malawaszka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 kochani zagłosujcie na Szczecinek na KrakVecie [FONT=Verdana][/FONT] Quote
marta0731 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Wysłałam, tylko zmieniłam serdeczny na przyjazny... Taka moja inwencja twórcza:megagrin: A Ty Kora pilnuj czy się ukaże, bo Ci wysłałam ten kod co dostałam, nie wiem o co tam chodzi...:oops: Quote
tamb Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Czaci jest dzisiaj w Dzienniku Polskim w Krakowie http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1112783-bezdomny-lagodny-czaczi.html Quote
kora78 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 tamb dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moja wdziecznosc nie ma granic! Juz mialam jeden telefon. pani mowi,ze ma male mieszkanie, 2 pokoje.. pytam, ile m? 56m :) male ;) ja mam 40... W sumie to pani szukala towarzysza zabaw dla swojej suni jamniczki. i przerazila sie, gdy powiedzialam,ze to duzy pies, bo na fotce jej sie wielki nie wydal. mowilam,ze jak onek, ciut wyzszy, ale chudszy. przeciez ogloszeniu pisze- lagodny olbrzym nawet w trakcie zabawy Czaczi moglby ta jamniczke przetracic przeciez. chyba wiec to kiepski pomysl. mowilam,ze transport zalatwimy, bo tym sie pani tez przerazila. powiedziala,ze skonsultuje z mezem, bo on jeszcze nie wie, ze ona by chciala Czacziego. watpie, by oddzwonili, ale pani fajna w tel, normalna. nie zdazylam wypytac o dzieci, prace, itp... czekam przy tel wciaz!! Quote
tamb Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Żeby ktoś odpowiedni zadzwonił, ostatnio kiepsko idą adopcje. Trzymam kciuki, żeby się udało. Quote
paulinken Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 kora78 napisał(a):tamb dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moja wdziecznosc nie ma granic! Juz mialam jeden telefon. pani mowi,ze ma male mieszkanie, 2 pokoje.. pytam, ile m? 56m :) male ;) ja mam 40... W sumie to pani szukala towarzysza zabaw dla swojej suni jamniczki. i przerazila sie, gdy powiedzialam,ze to duzy pies, bo na fotce jej sie wielki nie wydal. mowilam,ze jak onek, ciut wyzszy, ale chudszy. przeciez ogloszeniu pisze- lagodny olbrzym nawet w trakcie zabawy Czaczi moglby ta jamniczke przetracic przeciez. chyba wiec to kiepski pomysl. mowilam,ze transport zalatwimy, bo tym sie pani tez przerazila. powiedziala,ze skonsultuje z mezem, bo on jeszcze nie wie, ze ona by chciala Czacziego. watpie, by oddzwonili, ale pani fajna w tel, normalna. nie zdazylam wypytac o dzieci, prace, itp... czekam przy tel wciaz!! Może by jej jakiegoś malucha polecić? Quote
kora78 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 tak, wiem. mam juz jedna sunie na mysli, do kolanka, czarna podpalana. chyba,ze masz psa, co sie do suni jamniczki nadaje. pewnie jakis kastrat,jesli samiec. i najlepiej z okolic krakowa lub z dowozem. Quote
paulinken Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 kora78 napisał(a):tak, wiem. mam juz jedna sunie na mysli, do kolanka, czarna podpalana. chyba,ze masz psa, co sie do suni jamniczki nadaje. pewnie jakis kastrat,jesli samiec. i najlepiej z okolic krakowa lub z dowozem. Może Ares? Tylko że on jest z Żywca. http://www.dogomania.pl/threads/200087-Ares-szuka-domu-quot-Pies-to-tylko-pies.-Czyli-nic-wielkiego%E2%80%A6%E2%80%9D Ma 5 lat, więc jeszcze młody. Chyba, że Pani by się zgodziła na starszego, to też mam multum. Quote
tamb Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Mam w kolejce do ogłoszenia Łapka, około rocznego, 5 kg, śliczny i jest w Krakowie. Teraz nie można wchodzić przed Czaciego, ale jak ta pani zadzwoni i powie, że Czaci za duży to można zaproponować malucha Łapka czy innego. Jakby zadzwoniła kobieta o nazwisku Leśniak, egzaltowana, dużo mówi o miłości do zwierząt, nie bierzcie jej pod uwagę bo ciągle wydzwania a przed wizytą przedadopcyjną odwołuje, jest gdzieś na czarnych kwiatkach. Quote
