Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

odwroce pytanie. a moze Ty chcesz papuge adoptowac? nimfe. taka biala z zoltym czubkiem. mala

mam akurat na zbyciu adopcyjnym :)

kicajki tez sa super :)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
edytowalam 1 post wreszcie, uff

zapowiada sie wizyta na piatek u psiakow

Poważnie?! Nie zapeszam, nie piszę że się cieszę, jeszcze nie.
A ta wizyta to ze wskazaniem na zabranie obu na raz?

Posted

jeju......

chodzilo o moja wizyte u psiakow....... przykro mi,ze opatrznie wyszlo :(((( przepraszam

nikt chetny nie dzwonil

a dodam, chyba nie mialam maili aktywacyjnych do nugata? moglo byc tak?

Posted

kora78 napisał(a):
odwroce pytanie. a moze Ty chcesz papuge adoptowac? nimfe. taka biala z zoltym czubkiem. mala

mam akurat na zbyciu adopcyjnym :)

kicajki tez sa super :)

Wszystko jest super, co kica, fruwa, tupta i biega sobie, ale czasem przerasta jednego "dwunoga"...a tak by się chciało zabrać wszystkie bidy świata i zmienić ich świat na szczęśliwy i bezpieczny.
Co u naszych byłych Smutasów??

Posted

Szkoda...
Ale fajnie, że Ty odwiedzisz pieski :) Zabierz ze sobą aparat, bo my tu stęsknieni wszyscy za pysami :)
Ja robiłam ogłoszenia Nugatka na samym początku. W tekście ogłoszeń umieściłam Twoje dane ale e-maile z aktywacją przychodziy na mnie, bo korzystałam ze swoich konto w portalach ogłoszeniowych. Zaraz poszperam u siebie w poczcie, nie wstawiłam linków?

Posted

byly linki, byly :)

dziewczyny sytuacja znow sie zmienila i nie pojade jutro do smutaskow, bo juz jutro jednak wyjezdzam. ale w wekend ma jechac tam kizimizi, wiec ja molestujcie o swieze fotki psiakow :)

zaraz napisze tam na watku bazarkowym

Posted

Szkoda wielka. Trzeba pokazywać chłopaków, bo inaczej nikt się o nich nie dowie i zostaną już w tym schronisku :shake:
Te pieski, które mają bogatą galerię i systematycznie prowadzone fotorelacje z odwiedzin mają dużo większe szanse. Ludzie chcą widzieć psa, chcą mieć o nim różne informacje, nie tylko te podstawowe (wiek, rasa, stan zdrowia) ale także co dzisiaj piesek robił, jak reagował na spotkanie, może merdał ogonkiem, może był smutny...itd. itp.
Wiem, Czaczi i Nugat przebywają w schronisku a nie w domu tymczasowym, więc nie można ich umyć, wyczesać i sfotografować w ładnych wnętrzach czy ogrodzie, nie ma do nich normalnego dostępu i to jest wielkie utrudnienie! Musimy jednak pokazywać te psy, jeśli chcemy znaleźć im domy.

Posted

kameralna napisał(a):
Szkoda wielka. Trzeba pokazywać chłopaków, bo inaczej nikt się o nich nie dowie i zostaną już w tym schronisku :shake:
Wiem, Czaczi i Nugat przebywają w schronisku a nie w domu tymczasowym, więc nie można ich umyć, wyczesać i sfotografować w ładnych wnętrzach czy ogrodzie, nie ma do nich normalnego dostępu i to jest wielkie utrudnienie! Musimy jednak pokazywać te psy, jeśli chcemy znaleźć im domy.

Tak, zdjęcia przydałyby się bardzo i dobrze by było, gdyby ludzie nie szukali wyczesanych, wypięknionych pieskow, ale okazali serce schronowemu nieszczęśnikowi i jeśli mają taką możliwośc, sami zajęli się tym czesaniem...
Nasze pobożne życzenia, ale fakt- zdjęcia byłyby pożądane.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Tak, zdjęcia przydałyby się bardzo i dobrze by było, gdyby ludzie nie szukali wyczesanych, wypięknionych pieskow, ale okazali serce schronowemu nieszczęśnikowi i jeśli mają taką możliwośc, sami zajęli się tym czesaniem...
Nasze pobożne życzenia, ale fakt- zdjęcia byłyby pożądane.

Ja też życzyłabym sobie, żeby ci potencjalni opiekunowie pokochali te zwierzęta teraz, takimi jakimi są, żeby zobaczyli dramat osamotnienia, życie za kratami i chcieli dać im domy wraz ze swoją miłością. Nasze Smutaski nie znalazły na razie nikogo takiego :shake:.
Założę się jednak, że jakbyśmy tylko miały możliwość pokazania piesków w "ślicznych" aranżacjach, wyczesanych, na kolorowych kocykach, z uśmiechami - zaraz znaleźli by się chętni :roll:. Jest w tym jakaś okrutna i bolesna prawidłowość.
Danko, zapewne i Ty znasz historie chorych i zaniedbanych zwierząt, których nikt nie chciał, dla których nie można było znaleźć żadnego opiekuna a po wyleczeniu i cudownej metamorfozie, nagle okazywało się, że są chętni :nonono2:
Chciałabym zwiększyć szanse Nugata i Czacziego na adopcję, dlatego poprosiłam o nowe zdjęcia. Może do kogoś trafią te błagalne spojrzenia zza krat.

Posted

kameralna napisał(a):
Może do kogoś trafią te błagalne spojrzenia zza krat.

Musimy miec nadzieję i poprzeć ją czynami, co zresztą robią tutaj wszyscy ludzie dobrej woli. Jak kto może i potrafi...

Posted

Zapomnialam, kaja pisala,ze linki aktywacyjne na jej maila przychodA,bo jest pologowana na tych stronach.
A wiec nugatek tez ma ogloszenia od jakiegos tygodnia.
I cisza.... Dlaczego? Chlerne wakacje, pieski sie votuja w te upaly w kojcach.
Zaczi ma gorzej, bo w zaknietych z 3i pol stro. Kojcu, a nugat na wybiegu, w wysokiej pewnie jeszcze trawie, a chlodzi sie w dolach pod buda. Nie pamietam,czy na jego wybiegu stoi drzewo,bo sposrod 3 wy iegow tylko na srodkowym jest drzewo... Ah nie. Nugat jest w kojcu z prawej to tam drzewa nie ma.

Posted

Biedne te psy..taki upał..nie ma drzewa:-(:mad:, piszesz...
Teraz jest nieco chłodniej. Taka pociecha chociaż:shake: Moze noc będzie dla wszystkich psiaków niczyich, schroniskowych...wypoczynkiem i ulgą.
Chłodniejszej nocki...:multi:....nabrania sił do jutrzejszego dnia:lol: