Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaraz zajme sie fotmi, ale nie wiem, jak mi to wyjdzie. moze poslac komus na maila i ona wstawi tutaj?

psiaki nasze kochane
siedza bez zmian, nugat na wybiegu, a czaczi w kojcu
weszlam do kojca czacziego!! on taki byl podekscytowany, biegal wkolo budy, podejsc za bardzo nie chcual. uciekal wkolo budy. weszlam z jego opikunek, czaczi latal, machal ogonem, az sie zmeczyl potem i lezal i ziajal. nie chcial sie dac zlapac i stac spokojnie do fotek. ale fotki mam cudne!! bez krat!!
ma siersc szorstka dosc dluga w sumie, na jakies... 4 cm na grzbiecie. podszerstek ma jasniejszy, jakby brazowy. jest dosc chudy, ale nie tragicznie. za to jego kolezanka z kojca- Kora to dopiero grubaska! u innych psow w kojcach w miskach jeszczee jedzenie bylo, w wielu nieruszone prawie, a u czaczieg i kory piste, wylizane! to kora na pewno wyjada wszystko od razu. pan zawolal ma czacziego max, ale to pewnie nie jego imie bylo.
czaczi podbiegal do mnie, dalwal sie troche poglaskac i juz lecial dalej wkolo budy, z ogonem do gory. w pewnym momencie sie usadowilam w jednym kacie i czekalam z aparatem w dloni, bo wiedzialam,ze tam zaraz zza tej budy on wybiegnie.
gdy ja bylam w kojcu z 1 panem, a drugi pan z zewnatrz go wolal do krat to czaczi do niego podbiegal i wachal go po rekach. nie jest dzikusem, ale nie stoi i tylko migdali sie i mizdrzy. podekscytowany biegal wciaz. potem lezal zmeczony.
nie ma obrozy na sobie, wiec jak schowal sie w budzie to nie bylo za co go wyciagnac.
gdy juz wyszlismy to polozyl sie pod krata i obserwowal z jezorem na wierzchu

a nugat. na wybiegu, high life. bez zmian. poschodzi na wolanie, ale tez ne zawsze. nie reaguje nawet na kici kici, gdy wolalam, by mu fote lepsza zrobic. mam wiec fotki pysia jego przez kraty i jak stoi z daleka, jak zawsze

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
nie reaguje nawet na kici kici, gdy wolalam, by mu fote lepsza zrobic.

No popatrz Kora!Pomyślał by kto, ze nawet na "kici kici" nie reaguje.
Kora przeciez to pies!!!!:megagrin:

Posted

bo Twoje sa dobrze wychowane :)
a wszelkie psy zazwyczaj wiedza, co znaczy kici kici, lub kota kota. tzn wiekszosc ludzi wie. a nie wiadomo przeciez u kogo smutasy zyly przed schronem

Posted

kora78 napisał(a):
zaraz zajme sie fotmi, ale nie wiem, jak mi to wyjdzie. moze poslac komus na maila i ona wstawi tutaj?

psiaki nasze kochane
siedza bez zmian, nugat na wybiegu, a czaczi w kojcu
weszlam do kojca czacziego!! on taki byl podekscytowany, biegal wkolo budy, podejsc za bardzo nie chcual. uciekal wkolo budy. weszlam z jego opikunek, czaczi latal, machal ogonem, az sie zmeczyl potem i lezal i ziajal. nie chcial sie dac zlapac i stac spokojnie do fotek. ale fotki mam cudne!! bez krat!!
ma siersc szorstka dosc dluga w sumie, na jakies... 4 cm na grzbiecie. podszerstek ma jasniejszy, jakby brazowy. jest dosc chudy, ale nie tragicznie. za to jego kolezanka z kojca- Kora to dopiero grubaska! u innych psow w kojcach w miskach jeszczee jedzenie bylo, w wielu nieruszone prawie, a u czaczieg i kory piste, wylizane! to kora na pewno wyjada wszystko od razu. pan zawolal ma czacziego max, ale to pewnie nie jego imie bylo.
czaczi podbiegal do mnie, dalwal sie troche poglaskac i juz lecial dalej wkolo budy, z ogonem do gory. w pewnym momencie sie usadowilam w jednym kacie i czekalam z aparatem w dloni, bo wiedzialam,ze tam zaraz zza tej budy on wybiegnie.
gdy ja bylam w kojcu z 1 panem, a drugi pan z zewnatrz go wolal do krat to czaczi do niego podbiegal i wachal go po rekach. nie jest dzikusem, ale nie stoi i tylko migdali sie i mizdrzy. podekscytowany biegal wciaz. potem lezal zmeczony.
nie ma obrozy na sobie, wiec jak schowal sie w budzie to nie bylo za co go wyciagnac.
gdy juz wyszlismy to polozyl sie pod krata i obserwowal z jezorem na wierzchu

a nugat. na wybiegu, high life. bez zmian. poschodzi na wolanie, ale tez ne zawsze. nie reaguje nawet na kici kici, gdy wolalam, by mu fote lepsza zrobic. mam wiec fotki pysia jego przez kraty i jak stoi z daleka, jak zawsze

Ekscytujący wpis :) Zawsze z niecierpliwością czekam na każdą nowinkę od Czacziego i Nugata. Już sobie wyobrażam, jak pieski byłyby szczęśliwe, gdyby tak mogły wybiegać się i wybawić na spacerze poza schroniskiem! Bardzo się cieszę na te nowe zdjęcia :multi: Będzie można odnowić ogłoszenia :)

Posted

no ich trzeba chocby na kilku portalach odswiezac co jakis czas. moze trzeba tekst nowy zrobic? bo te, co ja aktywowalam to byly z tym dlugim tekstem. krotkiego nie ma w 1 poscie od Ciebie ciociu kochana :(
mysle,ze lepiej zrobic tekst sredni, bo za krotki niewiele o psie mowi i czlowiek mniejsza ma motywacje, by sie zainteresowac i zadzwonic w jego sprawie. a jak sie naisze cos, co za serce ujmie to czlowiek go zapamieta z tych milionow psow oferowanych do oddania

Posted

[quote name='kora78']taki zmeczony bieganiem juz byl czaczi

[URL=http://img716.imageshack.us/i/1011593.jpg/][/URL

Dałabym głowę, że to Nugat :lol:
Ale jaki pysio uśmiechnięty :loveu: Śliczny pies!

Posted

daty mi sie ustawiac nie chcialo, bo sie zresetowala przy wyciaganiu karty pamieci :)
a roznice sa takie, ze nugat ma biale kreseczki n pysku, a czaczi ma krawat

ostatnia fotka, jaka dodaje, buziaczek dla kochajacych go ciotek!

Posted

Czaczi - krawacik.
Nugat - kreseczki na pyszczku.
Zapamiętamy :lol:

No to teraz jeszcze tylko nowe zdjęcia Nugata plus opracowanie 2 tekstów i możemy ruszać z nową serią ogłoszeń.

Posted

[quote name='kora78']no to jeden Nugacik na dzis i ide spac. reszta jutro

Ale spryciara, sama idzie spać a my tu na następne fotki czekamy :lol:
Nugacik - pies pierwsza klasa :loveu: