Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj byłam też na kilku interwencjach....niestety o jednej z nich nie przestaje myśleć....
Dostałam telefon, że mały piesek jest w złych warunkach przy "budzie".
Psiak rzeczywiście, miał "bude" zbitą z płyt. potwornie wychudzony, o jedzeniu czy piciu już nie było mowy....kiedy kazałam nakarmić "właścicielce" psa przyniosła mu suchą bułkę i mleko.....

Pytając kobietę, czy ma jeszcze jakieś zwierzęta, powiedziała, że nie, dziwnym trafem nagle zza domu zaczęło coś szczekać....
Następny wygłodzony mały pies na łańcuchu za domem....
O budzie i jedzeniu zapomnijmy.....

Nagle też wyłonił się mały pyszczek z piwnicznego okienka, kazałam psa wypuścić niestety kobieta wbiegła do mieszkania i zamknęła drzwi na klucz....
Wezwaliśmy kolejny patrol, tym razem policję i tu przeżyłam POTWORNY SZOK
Pies wypuszczony z piwnicy RZUCIŁ SIĘ NA DREWNIANĄ SZAFKĘ I ZACZĄŁ JEŚĆ DREWNO!!!!!

Niestety byłam w takim szoku, że nawet nie zdążyłam mu zrobić zdjęcia.....

Te 3 psiaki wyglądają gorzej niż Mozart, a w mieszkaniu panuję gorszy smród i bałagan niż pomieszczenie gdzie mieszkała Zosia.....

Psy panicznie boją się właścicielki!!

Oprócz tych psów w domu były jeszcze 2 koty i staruszka bardzo zaniedbana [o czym został powiadomiony MOPR]

Należałoby psiaki szybko zabrać z tego piekła, niestety nie mamy gdzie......

BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!

KONTAKT W SPRAWIE TYCH ZWIERZĄT:
791 533 440
m.eneda@wp.pl

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoskaGoska napisał(a):
zapiszę, a czy płatne miejsca wchodzą w grę - czy tylko darmowe DT ?

Biorąc pod uwagę wiek i stan tych psiaków trzeba się liczyć, że to może być długotrwałe lub co gorsza stałe DT:(.

Posted

Dziewczyny, co teraz? Czy zostały podjęte jakieś działania? Nie wiem jakieś towarzystwo opieki, ktoś kto mógłby tej babie odebrać psy? Ja jetsem z zupełnie innej części Polski ale bardzo często wchodzę na wasze wątki, bo tam jest jakaś masakra. Jesteście wielkie i chylę czoło przed wami. Zalogowałam sie by wam móc powiedzieć jakie jesteście wspaniale. Nie można zostawić tak samych sobie tych psiakow, umrą z głodu

Posted

Oczywiście mogę jutro odebrać psy, nawet o tym marze, tylko pytanie CO Z NIMI ZROBIE???

Jutro rano planuję iść tam znów z policją.....wiem, że bujam w chmurach, ale wierzę, że znajdę choć jedno miejsce, choć jednego psa wyciągniemy z tego piekła......

Posted

eneda napisał(a):
Oczywiście mogę jutro odebrać psy, nawet o tym marze, tylko pytanie CO Z NIMI ZROBIE???

Jutro rano planuję iść tam znów z policją.....wiem, że bujam w chmurach, ale wierzę, że znajdę choć jedno miejsce, choć jednego psa wyciągniemy z tego piekła......

Dlatego też pytałam czy może być opcja iż psiaki zgodzą się razem w jednym pomieszczeniu ale myślę że może być to trudne bo raczej nie miały ze sobą kontaktu

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Co jest z tym kieleckim - ciągle jakieś koszmary wychodza na światło dzienne. :( :( :(
Próbujcie ratować te psy...
Bardzo chcemy uratować te psy. Próbujemy, po to założony został ten wątek. Niestety na dziś nie mamy gdzie umieścić psiaków, brakuje też środków na ich utrzymanie w płatnych DT. Nie możemy brać na siebie więcej niż jesteśmy w stanie udźwignąć, a niebezpiecznie zbliżamy się do stanu krytycznego. A koszmarów w kieleckiem chyba więcej niż gdzie indziej, ale też nie chcemy ich ukrywać.
Tu przykład jak rozwiązano problem bezdomniaków w ok. Sandomierza:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100217/POWIAT0109/74848776

Posted

Jak ratować, skoro nikt nie chce wesprzeć psów finansowo i nie ma nimi żadnego zainteresowania :shake:?
Dziewczyny mają prawie co dzień podobne zgłoszenia. Raczej nikt nie weźmie razem 3 starszych psów, które ze sobą nie kontaktowały się, są niezsocjalizowane, niesterylizowane i mogą wymagać leczenia. Na utrzymanie i leczenie potrzebne są pieniądze, wiec gdzie i za co je zabrać?

Może, gdyby to był inny rejon kraju, to byłby wiekszy odzew, ale wszyscy już przywykli do tragedii w Kielcach :-(.

Posted

Jaaga napisał(a):
Jak ratować, skoro nikt nie chce wesprzeć psów finansowo i nie ma nimi żadnego zainteresowania :shake:?
Dziewczyny mają prawie co dzień podobne zgłoszenia. Raczej nikt nie weźmie razem 3 starszych psów, które ze sobą nie kontaktowały się, są niezsocjalizowane, niesterylizowane i mogą wymagać leczenia. Na utrzymanie i leczenie potrzebne są pieniądze, wiec gdzie i za co je zabrać?

Może, gdyby to był inny rejon kraju, to byłby wiekszy odzew, ale wszyscy już przywykli do tragedii w Kielcach :-(.

Zgadza sie.
Jeszcze bardziej, ze adopcja ich bedzie prawdopodobnie bardzo trudna.
Młodych psow nikt nie chce ;-)

Posted

obraczus87 napisał(a):
zapisuje. Boże co za koszmar...............................................

Jak to dobrze że jesteś to już z pewnością coś się wymyśli