Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za Karbonka już trzymać nie trzeba. Pojechał własnie do swojego domku.

Jestem zainteresowana zaadoptowaniem szczeniaczka z Pani aukcji na
allegro.pl (Trójka na szóstkę! / szczenięta / szczeniaki (numer 930826328)).
Mieliśmy pieska, który przeżył z nami 16 lat, niestety odszedł w grudniu
zeszłego roku. 'Otrząsnęliśmy" się po stracie i chcemy zaopiekować się innym
zwierzakiem. Proszę o bliższe informacje odnośnie procesu adopcji
szczeniaczka.

Pozdrawiam,

Anna S..."

"Zgadzam się na waruki adopcji. Miałam jednego pieska, Pikusia (mieszaniec ratlerkowaty). Jak już wspominałam, był z nami 16 lat- od 6. tygodnia swojego życia. Myślę, że było mu u nas bardzo dobrze:) Mieszkam w domku z ogródkiem, więc miał stałą możliwość wyjścia na dwór. W pobliżu mamy również park, pola, także miejsc na spacery jest pod dostatniem;) Ponadto moja mama i babcia są stale w domu, więc nigdy nie był sam. Nowemu pieskowi możemy zapewnić takie same waruki- opiekę, uwagę, pełną miskę i miłość przede wszystkim:)
Jestem z Gliwic- ul. ... niedaleko centrum, ale jednocześnie spokojnia okolica (osiedle domków szeregowych).
Chciałabym zaopiekować się pieskiem- Karbonem.
Kiedy możliwa jest ewentualna wizyta u Pani i czy od razu będzie można podpisać umowę i zabrać pieska do nowego domku?
Pozdrawiam,
Anna S..."

Karbonka wydałam Pani Ani, bardzo fajna osoba. Obiecała dużo pisać i przesyłąć fotki. W razie potrzeby zaprasza na wizytę poadopcyjną. Oczywiście zgoda na kastrację.

Posted

halbina napisał(a):
Odwieźliśmy Promila do domku w Reptach Śląskich. Dom, ogród, malutka dwuletnia dziewczynka i koty. Wizyta przedadopcyjna i reszta wypadły dobrze.

Być może domek znajdzie jutro jeden z piesków pozostałych, pani byłaby moją sąsiadką, bo mieszka 2 ulice dalej... kciuki potrzebne~!

halbina napisał(a):
Za Karbonka już trzymać nie trzeba. Pojechał własnie do swojego domku.

:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

halbina napisał(a):
Kciuki bardzo potrzebne, właśnie kończą sie ferie... dobrze by było, żeby mała szybko znalazła swój domek.

No to trzymamy :thumbs::thumbs::thumbs:.

Posted

Pani Ania przysłała wieści fotki o Karbonku, którego jednak przemianowała na Promila... hi hi

"Przesyłam kilka fotek z pierwszego dnia Promilka;) Generalnie w dzień dużo spał i mało jadł. Może teraz nadrobi jedzonko. Załatwił się też przed chwilą już na gazecie, także postępy są:)
Pozdrawiam,
Ania."

Posted

Oby mała szybko znalazła domek, bo musze ją izolować na czas wychodzenia z domu, a ona strasznie płacze wtedy... szczeka i skowycze... nie wiem, jak długo, na szczęście po powrocie była już spokojna i rozespana... sąsiedzi mnie w końcu wyniosą...

Posted

Jeśli mogę Ci pomóc mogę wziąść mała na tymczas U mnie se może wyć ile chce:)A na pewno nie będzie,bo jest towarzystwo moich przyjaznych futer:) Ja tez jestem często w domu uczymy się czystości z Kapsem i super nam wychodzi aura sprzyja,Yoszka może Go naśladować,ogród do syspozycji,mała nie czułaby się samotna po Twoich wyjściach,może być u mnie zanim znajdzie domek

Posted

to jednak bardziej skomplikowane, Gosia mogłaby zając się małą od jutra po południu do piątku wieczora... boję się, że mała przyzwyczai się do towarzystwa, a jak wróci, to dopiero będzie rozpaczać... u Gosi jest podrostek, miałaby towarzystwo do zabaw i domowy ogródek... ale co potem? ja pracuję w sobotę i niedzielę, więc weekend, sąsiedzi wszyscy w domu... a tak, może popłacze jeszcze jutro i sie przyzwyczai do tej kilkugodzinnej izolacji... musze to przemyśleć...