub 388 jak stoi i jezyk wywalony ma. lub 150. 44 i 45, jak czaczi biegnie, oddaje jego ruchliwosc. albo z 1 strony tez ten noc w kraty

oglaszac chcial chyba tobiasz

a gdzie nasza Danka?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']Nugat to sznaucera olbrzyma nie jest podobny ? Dla mnie Czaczi i Nugat są bardzo podobne. Więc jak jeden jest w typie sznaucera to i drugi musi być ;).
Zresztą ja ich wcale nie rozróżniam wstyd przyznać, dla mnie to one są jak jeden pies :oops:.[/QUOTE]

czaczi bardziej, bo wiekszy sporo :) i szczuplejszy. pamietaj, nugat ma krawat maly. i patrz na otoczenie, bo foty dotad byly na trawce, nugata. a czacziego w kojcu. a teraz nugat w kjkcu, a czaczi na kefalkach, w izolatce

Posted

Mnie się to podoba Nugata tylko nie wiem czy nie jest za mało wyraźne:
[URL]http://img835.imageshack.us/img835/6813/1012207.jpg[/URL].
I to:
[URL]http://img837.imageshack.us/img837/3480/1012203.jpg[/URL].
I jeszcze:
[URL]http://img832.imageshack.us/img832/3410/1012200.jpg[/URL].

A te to chyba Czaczi:
[URL]http://img193.imageshack.us/img193/2927/1009731.jpg[/URL],
[URL]http://img175.imageshack.us/img175/1381/1009721.jpg[/URL] ( to byłoby fajne bo psiak skupiony na człowieku, ale tam w tle jest czyjś kawałek tyłka no i te budy w tle są zajefajne :) ).

Posted

no wlasnie, to drugie ja tez wymienilam. czekamy jeszcze na jedna nasza ciotke z decyzja :)
ale podobne fotki jego tez byly jeszcze z czasu zimy... trzeba pogrzebac na watku, bo w komoie mam tyle fot,ze bede szukac i szukac

Posted

podsumuje o ogloszeniach w gazetach

Echo Dnia- w wydaniu walbrzyskim nie ma dzialu osobnego o zwierzakach. czy to takie samo Echo, jak echo grojca i tyle samo bedzie kosztowac?
Dogo, a ta gazeta slaska to ta sama, co uzylas skrotku nad ktorm ja sie zastanawialam? co pisalas,ze tam okolo 100zl kosztuje?

do takiego platnego 100zl ja bym tak tekst zrobila,zeby oba psy ujac. a potem w telefonach dopiero precyzowac. cos,ze czarny, duzy, sznaucerowaty, od lat w schronie szuka domu. o wieku ani slowa. ze dorosly, albo dojrzaly. tylko tyle. dorosly, czarny pies, itp
tylko te ich charaktery bardzo sie roznia i tu sie nie da napisac,ze przymilny i kochany, spokojny, a z drugiej strony wulkan energii...

albo napisac. czarne, dorosle psy.... jeden to wulkan energii, a drugi stateczny, spokojny pieszczoch. i bedzie o dwoch i kazdy znajdzie cos dla siebie. jak ktos zajrzy,ze chce czarnego, duzego. to wybierze sobie pakiet spokojny, albo pakiet do biegania po lesie ;)

ja na pewno napisze do wyborczej. dajcie tylko pomysly na ten tekst. kilka lat temu pisalam do wyborczej i dali mojego psa w ogloszeniu :) tylko foto jakos obcieli, powiekszyli leb. zblizenie zrobili jakby.

z checia bym kase uzierala te 100zl na ogloszenie w innej gazecie tez. tylko, ktora bardziej chodliwa??????
ja z bazarku cos moge dolozyc na to ogloszenie. ale porozsylajcie z prosba o kase na ogloszenie, co?????????

Posted

[quote name='Dogo07']Z zimy to chyba nie bardzo, lepiej dać fotki aktualne, albo te w które na takie wyglądają :).[/QUOTE]

na fotach w kojcach sniegu nie widac. a psy sie nic nie zmienily. ufarbowane nie sa ;) ostrzyzone nie sa ;( nie przytyly, nie urosly

tylko foty z kojcow dosc ciemne sa... ale takie bardziej moze za serce lapia??

a moze alegro wyroznione im trzasniemy?? ale to okolo 20zl. choc bardziej w gazete wierze, tam zagladaja ludzie bez netu. takie akurat dla nugata. tylko one moga sobie nie dac rady z jego rozmiarami....
a gazetkowi emeryci, jak mj ojciec, ruchliwi, niewyzyci, juz niepracujacy i nudzacy sie w domu, to akurat dla czacziego ;)

Posted

Szczerze mówiąc to nie wiem czy ten Dziennik Zachodni to ta gazeta śląska czy to jeszcze inna. Tamtych lokalnych gazet nie znam, a informacje na ten temat tylko mi gdzieś na dogomanii mignęły. Wydaje mi się, że to o to chodziło. W każdym razie to jest wydanie weekendowe kiedy tak drogo kosztuje.

