Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martita25 napisał(a):
No allegro nie ma, a mogłabyś go wystawić, bo czytałam na forum głównym, że proponowałaś leonardzie wystawić "SYRGIUSZ - kę" :-p na allegro.

Jasne :)

Martita, a masz dla niego jakiś tekst? do ogłoszeń?

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Jasne :)

Martita, a masz dla niego jakiś tekst? do ogłoszeń?

Hej Lara, wyslalam Ci na pw treść ogłoszenia Bolka, mam nadzieję, że te informacje wystarczą, a jak potrzebujesz więcej, to pisz.

• 2 weeks later...
Posted

Bolek poszedł do nowego domu w sobotę, wrócił wczoraj.
Od soboty nie jadł, nie pił, nie sikał, nie koopał, tylko leżał i spał.
Po powrocie do schronu odzyskał humor, zjadł żarełko z puszki bez najmniejszego problemu i teraz i szaleje z radości w boksie.
Jest bardzo mocno zżyty ze schroniskiem, traktuje je jak swój dom. Potrzebuje cierpliwych właścicieli, którzy (najlepiej by było) zanim go zaadoptują spotkają się z nim kilka razy na zajęciach wolontariatu.
A jeszcze bardzie przydałby się dom tymczasowy, który nauczy go żyć w innym miejscu, niż schron.

Posted

To straszne, aż wierzyć się nie chce, że własne cztery katy mu nie odpowiadają! Ale gdyby ludzie byli bardziej cierpliwi może by poszło lepiej, tylko jak on się zachowuje sam w domu?

Posted

tez tak uważam Laro, biedny Bolek nie trafił na ludzi, którzy by mogli dla niego zrobić coś więcej...bo jakby komuś zależało to by tak szybko psa nie oddał....poprosił by o poradę, pomoc czy coś, eh. może jak Bolek nie znajdzie odpowiedzialnego domu do sierpnia to moja kuzynka go weźmie.....zastanawia się nad drugim psem, jak obroni magisterkę. No ale mógłby odpowiedzialny dom znaleźć szybciej

Posted

Istar19 napisał(a):
tez tak uważam Laro, biedny Bolek nie trafił na ludzi, którzy by mogli dla niego zrobić coś więcej...bo jakby komuś zależało to by tak szybko psa nie oddał....poprosił by o poradę, pomoc czy coś, eh. może jak Bolek nie znajdzie odpowiedzialnego domu do sierpnia to moja kuzynka go weźmie.....zastanawia się nad drugim psem, jak obroni magisterkę. No ale mógłby odpowiedzialny dom znaleźć szybciej

Dokładnie. Ja bym się na pewno nie poddała. Dobrze, że teraz wrócił, a nie za kilka lat, o tyle dobrze...

Posted

Biedny Bolek! Szkoda, ze mu sie nie udalo. Mysle, ze ci ludzie powinni mu dac szanse i cierpliwie przeczekac ten okres u niego. Mysle rowniez, ze lepiej by sie czul w domu, gdzie juz jest jakis pies, mialby wtedy towarzystwo.
Pocieszajace jest tylko to, ze w schronie czuje sie ok i nie ma depresji.

Posted

Po 2 tygodniowej przerwie z powodu mojej nieobecności wreszcie mogłam się spotkać z Bolusiem.
Zauważyłam, że chyba troche schudł, nic dziwnego po ostatnich jego 'ekscesach'.
Komendy siad i leżeć pamiętał, próbowałam go uczyć chodzenia na smyczy przy nodze i przywoływania do nogi za pomocą parówy.
Trochę się rzucał na inne psy, warczał itp. Staje się coraz bardziej śmiały. W końcu
jest 'u siebie'.