Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olund']Jak nie ma jak jest ?? :lol:

http://www.czterylapy.pl/product.php?p=1406

Tylko cena :roll:. No ale w końcu to produkt luxusowy.
Zastanawia mnie tylko czy jest jakiś inny poza estetycznym powód do zakładania psu okularów?? Może jakieś wskazania zdrowotne, albo co?? Jak myślicie??

A widzisz nie wiedziałam że nawet u nas jest do kupienia no cena troche powala :crazyeye:
producenci tych okularów zapewniają że mają one chronić oczy przed pyłami, kurzem, ostrymi drobinami noszone przez wiatr no i zatrzymuja promienie UV.

Posted

hmm...może pieskom pracującym np. ratownikom przydałby się takie okularki, w końcu często pracują w ciezkich warunkach, gdzie pyli się i mogą występować substancje drażniące:hmmmm:

Posted

hehe, no. ale szczerze to to jest dla uszczęśliwienia włąściciela, a pies by się w tym męczył po prostu. Uwarzajcie jak chcecie :shake:

Posted

naprawde te okularki są fajne... przecierz pies tez peweni ma trudnosci z widocznością podczas jakiejś mgły albo słońca fajna rzecz, a zarazem śmieszna :):):)

Posted

Cavalierka napisał(a):
Takie okulary to bardzo przydat prna rzecz, tylko,że podejrzewam,że pieskowi przeszkadzać :shake:

o to mi właśnie chodzi.....

Posted

[quote name='Greven']Bardzo przydatne!
Nie wyobrażam sobie, jak w słoneczny dzień pies ma prowadzić samochód bez takich okularów :cool1:

Greven, samochód to jeszcze pół biedy, gorzej z rowerem :lol: ;)

Posted

[quote name='Parysówna']Greven, samochód to jeszcze pół biedy, gorzej z rowerem
A co powiesz na ścigacz? Ja bym psu nie pozwolił jeździć na motocyklu bez okularów :evil_lol:

National Geographic nr 5 grudzień 2005/styczeń 2006, dodatek Traveler, str. 115 u góry: psy w okularach, jak by kto miał ochotę oglądanąć. Oprócz okularów mają jeszcze... daszki, albo czapeczki, trudno stwierdzić. Wg mnie przesada, ale psy w sumie nie wyglądają na udręczone tymi gadżetami.

Posted

Greven napisał(a):
A co powiesz na ścigacz? Ja bym psu nie pozwolił jeździć na motocyklu bez okularów :evil_lol:

Hmmm... Motocykl... Ja bym dodała jeszcze do okularków skórzaną kurteczkę :lol: :evil_lol: Jak szpan to na całego :diabloti:

Posted

Wyobraziłem sobie mojego pitbulla w takich bajeranckich okularach a'la Matrix, czarnym kasku i czarnej, skórzanej kurteczce nabijanej ćwiekami :diabloti:

Tak swoją drogą, to myślę, że pies nie odczuwał by szczególnego dyskomfortu nosząc okulary. Zobaczcie, większość psów dość szybko przyzwyczaja się do kagańca, szelek, kubraka, czy pasów bezpieczeństwa, a nawet bucików. Dlaczego więc nie do okularów?

Może sprawię Tandzie takie na lato? Ona ma wrażliwe oczka :diabloti:
Tylko niech stanieją....