Posted

ale takie wekendowe jest lepsze, spod kata adopcyjnego patrzac?

musze uciekac, maly sie obudzil

Dogo dowiesz sie gdzies o gazetki jakies fajne jeszcze? ktora ma wieksze wziecie?

Posted

Tak, weekendowe wydanie jest lepsze, więcej ludzi pewnie czyta. A jeśli chodzi o gazety śląskie (czy dolnośląskie) to nie za bardzo wiem, które są takie poczytne.

Posted

Jestem dziewczyny, zameldowałam sie na watku Florci, bo tam akurat Kora pisała o ogłoszeniach Smutasów. Nie dam rady teraz czytać wątku Smutasów. W domu koszmarek z moim pogryzionym/ prawie zagryzionym psem...
Ogłoszenia dawane były do Dziennika Zachodniego jakis czas temu na Kajtka od Renaty, ale za 140 znaków płaciłyśmy około 130 zł, przy czym jako znak liczyło się wszystko tzn litery, spacje, interpunkcja.

Posted

[quote name='danka4u1']Jestem dziewczyny, zameldowałam sie na watku Florci, bo tam akurat Kora pisała o ogłoszeniach Smutasów. Nie dam rady teraz czytać wątku Smutasów. W domu koszmarek z moim pogryzionym/ prawie zagryzionym psem...
Ogłoszenia dawane były do Dziennika Zachodniego jakis czas temu na Kajtka od Renaty, ale za 140 znaków płaciłyśmy około 130 zł, przy czym jako znak liczyło się wszystko tzn litery, spacje, interpunkcja.[/QUOTE]

Danusiu, właśnie zaczęłam nadrabiać zaległości w wątku Rudej i przeczytałam o tym, co Ci się przydarzyło. Makabra! Bardzo Ci współczuję.
Ponad dwa lata temu miałam podobny (choć nie tak dramatyczny w skutkach) wypadek a w tym tygodniu małą powtórkę (jakiś wielki pies puszczany samopas zaatakował moją Lunę, jedyne co mogłam zrobić to puścić smycz i krzyczeć do Luny, żeby biegła do domu. Skończyło się na wielkim strachu i obolałym karku mojej suni. A co Wy musieliście przeżyć :shake: ?!
A u Smutasów Kora i Dogo zapaliły światełko nadziei :)

Posted

nie ma wiele, co nadrabiac Danusiu. bo nic nwego :(
dlatego nowa inicjatywa powstala. zrobic ogloszenia w gazecie

wyzej podalam pytania, prsze odpowiedzcie. wybierzcie fote, p o1 dla kazdego psa. powiedzcie, jaka najepsza bedzie. jaki tekst, napiszcie cos, razem poprawimy, przedyskutujemy

wysle ich do gazety wyborczej

a ten dzienniek zachodni chodliwy jest? biora pieski zawsze stamtad, jak z metro? 130zl to kupa kasy

kto dolozy do ogloszenia w takiej gazecie?? ktorego psa tam oglaszac? czy ich polaczyc?

Posted

jak z gazety Metro, bo z tej gazety chyba pieski sa rozchwytywane. bo to darmowa gazeta rozdawana na ulicy. kto nie ma netu, nie chce isc do schronu patrzec na wlasne oczy na te biedy, to szuka w ogloszeniach w gazetach

Posted

Widzisz z Metro to też nie zawsze. To jakoś tak zależy jak to w życiu, od szczęścia. Kilka piesków, na wątkach których jestem, było w Metrze i nic :(. Tak że nie ma nigdy pewności, że się uda. Podobno jest jeszcze jakaś oferta, że jakoś się tam umieszcza ogłoszenia SMSem i to też jest jakaś gazeta podobna do Metro, ale to trzeba by poczytać dokładniej o tym.

Posted

Wiesz, na pewno daje szanse, ale jest tak, że jak się tam ogłoszenie psa ukaże to psiak znajdzie dom. A poza tym, tam jest tylko małe zdjęcie, to psiaka nie najlepiej widać. A w gazecie to pewnie jest większe zdjęcie.

Posted

Byłam u Smutasów. Pobieznie poczytałam, ale poprawię się potem, jak czasu będzie więcej- wieczorem.
Sprawa jest ciężka, bo psy są dwa, więc ogłoszenie w takim Dzienniku Zachodnim będzie z pewnością jeszcze droższe, ale jak nie ogłaszamy, to i tak nie ma szans..
Na temat ogłoszeń w Metrze nic nie wiem, ale Dziennik Zachodni jest powszechnie czytany. Zdjęcia w DZ są maleńkie, a przy ogłaszaniu Kajtka ucięto dodatkowo zdjecie i pokazano tylko sama głowę psa. Podobno o tym decyduje drukarnia.
Dziewczyny, muszę zmykać, ale wrócę i będę myśleć.

