giselle4 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Czy nie mozna zawiezc jej suchej karmy worek i nakazac karmic? sorry nie mam czasu czytac wszystkiego ale jest zle.....postraszyc kobiete a suchej nie zje sama Quote
Kar0la Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Szkoda, że baba nie chce wspłpracować. Przydałyby się jakieś informacje o psach. Eneda czy te psiaki są agresywne? Dadzą do siebie podejść? Quote
Piromanka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ten bidny pies w piwnicy..... Co za mendy! Quote
eneda Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Kilka lat temu, był ten sam problem z kotami....kobieta wielka przeciwniczka sterylizacji. Sąsiedzi wyłapali jej koty i wysterylizowali !!! Za co bardzo się kobieta burzyła..... Miała też od TOZU pomoc w karmie, ale nic do zwierzaków nie trafiało. Do psów można podejść wtedy one z podkulonym ogonem się odsuwają, a kiedy my już od nich odchodzimy psiaki wyskakują i warczą...... Od kobiety się nie dowiemy nic o przeszłości tych psów....za każdym razem mówi co innego, ostatnio powiedziała, że to są dwie suki i pies....a za pierwszym razem że to są 3 psy.....i tak jest z każdą odpowiedzią..... Quote
monika083 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Jaaga']Dodi, jesteś niesamowita. Przydałabyś się dziewczynom na miejscu z takim zacięciem. Miałby kto upierdliwy po urzędach latac i pisać :evil_lol:. Pomyśł z przedstawieniem ekonomicznych aspektów sprawy wydaje mi sie dobry. Szybciej ludzim żal będzie ich przepuszczonych podatków, niż zwierząt. Ciągle o tych biedakach myślę, ale mam pomieszczenie dla psów jeszcze w rozsypce. Własnie jest zerwana podłoga i trzeba dopiero wylewać nową. Roboty mnóstwo, a pieniędzy już niekoniecznie ;). W domu też nie da rady, bo Mitzi z cieczką, a nawet gdyby, to mogę tylko płatny tymczas zaoferować :roll:. A mniej wiecej jaka kwota wchodzilaby wtedy w gre? mysle nad jakimis hotelikamy ,platnymi dt...tylko wszedzie miejsc brak ,albo te ceny... Quote
dodi Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 monika083 napisał(a):A mniej wiecej jaka kwota wchodzilaby wtedy w gre? mysle nad jakimis hotelikamy ,platnymi dt...tylko wszedzie miejsc brak ,albo te ceny... Właśnie Jaaga, jaka kwota wchodzi w grę? To chyba będzie jedyne rozwiązanie. Trzeba zacząć zbierać kasę. Quote
dodi Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Tylko z tego co wiem, to Jaaga zaoferowała pomoc przy piesku z lasu, towarzyszu Mitzi. Tyle tylko, że to sprawa nie jest na już teraz, bo pies strasznie dziki. Własnie, ciekawe co u niego. Odzywała się divia? Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Pies od Mitzi może przyjechac do kojca, ale chyba nawet go juz tam nie ma, a i tak nie daje do siebie na razie podejść. Na domowy tymczas mogłabym wziąć jedynie sukę za 200 zł, chyba, że malutka jak Mitzi, to 150 zł miesięcznie. Tylko, że to są starsze psy, więc stałe deklaracje byłyby konieczne, bo z bazarków nie utrzyma sie ich na pewno, do tego koszty weta. Trzech pewnie nikt razem nie weźmie, może pomagać im pojedynczo i jakos dałoby sie po kolei je wyciągać? Na razie do kojca nie chcę brac psów, bo trzeba wtedy chodzić z nimi osobno na 3 spacery dziennie, sprzątać i chodzić karmić. Ja już czasowo nie wyrabiam, a mąż zastrajkował. W domu nie ma tego problemu, bo wszystko na miejscu. Jak Mitzi skończy sie cieczka, to wtedy nawet mógłby być pies, gdyby żaden inny tymczas sie nie znalazł do tego czasu. Może jakos je nazwać dla potrzeb rozpoznania i zbierać deklaracje? Bez tego nie ma szans raczej na umieszczenie ich gdziekolwiek, a jakby miały jakieś fundusze, to i o miejsce bedzie łatwiej. Wydaje mi sie, ze ten bury spod stodoły jest w najgorszej sytuacji, bo nie ma żadnego schronienia, no i piwnicznik też poza kontrolą. Quote
monika083 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 wlasnie mnie ten z piwnicy martwi... ja moge stalych deklaracji jedynie marne 20 zl ,ale czasami wiecej ,jak miesiac lepszy no i jakies bazarki.. Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 To nie marne pieniądze, tylko sporo. Dziesięć takich deklaracji jest w stanie zapewnić psu powrót do normalnego życia i adopcję. Quote
GoskaGoska Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 wlasnie jesli ktoś coś może zadeklarować nich pisze wtedy będzie wiadomo czy jakiegoś choc 1 psa mozna wyciągnąć z tego piekła. Quote
Monika z Katowic Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [FONT=Times New Roman]:loveu: Diewczyny z Kielc! Czy to jest adres do wysyłki pomocy???:loveu::loveu::loveu:[/FONT] [FONT=Times New Roman]68 1240 1372 1111 0010 2812 7861[/FONT] [FONT=Times New Roman]Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”[/FONT] [FONT=Times New Roman]ul. Św. Leonarda 1/4[/FONT] [FONT=Times New Roman]25-311 Kielce[/FONT] Quote
GoskaGoska Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ja jednorazowo mogę dac 15 zl od Agnieszka 103 ktora ma do przekazania na dowolny cel i jeszcze 60zł skarpety czyli jednorazowo 75zl Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Eneda, dodaj może w tytule, że potrzebne deklaracje, choćby kilkuzłotowe i w pierwszym poście zapisuj. Jak się ruszy, to może inni sie dołożą. Czy możesz potwierdzić, czy rzeczywiście jest suczka w tej trójce? Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Eneda, napisz, czy jeśli pieniądze będą zebrane na Stowarzyszenie, to możecie opłacić DT? Chyba tylko da sie rozliczyć faktury, więc musiałby być hotel, a ceny wtedy są o wiele wyższe. Może na razie zbierac same deklaracje, do czasu, aż dziewczyny z Kielc się wypowiedzą. Quote
monika083 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ja jednorazowo jeszcze 50 ze skarpety, Quote
Monika z Katowic Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Opłacają dt dla Zosi, która jest z Kielc :) Quote
Monika z Katowic Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 O tak - jest w hoteliku:) Moja pomyłka w ... nazewnictwie:) Quote
Bambino Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Kochani, zapisuję wątek - po przyjściu do domu przeczytam cały i porozsyłam po znajomych z dogo. Quote
monika083 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 podsumuje ,coby sie nie zgubilo:) monika083-20zl/msc +50 jednorazowo GoskaGoska-75zl/jednorazowo dodi-20zl/msc Quote
marlenka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Oj Bambino .... ściągnęła mnie tu wiedząc że mój tymczas dzis wyjezdza ... ale niesety , ja nie pomoge choc mi tych psiaków tak szkoda:( Quote
Recommended Posts