kizimizi Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Super wiesci! Nasz ulcia wreszcie ma dom :) "Ula-brzydule" - Niestety ale tak o naszym psim nieszczęściu myśli większość osób odwiedzających schronisko. "Brzydka jest i tyle". A czyja to wina, ze sunia ma taką a nie inną urodę? Zreszta, czy pies może być brzydki? Ulcia nie dość, ze mało urodziwa wmniemaniu odwiedzających schronisko ludzi, to w dodatku siedzi w ostatnim kojcu, w ostatnim rzędzie, na szarym, szarym końcu:roll: Powiedzmy sobie szczerze, czy ona ma szanse na adopcję? - niestety nie :shake: Moze na dogo uda sie jej pomóc? Wielkość: tak ponad kolano w kłębie, Jest sterylizowana i zaczipowana oraz zaszcepiona. W schronisku od 2007r. ma 3 lata i nie zna życia bez krat. Z tego też powodu Ulcia moze ciągnąć na smyczy, moze nie umieć zachować czystości w domu. czy to powód aby kolejne 7 lat swojego życia spędziła za zimnymi kratami Wałbrzyskiego schroniska? Dogo, pomóż odmienić los tej, pięknej sercem suni! DODATKOWE FOTKI: http://www.dogomania.pl/threads/180082-Jestem-brzydka-czy-dlatego-tu-jestem?p=14645716&viewfull=1#post14645716 Tekst do ogłoszeń: Ula -Brzydula, takie imię jej nadano. Dlaczego? Hmmm ... uroda Uli raczej nie przyciąga tłumu gapiów; pies średniej wielkości, krótka, pręgowata sierść. Daleko jej do modnych yorków czy chociaż owczarków. Jednak w oczach Uli jest coś niezwykłego -nadzieje w człowieka! Dlaczego Ula trafiła do schroniska? Czy była jeszcze szczeniakiem? Czy może się tam urodziła? Tego nie wiemy. Wiemy za to, że dzieli los wielu czworonożnych przyjaciół, którzy nie znają życia bez krat. Nie widzi błękitnego nieba, słońca, nie zna zapachu kwiatów, nie czuje zielonej, młodej trawy pod łapkami. Ten pies tyle traci, tyle jeszcze nie zna i nie widział! Ula mieszka w ostatnim kojcu, na szarym końcu schroniska! Choć ekipę w kojcu ma wystrzałową nie ma szans aby ktoś wreszcie ją wypatrzył. Czy takie życie to nie ........... wegetacja ? Mimo, że nie pamięta życia bez krat, szybko zaaklimatyzuje się w nowym domu. Być moze nie umie chodzić na smyczy, być może wymaga odrobiny pracy. Jednak to co może dać właścicielowi jest o wiele cenniejsze: olbrzymie psie serce przepełnione miłością! Ula jest młodą, zrównoważoną sunią. Jest niesamowicie łagodna. Grzeczna do innych psów, chętnie podchodzi do krat by dać się pogłaskać za uszkiem. Kocha kontakt z człowiekiem i wspólne zabawy. Ma 3 lata i jest wysterylizowana. Jest zaszczepiona przeciw wściekliźnie i zaczipowana. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej. kontakt 506 636 242 Quote
kizimizi Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Ogłoszenia ma: adopcje org cafe animal ale gratka ojej autogielda kupsprzedaj allegro gumtree www.ojej.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.animalia.pl www.adopcjapsa.pl www.gumtree.pl www.petworld.pl www.vetmozga.com www.autogielda.pl www.cafeanimal.pl www.rozglos.net www.anonseogloszenia.pl www.alegratka.pl www.mammisia.pl www.najpewniej.pl www.oddamzadarmo.pl www.petsy.pl www.e-zwierzak.pl Tu jestem i dziękuje wszytskim cioteczkom za pamięć o mnie :lol: Quote
kora78 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Nazwijmy ją Ula...? od brzyduli ja miałam na myśli inną z tego boksu :D i inną fotografowałam... może ją podciągniemy tutaj? nie mas zjej na fotach tutaj,ani kawałęczka Quote
kizimizi Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 tam jest jeszce jeden na focie i o nim dzis rozmawialysmy ale to pies! Quote
kora78 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 nie, nie. ja mówiłam o innym, jakiego na tych 2 fotach nie ma. sunia czarna podpalana Quote
kinia098 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Przecież ona jest przecudowna ! Więcej zdjęć ! Więcej zdjęć ! Quote
kora78 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Znalazły się ze 2 fotki jeszcze, chić gorsze,ale sunia jest a nich :) Quote
kora78 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 kizi dodaj te 2 fotki, co Ulka jest razem z tym pieskeim.. nie pamiętam imienia jego... Ulcia do góry! Quote
kizimizi Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 na tej 2 jej prawie nie widac. jest niewyraźna, ta co jest ładnie pyszczek widocznya już dodałam. BrzydUlka do góry! Quote
kinia098 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Do góry pięknotko ! Nie nazywajcie jej Ula :( Już nie gadajta, że ona taka brzydka.. Może, hmm... Delicja? :D Quote
kora78 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ja stoję za Ulą, bo ostatnio sunia Kaśka dom znalazła u pani Kasi /:D to może Ula pójdzie do jakiejś pani Uli, jak jej serduszko zapikota :) Quote
Igiełka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Śliczna sunia najważniejsze jest niewidzialne dla oczu- a może Elizabeth? Quote
kizimizi Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 No dobrze wybierzmy coś razem;) mamy: Elizabeth Delicję moze Luna? czekamy na dalsze propozycje. Quote
kora78 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Luna mi się podoba albo Eliza, w skrócie albo jULA ?? julka i Ula i Brzydula się tu łąoie poniekąd. Ja lubię, żeby imię jakoś się wiązało z psem, skojarzenie jakieś, a nie tak ni z grusdzki, ni z pietruszki Quote
kora78 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Zajnab nie... ;P i Znajda też nie. to takie typowe i nic nie mówiące ale Samira już ok a to moje Ci się nie podobają? Quote
kizimizi Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 hehe mi sie każde podoba, nawet Zajnab ;) (to bardzo ladne arabskie imię dla kobiety). No ale czekamy na propozycje pozostałych ciotek i cos razem wybierzemy. No i prosimy o ogłoszenia suńki. Quote
kora78 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 a ja myślałam, że taka literówka Ci się przytrafiła!!! i dlatego się śmiałam.. Quote
kinia098 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 To może jeszcze Lawenda. Larysa, Merci, Farba, Kropla, Sasanka? :D Quote
kora78 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Mam info o niej dokładne. Sterylizowana. nr 137 boks 18 27.09.07 trafiłą do schronu ma 3 lata jest obecnie na antybiotyku, bo ma otwartego ropnia na boku siedzi w swoim kojcu Quote
kizimizi Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 a wiesz coś o tym ropniaku? od czego to? Quote
kizimizi Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Sunia prosi o ogloszenia, ciotki pomóżcie! Quote
Recommended Posts