Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super wiesci!
Nasz ulcia wreszcie ma dom :)

"Ula-brzydule" - Niestety ale tak o naszym psim nieszczęściu myśli większość osób odwiedzających schronisko.
"Brzydka jest i tyle". A czyja to wina, ze sunia ma taką a nie inną urodę? Zreszta, czy pies może być brzydki?

Ulcia nie dość, ze mało urodziwa wmniemaniu odwiedzających schronisko ludzi, to w dodatku siedzi w ostatnim kojcu, w ostatnim rzędzie, na szarym, szarym końcu:roll:
Powiedzmy sobie szczerze, czy ona ma szanse na adopcję?
- niestety nie :shake:
Moze na dogo uda sie jej pomóc?

Wielkość: tak ponad kolano w kłębie,
Jest sterylizowana i zaczipowana oraz zaszcepiona.
W schronisku od 2007r.

ma 3 lata i nie zna życia bez krat. Z tego też powodu Ulcia moze ciągnąć na smyczy, moze nie umieć zachować czystości w domu. czy to powód aby kolejne 7 lat swojego życia spędziła za zimnymi kratami Wałbrzyskiego schroniska? Dogo, pomóż odmienić los tej, pięknej sercem suni!

DODATKOWE FOTKI:
http://www.dogomania.pl/threads/180082-Jestem-brzydka-czy-dlatego-tu-jestem?p=14645716&viewfull=1#post14645716

Tekst do ogłoszeń:

Ula -Brzydula, takie imię jej nadano. Dlaczego?
Hmmm ... uroda Uli raczej nie przyciąga tłumu gapiów; pies średniej wielkości, krótka, pręgowata sierść. Daleko jej do modnych yorków czy chociaż owczarków. Jednak w oczach Uli jest coś niezwykłego -nadzieje w człowieka!

Dlaczego Ula trafiła do schroniska? Czy była jeszcze szczeniakiem? Czy może się tam urodziła? Tego nie wiemy.
Wiemy za to, że dzieli los wielu czworonożnych przyjaciół, którzy nie znają życia bez krat.
Nie widzi błękitnego nieba, słońca, nie zna zapachu kwiatów, nie czuje zielonej, młodej trawy pod łapkami. Ten pies tyle traci, tyle jeszcze nie zna i nie widział!

Ula mieszka w ostatnim kojcu, na szarym końcu schroniska! Choć ekipę w kojcu ma wystrzałową nie ma szans aby ktoś wreszcie ją wypatrzył. Czy takie życie to nie ........... wegetacja ?

Mimo, że nie pamięta życia bez krat, szybko zaaklimatyzuje się w nowym domu. Być moze nie umie chodzić na smyczy, być może wymaga odrobiny pracy. Jednak to co może dać właścicielowi jest o wiele cenniejsze: olbrzymie psie serce przepełnione miłością!

Ula jest młodą, zrównoważoną sunią. Jest niesamowicie łagodna.
Grzeczna do innych psów, chętnie podchodzi do krat by dać się pogłaskać za uszkiem.
Kocha kontakt z człowiekiem i wspólne zabawy.

Ma 3 lata i jest wysterylizowana.
Jest zaszczepiona przeciw wściekliźnie i zaczipowana.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.

kontakt
506 636 242

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Posted

Nazwijmy ją Ula...? od brzyduli

ja miałam na myśli inną z tego boksu :D i inną fotografowałam... może ją podciągniemy tutaj? nie mas zjej na fotach tutaj,ani kawałęczka

Posted

Luna mi się podoba
albo Eliza, w skrócie
albo jULA ?? julka i Ula i Brzydula się tu łąoie poniekąd.
Ja lubię, żeby imię jakoś się wiązało z psem, skojarzenie jakieś, a nie tak ni z grusdzki, ni z pietruszki

Posted

hehe mi sie każde podoba, nawet Zajnab ;) (to bardzo ladne arabskie imię dla kobiety).

No ale czekamy na propozycje pozostałych ciotek i cos razem wybierzemy.

No i prosimy o ogłoszenia suńki.

Posted

Mam info o niej dokładne.
Sterylizowana.
nr 137
boks 18
27.09.07 trafiłą do schronu
ma 3 lata
jest obecnie na antybiotyku, bo ma otwartego ropnia na boku
siedzi w swoim kojcu