Posted

Kora, a propos zdjęć, które zaproponowałaś: Nugat 483 (to z proszącą łapką). A Czaczi 394. Dobrze byłoby, by pieski były ogłaszane w oddzielnych wydaniach. Jako ksero mają chyba mniejsze szanse.

Posted

wymizialam dzis Nugata na dwie rece, na maxa :)
a Czaczi wydelegowany znow! z izolatki, gdzie sa male pieski i jego Kora, teraz Czaczi mieszka w ostatnim kojcu w schronie z 4 duzymi psami i jest bardzo skolowany :(

fot nie mam zadnych, bo w nowym tyg znow idziemy. ale juz na czesanie nie ma szans, przepadlo :( do 4 psow nie wejde

podajcie przyklad tekstu do ogloszenia! poprawimy wspolnie. szkoda czasu. juz tyle sie to ciagnie

Posted

Fajnie, że byłaś u naszych Smutasków :)
A co z Czaczim, źle się czuje w tym boksie?
Masz rację, musimy się pospieszyć. Psy nie mogą wiecznie czekać na dom. Przejrzałam wcześniejsze wpisy. Można się na nich oprzeć, coś dodać, coś ująć.

Moja propozycja:

Nugat, to piękny szorstkowłosy pies w kwiecie wieku. Spokojny, łagodny, łasy na pieszczoty. Od czasu, kiedy przybył do schroniska, codziennie tęsknie wypatruje człowieka, który go pokocha i zabierze do domu.
Piesek będzie idealnym towarzyszem, dla osoby lubiącej spacery i kontakt z naturą.
Nugat jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany (dobrze pamiętam?).
Nie pozwól mu umrzeć z tęsknoty. Zaadoptuj Nugata!
Zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt:

Co zmieniamy, co dodajemy, co wyrzucamy?

Posted

Witam Smutaski i wszystkich, którzy interesują się ich losem.
Nadal nie mam czasu, by dokładniej postudiować wątek. Pewnie głupio pytam, ale nie wiem, czy chcecie ogłaszać tylko jednego pieska- Nugata? Rozumiem, że ogłoszenia nie będą na dwa psy, ale oddzielnie, czyli koszty ogłoszeń mnożone przez dwa. Dobrze zrozumiałam? Myślę, że najlepiej będzie ogłaszać pieski w jakiejś, " chodliwej" lokalej gazecie- chociażby ze względu na ewentualny przyszły transport do noowego domku.
Mam nadzieję, że dojdzie wreszcie do tego transportu.

Posted

kama o wiele za dlugi ten tekst :( ja bym dala konkrety, a mniej wymagan. potem bedziemy odsiewac poprostu. o ile ktos sie zglosi. i tez nie licze na dom z najwyzszej polki. moze byc biedny, maly, byleby go kochali i wiedzieli,ze z psem czasem trzeba isc do weta.

Nugat, to piękny szorstkowłosy pies w kwiecie wieku. Spokojny, łagodny, łasy na pieszczoty.codziennie tęsknie wypatruje człowieka, który go pokocha. Piesek będzie idealnym towarzyszem,Nugat jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany
to juz nie wiem,czy dawac-Nie pozwól mu umrzeć z tęsknoty
i dodalabym cos, w 3 slowach, jaki dom potrzebny. zeby sie menele nie zglaszali, cygani, itp
szuka ludzi kochajacych zwierzeta. szuka milosnika psow. szuka opiekuna na zawsze. szuka odpowiedzialnego czlowieka- ale slowo za dlugie,za duzo literek. zwlaszcza do takiego ogloszenia, gdzie za kazda literke sie placi

to dla nugata

a dla czacziego? u niego dajmy te spacery i duzo ruchu. czaczi musi sie w domu wyciszyc, musi miec wychowanie prowazace do uspokojenia go, albo musi miec tyle ruchu, by sie wyszalec za wszystkie czasy.

teraz czacziemu jest zle :( tyle psow w boksie :( obcych. on sie ich boi

jak do wyborczej to oglaszac bedziemy oba psy, na zmiane, nie razem, ok? ale jak takie platne, by bylo taniej, trzeba zrobic jedno i tak ulozyc, by oba psy sie wpasowaly:
duzy,czarny,szorstki pies, dorosly-dojrzaly-w kwiecie wieku??? lubi spacery,wielki pieszczoch. cos takiego
i trzeba dodac cos,co wyroznia takie martwe ogloszenie..... cos,jak - wystawia brzuszek do drapania, lubi tylko piszczace zabawki, cos takiego, nie sztandarowego, co go wyroznia. tylko ciezko to wymyslic, jak mamy oba psy polaczyc. to oczywiscie musi byc cos wymyslonego, ale w miare realnego, zeby ten pies np naprawde potem lubil piszczace zabawki :)
albo najbardziej smakuja mu. dropsy, banany, pluca wolowe. cokolwiek...