paulinken Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Z "moich" ostatnich subskrypcji jeszcze Tofik szuka domu pilnie - http://www.dogomania.pl/threads/177085-TOFIK-pies-starszej-pani-SZUKA-NOWEGO-DOMU!-W-wa i Kubuś http://www.dogomania.pl/threads/199667-Kubu%C5%9B-%E2%80%93-jego-Pani-jest-ci%C4%99%C5%BCko-chora-%28%28-Szukamy-nowego-DS-dla-tego-uroczego-pieska! tylko że ten ostatni niekastrowany. Może by dowieźli. Quote
paulinken Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Te sunie są z małopolski, mieszkały razem: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/89 Quote
kora78 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 tak, polece dopiero, gdy powie, ze Czaczi nie. sadze, ze chyba czary musi byc, jak Czaczi, szorsciak, sredni moze maz. i tak tez ze 4 latka. kastrat. to najblizej Czacziego i najwieksze ma szanse, ze sie spodoba tak samo. ale jest juz jamniczka, moze drugie jamnikowate tez by chcieli? suczki 2 jamnikowate czarne to ja mam u siebie w schronie, to moglabym trans zalatwiac. albo sie zalozy watek w dziale przygarne i juz. Quote
kora78 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 to ta druga z mojego banerku. Bella link www.dogomania.pl/threads/184036-Bella-tak-juz-wiele-w-zyciu-przeszla...-SZUKAMY-DOMU na ostatniej str jest pieeeekny tekst.. ale dosc dlugi. fotki wysle na maila. w tej chwili, juz lece. odlozylam to trohe na pozniej, bo zamieszanie mialam lekkie, a Belcia i tak musi w kolejce dluzej poczekac. dzieki!! Quote
tamb Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Kora78, prześlij mi do kolejki sunię, o której pisałaś, że długo czeka na dom. Albo link do wątku, jak ma. Quote
kora78 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 to ta druga z mojego banerku. Bella link www.dogomania.pl/threads/184036-Bella-tak-juz-wiele-w-zyciu-przeszla...-SZUKAMY-DOMU na ostatniej str jest pieeeekny tekst.. ale dosc dlugi. fotki wysle na maila. w tej chwili, juz lece. odlozylam to trohe na pozniej, bo zamieszanie mialam lekkie, a Belcia i tak musi w kolejce dluzej poczekac. dzieki!! Quote
kora78 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 umieram!!!!!! ale mam super dom!!!! ] ogromny ogrod, dom jednorodzinny. mialby swoja kanape w domu specjalnie. 2 rodzicow i corka z niemowleciem i kot. kolo trasy zakopianki, dzielnica podgorze mieli 2 mixy sznaucera, rodzenstwo. zakochali sie w nim od razu. padam na twarz z radosci!!!!!!!!!!!!!!! kto na wizyte??????? Quote
tamb Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Może na wątku krakowskim poproś o wizytę, link: http://www.dogomania.pl/threads/32052-W%C4%85tek-Krakowskich-Zwierzak%C3%B3w/page533 Quote
Rumi. Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 a jakie osiedle? bo ja mieszkam koło zakopianki w podgórzu. jeśli by się nikt nie znalazł to w ostateczności bym mogła zrobić, ale uprzedzam że to ostateczność bo nigdy nie robiłam, sama mam sznaucerka więc wiem co one potrzebują, intuicyjne to by było i bym poczytała. Jakaś ankieta itp. Quote
marta0731 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 kora78 napisał(a): ale mam super dom!!!! Ależ by było super!!!:multi: Zaciskam mocno :thumbs:żeby Czaczi taki dom miał i teren do biegania no i żeby państwo pomyślnie przeszli wizytę!!! Kora nie ma dziś neta, a miała jeszcze jeden ciekawy telefon. Też z Krakowa. Ale najpierw trzeba tam wizytę zrobić, miałby Czaczula bosko:lol: Quote
Onaa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Kora78 dalej bez neta i to w taki momencie :roll:. W sumie było pięć telefonów o Czacziego, z tego trzy wydają się sensowne. Teraz na gwałt szukamy osób do sprawdzenia domków :). Quote
