Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem ale nic nie przychodzi mi do głowy... one chyba najlepiej by się czuły jako pieski podwórkowe, czyli rodzaj hoteliku z boksami i wybiegiem spacerowym...nie wiadomo tez jakiej pracy wymagają...moze udałoby się czegos dowiedziec od tej "właścicielki"...czy mieszkały kiedys w domu czy od zawsze na łańcuchu...

Posted

Witam niedawno do was doszłam z moja juz sp Mona jej sie nie udalo cos przekaze dla niunków napewno.Powiedzcie mi moi drodzy czy jak bym chciała zrobic zbiórke w swojej okolicy pieniedzy i zywnosci potrzebuje na to jakas specjalna zgode? Jesli nie puszczam ogloszenia na swoja okolice i zaczynam działac .Pozdrawiam

p.s jestem z okolic Wrocławia

Posted

Nie mam pojęcia co do zbiórek...podejrzewam, ze jeśli chodzi o zbiórkę pieniędzy to na pewno potrzebna jest zgoda...u nas dzieci w szkole chciały zbierać na potrzeby psiaków ze schronu to pytały tylko dyrekcję i ta wyraziła zgodę;)

Posted

no własnie oto mi chodzi by zbierac jak najbardziej prawnie czy to w pracy ,po znajomych czy zostawic skarbonke u znajomych w sklepie,a nawet jak zajdzie potrzeba to i na ulicy- do tego na ulicy to chyba musze zostac uprawnionym członkiem z tego co wiem.Dlatego pytam jak to wyglada.

Posted

Piromanka napisał(a):
Czy myślicie, że jakby TVN UWAGA zrobił program, to coś by pomogło?

tvn uwaga raczej sie takimi sprawami nie zainteesuje,pamietacie skatowanego Cygana ? Odpisali ,ze takie sprawy to dostaja na codzien i za malo interesujace..

Posted

Wiecie, ja słyszałam, że Pani Maria Kaczyńska - prezydentowa jest wielką miłośniczką zwierząt i były sprawy, w których na prawdę pomogła. Spróbuję poszukać do niej oficjalnego maila, nie wiem, może jest przez kancelarię. W każdym razie ludzi od spraw wszelakich ma ogrom. Kto wie... Trzeba próbować wszystkiego, jeśli nie spróbujemy to pomoc sama nie przyjdzie. TVN to może nie przyjedzie ale lokalna stacja powinna się zainteresować. Nawet jeśli wielu osób nie obchodzi los zwierząt, to może zainteresuje na co wydawane są ich pieniądze.

Posted

tak tylko obawiam się , ze to zbyt mała sprawa na takie zamieszanie - bowiem są afery gdzie 100 psów jest głodzony i nie bardzo ktos ma ochotę pomagać, chocby ze zrobieniem czegoś z kieleckim schroniskiem, lepiej probować do tego tematu się dobrać i kolejny raz podjąć jakieś próby.
a tu przy 3- 4 psiakach robić takie zmieszanie - to chyba nie jest zbyt medialne.

Posted

No ja właśnie myślę o schronisku, a nie o trzech psach. Ze schroniskiem trzeba zrobić porządek, by w takiej sytuacji nie było problemu co zrobić z psami! Po to właśnie są takie miejsca jak schronisko. Porządne schronisko. A próbować trzeba, z samego gadania jeszcze nic nie wyszło. A sprawa wcale nie jest taka błacha.

Posted

Uffff, dziewczyny, napisałam!!!! A co tam, nawet dostałam potwierdzenie z kancelarii. Teraz czekamy, kto wie, trzeba wierzyć w cuda. Trzeba!!!!
Ciekawe jak psiunki....

Posted

Dodi, jesteś niesamowita. Przydałabyś się dziewczynom na miejscu z takim zacięciem. Miałby kto upierdliwy po urzędach latac i pisać :evil_lol:. Pomyśł z przedstawieniem ekonomicznych aspektów sprawy wydaje mi sie dobry. Szybciej ludzim żal będzie ich przepuszczonych podatków, niż zwierząt.

Ciągle o tych biedakach myślę, ale mam pomieszczenie dla psów jeszcze w rozsypce. Własnie jest zerwana podłoga i trzeba dopiero wylewać nową. Roboty mnóstwo, a pieniędzy już niekoniecznie ;).
W domu też nie da rady, bo Mitzi z cieczką, a nawet gdyby, to mogę tylko płatny tymczas zaoferować :roll:.

Posted

Ja też spać nie mogłam:placz:
Rano jak wyszłam na dwor to pierwszą myślą było - cieplej jest, to dobrze....
Ja mieszkam w Toruniu, więc ciut daleko. Na miejscu pomagam jak mogę. Mam stado kotów przede wszystkim ale i psów, ktorym pomagam nie brakuje. Zalogowałam się, bo znajoma podesłała mi link do sprawy tych psiaków i chciałam z wami popisać. Obserwuję wasze poczynania od bardzo dawna i na prawdę jestem pełna podziwu. Toruńskie schronisko jest rajem przy tym waszym, można wejśc na stronkę i pomarzyć by tak było wszędzie. http://www.schronisko.infocomp.pl/ Strona to jedno, ja tam byłam wielokrotnie, wystarczy jeśli w takim miejscu pracują ludzie z sercem. Tylko tacy powinni!!!
Dlaczego cisza o psiakach, chyba nic złego się nie stalo.

Posted

Wczoraj byłam na miejscu, niestety nikt nam nie otworzył....

Rozmawiałam z sąsiadami i mówią, że taki dramat tam odbywa się tam od 20 lat!!!!!

W te największe mrozy widziano martwe psiaki na posesji....................................

Kiedy przyjechałam psy miały położone siano, suche jedzenie i wodę, acha i dłuższy łańcuch niż ostatnio.....podejrzewam, że to dlatego, że zastrzegłam, że będę przyjeżdzała na kontrolę.

Posted

Czyli ten za domem ciągle nie ma dachu nad głową? Ciekawe czy wszystkie psy dostały jedzenie... Wiesz, niby coś ruszyło, wystraszyła się może trochę ta "właścicielka". I tak zrobiłaś już wiele, przynajmniej wie, ze ktoś się interesuje i nie zostawi tak sprawy.

Posted

ale psiaki i tak jakims sposobem trzeba stamtad zabrac...ten w piwnicy jest chyba dosyc mlody .moze on mialby chociaz szanse na dom ??
najgorsze ,ze nawet jesli uda sie te psiaki wyciagnac ,baba wezmie pewnie kolejne...

Posted

monika083 napisał(a):
ale psiaki i tak jakims sposobem trzeba stamtad zabrac...ten w piwnicy jest chyba dosyc mlody .moze on mialby chociaz szanse na dom ??
najgorsze ,ze nawet jesli uda sie te psiaki wyciagnac ,baba wezmie pewnie kolejne...

Trzeba działać teraz z tymi, ale fakt pewnie będzie chciała kolejne. Może odpuści, pewnie pierwszy raz w ciągu swojej "kariery" ma taką sytuację, że ktoś się zainteresował. Kto wie, moze odpuści, jak będzie czula bacik nad głową. Trzeba jej po wszystkim zapowiedzieć odwiedziny.:mad: