Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przylazłam - ale chyba bez sensu. Finansowo nie wspomogę - nie mam czym w tej chwili. Na tymczas nie wezmę. Mogę się podenerwować z wami... Pomysłu komu wepchnąć na DT też nie mam... A że ostatnio jestem mało optymistycznie nastawiona to się nie wypowiem już więcej...

Posted

Za jakieś 2 godziny chcę tam jechać z policją......i niestety wszystkie psiaki zostaną w tym piekle, bo nie mamy miejsca.....
"matką głupich Cię nazwali...."

Posted

Może uda Ci się je nakarmić. Chociaż tyle...
A może udałoby się ją zmusić do postawienia bud dla tych psów. Przed policją czuje respekt?

Posted

Chyba lepiej od razu uśpić psa, niż skazać go na powolne konanie w tym schronie :shake:. Do tego, ile ceregieli było z wydostaniem stamtąd Belli :roll:. Pewnie i tak od razu złapałyby jakąś wirusówkę, to przecież starsze, osłabione i zagłodzone psy.

Czy to są wszystko chłopaki?

Posted

Dlatego własnie w Kielcach jest taka tragedia. Każdego psa z drogi czy interwencji trzeba pilnie gdzieś umieścić, bo nie ma normalnego schroniska. W innym mieście dałoby sie psy do schronu i na spokojnie szukało im domu.

Posted

Jak tak czytam o tym schronie i obserwuję, jak heroiczne wysiłki czynicie,zeby te psiaki ratować, to pytanie nasuwa się samo. Czy opinia publiczna w Kielcach zdaje sobie sprawę, co finansuje ze swoich podatków? Pisze się o tym, stawia na sesji rady miasta. Przecież tak nie może być, ze wy w nieskończoność będziecie same to dźwigać :(

Posted

Oddając te psy do schroniska, zmieniłabym chyba tylko tyle, że psy złapałyby jakiegoś wirusa, zostałyby pogryzione....a następnie zniknęłyby i słuch by po nich zaginął [ponieważ w tym schronisku nawet nie prowadzi się żadnej kartoteki]...

To są 3 chłopaki, nie wyobrażam sobie, że zaraz tam pojadę, spojrze im w oczy i wyjdę zostawiając je w tym horrorze....

Kilka lat temu, były też interwencję, podobno ta kobieta miała stadko kotów [przeciwniczka sterylizacji] ludzie chcieli jej pomóc choć w karmie, ale nic do zwierzaków nie docierało !!!

Posted

Ale jak to 'schronisko nie prowadzi kartotek', chyba są jakieś procedury? trzebaby dogomaników, co mają kontakt w telewizji nasłać. to jakiś koszmar.Przecież oni kasę od miasta biorą.

Posted

mshume napisał(a):
Ale jak to 'schronisko nie prowadzi kartotek', chyba są jakieś procedury? trzebaby dogomaników, co mają kontakt w telewizji nasłać. to jakiś koszmar.Przecież oni kasę od miasta biorą.

wiesz...dużo by o tym pisać...niestety, powtórzę po raz enty - tu tak było, jest i będzie - nikogo to nie obchodzi...jak byłam dzieckiem to w schronie można było kupić smalec...może teraz nie...ale kto to wie...

Posted

Dla tych psiakow to wystarczy nawet u kogos buda, gdzie jakis czas beda jeszcze na lancuchu....
One innego zycia nie znaja, a beda mialy i tak o niebo lepiej, jak dostana chociaz bude.....
Moze pomyslcie, czy po prostu nie znalezc kogos, kto u siebie bude , dwie, a moze trzy zmiesci.
To na poczatek, a potem bedzie czas na szukanie DT i kojcow, gdzie beda juz wreszcie wolne od lancuchow.