kora78 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 jestem wreszcie!! mialam prawie delirium, odwykowe od dogo! to straszneE! zwlaszcza, jak tu trzeba szybko zalatwiac. najbardziej pasuje mi dom, do ktorego szukamy wizyty najpredzej. bo tel bylo 6. z 2 rozmow tel wiem, ze: dom z 0,5 hektara ogrodu, solidnie ogrodzone, plus wkolo swierkami obsadzone. bez glownej ulicy w poblizu. osiedle domkow jednorodzinnych :D w domu rodzina" pan Krzysztof, zona, corka z rocznym dzidziusiem, syn, kot jeden. w przeszlsoci 2 sznaucery olbrzmy mixy, ktorych matka byla z krak.schronu, rodzenstwo, bez rozmnazania. wiecznie chore i leczone. pan K. proponowal mi kontakt do tych wetow, zeby potwierdzili ich... reputacje? solidnosc firmy :) pan K> uprawia jogging!! i biegal z psami na lakach okolicznych. poza tym podrozowali z nimi autem sporo. poza tym maja drugi dom w lesie i tam jezdzili z psami! raj na ziemi!! pieski jadly royala lighta plus gotowane, glownie wolowine. Czaczi ma mieszkac w domu, mialby swoja kanape wlasne, po tamtych psach, z podglowkami do opierania brody. Brodna broda rodzinie nie straszna. Lekkie utykanie Czaczka tez. Imie by zostalo, lub cos wymysla, jak go poznaja, ale sa zdania, ze sie imienia zmieniac nie powinno. Poczatkowo oferowalam,ze dowieziemy, dzis w rozmowie wyszlo, ze panstwo moze mogliby sami dojechac, lub spotkac sie w polowie drogi. A poza tym sylwiaso mi mowila,ze by mogla Czaczunia zawiezc, zeby domek zobaczyc od razu! jak sie nic innego nie znajdzie, albo za free, bo trzeba bedzie tylko za benzyne oddac. Wizyta planowana na niedzielny wieczor. Dla nie to raj na ziemi dla Czaczka!! 2 dom. dzwonila pani ze wsi, 60km za krakowem, kolo myslenic. dom z ogrodem, ale bez odrodzenia- zaczna stawiac w czerwcu. dom ma 2 lata. pani jedzi do pracy 3 razy w tyg na 5 godz, bylby Czaczi sam w domu. Mieszkalby w domu, zeby ze szczeka, by odstaraszac intruzow. Pani zawsze miala duze psy. Pierwszy byl mieszaniec onka z dobkiem, zyl w kojcu. Poziej byl mix jamnika, ale mial lek separacyjny, wiec zamieszkal w kojcu z ta buda wielka po dobku. Podkopywal sie wkolo budy i kosci zakopywal, miski wynosil, siano wyrzucal z budy, itp. opowiesci sluchalam :) rozmawialam z pania 30 min jakies. Uprzedzalam,ze juz ktos tez dzwonil, rozumiala,ze my ecydujemy. Czeka na wizyte spokojnie, bo w tamtym terenie bedzie ciezko kogos znalezc. Pieski u nieij jedza gotowane mieso z kasza, ryzem, plus frolic....itpc Pani mieszka z mezem, synem doroslym i corka, ale oni sa rzadko w domu. Mogaby dojechac do krakowa po Czaczka, nie dalej. Chyba tez kasy nie dolozy na transport nasz. Czaczi chodzilby na smyczy na spacery, ze wzgledu na to ogrodzenie. 3. dom- 1 tel wczoraj. mieli oddzwoni,c ale cisza, wiec sie nie rozpisuje. dom 2 pietrwoy z ogrodem i ogrodzeniem. 2 sunie duze w domu. dziecko 3 latka, rodzice i malzenstwo mlode. karma pedigree i gotowane dobre. Sam by nigdy nie byl. krakow. transport odpada- pewnie dlatego nie oddzwonili. fajnie sie tez rozmawialo z mloda pania. 4. dom- mieszkanie z jamniczka. nie oddzwonili 5 dom pan starszy, dom z ogrodem, krakow. szuka psa do budy, do 2-3 lat duzego. przekaze kontakt komus z krakowa. 6 dom, pani mieszka kolo kopca kosciuszki, gospodarka chyba jakas.. bo kury sa, starszy podhalan i jakis maly piesek. do budy, na lancuch.... Quote
malawaszka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 no po opisach to mam wielką nadzieję, że nr 1 wypali!!!! Quote
marta0731 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Nr 1 musi wypalić!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Czaczek tyle czekał i jest sam w sobie tak boski, że zasłużył na taki DS!!! Wizyta szybko potrzebna, bo jajo zniosę:mad: Quote
sylwiaso Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Cioteczki a co ja mam powiedzieć wczoraj Kora do mnie dzwoniła to aż na schodach przysiadłam!!!!!Huuuuuuura!!!!!!!!!!!!!!proponowałam że ja bym go zawiozła,ale pytałąm męża i po niedzieli szykuje mu się trochę pracy i robi się trochę komplikacji z zawiezieniem Czaczuchny!!!!Ale narazie nic nie planujmy najpierw domek!!!!! Quote
Recommended Posts