Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie;) Na początek chciałam wyrazić swój zachwyt dogomanią, a przede wszystkim faktem, iż są takie osoby jak Wy, nieobojętne na los zwierzaków, ratujące ich życie!;) Oby na świecie takich jednostek przybywało:) Naprawdę wielki, wielki szacunek:lol: Jestem panią Promilka, w pierwotnej wersji Karbonka, czyli pieska numer 2 z pierwszej strony:lol: Pani Halina podała mi link do tego wątku, postanowiłam się dopisać;) Promilek ma się dobrze, rośnie zdrowo, jest pełen energii i zapału do rozrabiania;) Teraz jesteśmy na etapie uczenia go czystości. Idzie świetnie, jednak jeszcze czasem zdarza mu się załatwić w domu- niestety od kilku dni poza gazetą (podczas gdy wcześniej robił ładnie na gazetki)- nie wiem czym jest to spowodowane...Ale ogólnie to przekochany pies:loveu: straszny "gryzoń", fakt, ale nie zamieniłabym go na żadnego innego;) Ciekawa jestem, co słychać u jego rodzeństwa;) może ich właściciele też się tu pojawią, byłoby super:lol:
Pozdrowienia od nas wszystkich:lol:

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Wrócił szczeniak adoptowany do TG/Rept. Niestety nie mamy darmowego tymczasu, a do mnie wrócić nie może. Będzie mieszkał w hoteliku. Proszę o zmianę tytułu: "Pięciomiesięczny nieduży czarny elegancik prosi o odpowiedzialny dom"

Posted

[quote name='halbina']Odwieźliśmy Promila do domku w Reptach Śląskich. Dom, ogród, malutka dwuletnia dziewczynka i koty. Wizyta przedadopcyjna i reszta wypadły dobrze.
QUOTE]
I okazuje się... pomyłka... Chałupa full wypas, a pies nawet drugiego szczepienia nie ma... nie dostał też "na pożegnanie" ani obróżki, ani smyczy... dostał pół woreczka chappi... ma za to łupież i lęk przed podniesioną ręką...
Pan w zasadzie żądał, żeby po psa przyjechać natychmiast i do domu, ale odebrałyśmy go w miejscu publicznym, więc psiaka przywiózł motorem, w pojemniku bagażowym... nie mam słów...
Podobno żona wyjechała z Polski, pan ma do niej dojechać jeszcze w czerwcu... no cóż, oby im się szczęściło poza Polską, bo wstyd mi za takich Polaków!

Posted

Potrzebujemy pomocy w ogłaszaniu psiaków i kociaków...
u mnie są 3 dorosłe koty i 5 kociąt na tymczasie, u Formicy... nawet nie jestem w stanie policzyć...

Dwie piękne małe sześciotygodniowe koteczki: pingwinka Tusia i tygrysia Dusia proszą o miłość i odpowiedzialne domki na całe swoje życie. Mają nie tylko urodę, ale i wspaniałe charaktery: kochają się przytulać i bawić. Obecnie przebywają w domu tymczasowym, gdzie do towarzystwa mają inne koty i psy, będą więc wspaniale zsocjalizowane i mogą trafić do domu z innymi zwierzętami. Mogłyby też zamieszkać razem, koty mające towarzystwo świetnie się rozwijają i nie potrzebują aż tyle towarzystwa człowieka, nie tęsknią też za nim, kiedy na parę godzin wychodzi do pracy. Jedzą suchą i mokrą karmę, lubią mięsko i biały serek. Są zdrowe, mają książeczki zdrowia. Są w zasadzie gotowe do adopcji.
Kotki znajdują się pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu. Zostaną wydane po wypełnieniu ankiety przedadopcyjnej i umowy adopcyjnej. Warunkiem adopcji jest zgoda na sterylizację kotki, kiedy dojrzeje.
Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki
umowy adopcyjne http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy
Kontakt, najchętniej na email: halban@autograf.pl lub szaraprzystan@op.pl
więcej zdjęć tu: http://picasaweb.google.pl/halbina40a/Kiciolki#
Trzy kocięta dwumiesięczne, zdrowe i w pełni gotowe do adopcji oczekują na kochających opiekunów i odpowiedzialne domki na całe swoje życie. Są dwie piękne koteczki i słodki kawaler. Wszystkie trzy kociaki są pięknie umaszczone, mają klasyczne czarne garniturki i białe żabociki oraz skarpetki, no i białe wąsy! Są przepięknymi pingwinkami. Własnie weszły w tę faże rozwoju, kiedy wesoło brykają i są arcyzabawne! Są zsocjalizowane z innymi kotami i psami, będą więc mogły dołączyć do każdego stadka. Mają swoje książeczki zdrowia, są odrobaczone i pierwszy raz zaszczepione. Jedzą suche i mokre jedzonko, lubią też mięsko i biały ser. Kotki znajdują się pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu. Zostaną wydane po wypełnieniu ankiety przedadopcyjnej i umowy adopcyjnej. Warunkiem adopcji jest zgoda na sterylizację kotki i kastrację kocurka po uzyskaniu przez nie dojrzałości.
Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki
umowy adopcyjne http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy
Kontakt, najchętniej na email: halban@autograf.pl lub szaraprzystan@op.pl
zdjęcia - muszę porobić im wreszcie...

Posted

[quote name='MartynaP']halbinko oglosze go ale nie dzis i chyba nie jutro.
najpierw musze uporac sie z ogloszeniami kotow z szarej przystani[/QUOTE] kilka dni i tak poczekamy na opis i zdjęcia psiaka, więc nie przejmuj się na razie, Martynko! Wiesz, że foty to podstawa, a te z "domu"... lepiej niech będą w archiwum wątku tylko...

• 4 weeks later...
Posted

Dołączyłam do akcji, cegiełki zakupione:) choć tyle mogę zrobić...tak bardzo chciałabym zaopiekować się Kubusiem, nie jest to jednak możliwe:( Mam nadzieję, że psiak szybko znajdzie odpowiedzialnych, kochających właścicieli! Trzymam kciuki!

Posted

Imię: Kubuś
Urodzony: styczeń/ luty 2010
Umaszczenie: Czarny
Kubuś jako szczenię trafił pod opiekę naszej Fundacji unikając schroniska i prawdopodobnie śmierci. Po odbyciu kwarantanny i pierwszym szczepieniu szybko znalazł, jak się zdawało, wspaniały odpowiedzialny domek. Niestety tak nie było, mimo naszych procedur adopcyjnych, domek jak się okazało nie był tym najlepszym świecie. Po trzech miesiącach od adopcji zadzwoniono do nas i zażądano natychmiastowego zabrania pieska, bo jego właściciele wyjeżdżają za granicę.

Piesek był przestraszony, ewidentnie boi się trzasków i podniesionej ręki, a właściciele nie dopełnili warunków umowy.

Kubuś wrócił pod naszą opiekę i z powodu braku miejsca w domach tymczasowych musiał zamieszkać w hotelu dla zwierząt.
Kubuś jest bardzo wesołym pieskiem, początkowo może być nieufny, ale bradzo szybko przekonuje się do człowieka. Jest przytulasty i bradzo lgnie do człowieka.

Został doszczepiony, przed adopcją zostanie wykastrowany i zaczipowany. Posiada aktualną książeczkę zdrowia!

Kontakt: 502311695, szaraprzystan@op.pl

Posted

a gdzie można go ogłosić?ma już jakieś ogłoszenia poza tymi cegiełkami na allegro?niebardzo się znam na tym wszystkim związanym z ogłaszaniem, ale dzięki wskazówkom może uda mi się coś stworzyć:)...