kameralna Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Matko, ale Czaczi wypiękniał przez te wakacje :loveu::loveu: Quote
kora78 Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 czaczi gonitwy za domkiem, latalam z aparatem wzdluz siatki, zeby go ustrzelic przodem Uploaded with ImageShack.us URL=http://img202.imageshack.us/i/1012183.jpg/] Quote
kameralna Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 No powiedzcie, czy to nie są wspaniałe i piękne psy?! Przecież ludzie uwielbiają właśnie takie! Domów z ogrodami nie brakuje w naszym pięknym kraju, ludzi kochających zwierzęta też więc... ZGŁASZAJCIE SIĘ MILI :) Quote
kora78 Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 nugat Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 nugat Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 koniec jeszcze cos by sie znalazlo, ale czacziego takie zawsze przez kraty i nie chce on pozowac a nugat ma juz z zeszlej zimy takie foty w kojcu... :( Quote
kameralna Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Koruś, bardzo Ci dziękuję! Ostatnie zdjęcie Nugacika bardzo porusza... Może wykorzystamy fotki do stworzenia plakatów, takich jak ten: http://www.dogomania.pl/threads/175549-RUDA-starsza-sunia-potrzebuje-domu!-ZBIERAMY-NA-OG%C5%81OSZENIA!-Kto-sie-dorzuci/page66 Można byłoby rozwiesić je w wielu miejscach (najlepiej w mieście chłopaków i bliskich okolicach). Naprawdę nikt nie może wziąć Czacziego czy Nugata na dt? To ten niezbędny początek! Później wszystko zaczyna iść we właściwym kierunku. Quote
kora78 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 juz wracam 1 post robic. calkiem zapomnialam na gloszenia platne po 100zl w zyciu nas stac nie bedzie, a nie wiadomo,czy efekt dadza zapraszam na bazarek ciuszkowy, na hotelowanie suni 8latki od nas www.dogomania.pl/threads/191568-tuniki-letnie-bluzki-jeansowe-rybaczki-i-katana-mango-na-nasze-psiaki-(DO-09.09) Quote
Onaa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Kora78 ale można jakiś bazarek zrobić na takie ogłoszenie a jeśli da się w prasie lokalnej w dobrej gazecie ogłoszenie to jest spora szansa na domek. Poza tym, wystarczy jedno ogłoszenie dla obydwu psiaków bo one są podobne i jak by więcej było chętnych to może i drugi by się załapał :). Psiaki piękne. Trzeba nadal ogłaszać. Chociaż teraz nie jest dobry czas na adopcje, może dlatego że to koniec wakacji, i zaraz zaczyna się rok szkolny, ludzie mają głowy czym innym zajęte. A jeśli chodzi o dt dla psiaka, to to nie jest taka łatwa sprawa, mało kto bierze takie duże psy na dt, bo to i trzeba zapanować nad takim psem, nie każdy sobie radzi z dużymi gabarytami, i jedzenie niemało kosztuje, i inne wydatki gdyby trzeba było to też. Kora a pisałaś gdzieś że Nugat czy Czaczi to ma w kłębie z 80cm, faktycznie jest taki olbrzymi ? Aha, nie dostałam jeszcze nr tel. od Reno dla tego faceta co chciał sznaucerowatego na podwórko. Quote
kora78 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 ok, na numerek wciaz czekam spokojnie :) nugat ma okolo 60, jak nasza Kaśka, ktora ma ds. a Czaczi sporo wyzszy, ma z 70cm w klebie. Chyba go nie mierzylam. Planuje przy nastepnej wizycie wejsc do wakacyjnego kojca Czacziego i wyczesac, obfocic bez krat, to go i zmierze, jak ustoi chwile w spokoju :) damy psiaki na dt za zwrot kosztow zywienia, jak trzeba bedzie te 100zl sie uzbiera!! to robimy ogloszenie na zbiorke kasy na ogloszenie jakies? wybierzcie, jakie to ma byc ogloszenie i gdzie. de pisac do tej ciotki z wyborczej Quote
kora78 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 nie ma takiego uzytkownika... ten z nr 77 . jest z nr 171, wiec do takiej napisalam. nie pamietam teraz tego nika. jest 3 strony wstecz w poscie kizimizi jakies om wyslalam wiec,czekamy na odp, czy to ta osoba od wyborczej Quote
Onaa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Jedzenie dla takiego dużego psa to koszt ok.150-250zł, a pewnie i więcej gdy się chce psa karmić lepszym mięskiem. A Czaczi to faktycznie olbrzymi psiak, mój ma 65cm w kłębie a jest już duży, chociaż dla mnie to i tak maluch ;). Ja gdzieś czytałam o jakiejś gazecie Śląskiej, że tam kosztuje weekendowe ogłoszenie ponad 100zł. Ale nie wiem co to za gazeta. A o jakiego użytkownika Ci chodzi ? Quote
kora78 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 kizi pisala,ze ona daje ogloszenia do wyborczej gazety Quote
Onaa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 A tutaj Syla pisała o ogłoszeniu w DZ, post 198: http://www.dogomania.pl/threads/187891-Zbieramy-na-og%C5%82oszenie-w-DZ-brakuje-70-z%C5%82.-%C5%9Aliczna-Kaja-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji.../page20. Quote
Onaa Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 DZ to chyba Dziennik Zachodni, i to chyba ponad 100zł kosztuje. Quote
kora78 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 mam maila, na jaki wysyla sie krotki tekst do gazety wyborczej wyslac obu na raz, czy najpierw jednego? tak,zeby oba psiaki do gazety trafily. ktos bedzie musial gazety pilnowac, by patrzec,czy ogloszenie sie pojawilo poprosze o ultra krotkie tektsy dla obu panow i wskazanie, jak zdjecie ma wygladac. chyba cala sylwetka psa, co?? z boku? i spojrzenie w obiektyw.... nugat sporko, ale u czacziego ciezko z takim foto.. Quote
Onaa Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 No tak, zawsze jest problem ze zdjęciem jak można dać tylko jedno, które wybrać, żeby dobrze psiak wyszedł, żeby to było to. Najlepsze byłoby chyba bez krat bo w gazecie by psiak wyraźniej wyszedł, ale znowu większość ujęć ma za kratami. A widziałam gdzieś takie ładne, jak tak łapeczką prosi. Myślę, że zdjęcie nie musi być całego psa, bo tak to nie będzie go dobrze widać, tylko jego sylwetkę, a najważniejszy jest pycholek, spojrzenie. A jak napiszesz w ogłoszeniu, że w typie sznaucera olbrzyma to będzie wiadomo jak psiak wygląda. Aha, jeśli chodzi o ten tel. od Reno2001 to jednak dziewczyny odradziły tego faceta, i nie ma już jego numeru. Quote
kora78 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 dzieki za wiesci od reno :) szkoda.... przepadlo :( Dogo, piszesz o Czaczim? bo Nugat do olbrzyma podobny raczej nie jest, a to on takie foto z lapka w 1 poscie jest Nugat na trawie, jasne tlo, cala sylwetka. czyli to nie, tylko takie z apka??ide szukac fajnego i wam cos pokaze i osadzicie Quote
Onaa Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Nugat to sznaucera olbrzyma nie jest podobny ? Dla mnie Czaczi i Nugat są bardzo podobne. Więc jak jeden jest w typie sznaucera to i drugi musi być ;). Zresztą ja ich wcale nie rozróżniam wstyd przyznać, dla mnie to one są jak jeden pies :oops:. Quote
Recommended Posts