Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj pogoda znowu dopisała pomimo lekkiego deszczu w pewnym momencie.
Bolek jak zwykle radosny, miał dużo energii, chciał się ze mną bawić, wykonywał 'siad' i 'leżeć' i powoli uczę go podawać łapę. Oczywiście reaguje na kiełbaskę. Na smyczy nadal trochę ciągnie do innych psów, lecz gdy w pobliżu nie ma żadnych psiaków, idzie w miarę spokojnie.

Załączam trochę zdjęć zrobionych przeze mnie i przez soboz :-)

Bolek z nową 'koleżanką'

Posted

Tak, z Bolka jest niezły przystojniak :-p

Jeszcze może dodam, iż zauważyłam, iż staje się on bardziej pewny siebie, zarówno w stosunku do mnie jak i do innych psów; tzn. nigdy nie warczy pierwszy na inne psy (bo z suczkami ma świetny kontakt ), ale jak jakiś pies pierwszy go 'zaczepi' warcząc, to Bolek czasami też potrafi odwarknąć. Ogólnie, to on raczej unika konfliktów.
A jeśli chodzi o jego pewność siebie w stosunku do mnie, to myślę, że się do mnie przyzwyczaja, bo w końcu kilka razy z nim juz wychodziłam, no i paróweczki też robią swoje :-), więc bardziej zwraca na mnie uwagę i czasem się ze mna bawi.

• 2 weeks later...
Posted

Po dwutygodniowej przerwie Bolek na początku ciągnął strasznie na smyczy :razz:, ale na szczęście potem się uspokoił i uczyłam go chodzić przy nodze. O dziwo, okazuje się to całkiem wykonalne, Bolek przez jakiś czas chodził przy nodze.

Coraz bardziej zwraca na mnie uwagę, cieszy się na mój widok, cieszy się jak go wołam i ciągle macha ogonem i chce, by go drapać za uszkami i głaskać. Również w stosunku do innych ludzi staje się ufny, chętnie do nich przychodzi, 'zaczepia' ich i chce być głaskany.

Oczywiście nadal wykonuje komendy 'siad' i leżeć', reagując na smakołyk, i czasem także podaje łapkę ( a w zasadzie dwie :eviltong: )

Najważniejsze teraz to uczyć go chodzić przy nodze, lub chociaż nie ciągnąć na smyczy.

Oto kilka zdjęć zrobionych komórką, są podobne do pozostałych, ale dla mnie i tak on na każdym wygląda inaczej.

Posted

Filmiki robione komórką, więc jakość nie jest najlepsza.

1. Na tym fimiku Bolek wykonuje komendę siad i leżeć oraz widać jaki jest zainteresowany innymi psami i jak chętnie by się z nimi bawił. Jedyny minus to to, że się zaplątał w smycz.

[video=youtube;lQ534WyFQE4]http://www.youtube.com/watch?v=lQ534WyFQE4[/video]

2. A tu Bolek w całej okazałości :loveu:

[video=youtube;FGEj7hq1w8k]http://www.youtube.com/watch?v=FGEj7hq1w8k[/video]

• 2 weeks later...
Posted

Bolek ciągnął dzisiaj strasznie po kolejnej 2-tygodniowej przerwie. Miał też 'zwarcie' z kilkoma psiakami, ale nic poważnego. Komendy pamięta dobrze, dał się lelać mnie i innym osobom, trochę go wyczesałam i z soboz zajęłyśmy się jego dwoma przydługimi pazurkami.

Gdy się trochę zmęczył próbowałam z nim poćwiczyć chodzenie przy nodze, ale 'szału na razie nie ma';). Zobaczymy co będzie za tydzień.

BUSZUJĄCY W ... TRAWIE:cool3:

Posted

soboz4 napisał(a):
Bolek to przystojny facet, na każdym zdjęciu dobrze wygląda, choć przyznaję rację, że pierwsze oddaje część urody jego pycholka!

I tak długo domu nie ma! :o

Posted

__Lara napisał(a):
I tak długo domu nie ma! :o

No właśnie, zero odzewu, a on taki leluś się ostatnio zrobił, na pewno by sprawił nowemy Panu/Pani dużo radości.

Posted

Martita25 napisał(a):
No właśnie, zero odzewu, a on taki leluś się ostatnio zrobił, na pewno by sprawił nowemy Panu/Pani dużo radości.

Martita, czy on ma allegro?

Posted

__Lara napisał(a):
Martita, czy on ma allegro?

No allegro nie ma, a mogłabyś go wystawić, bo czytałam na forum głównym, że proponowałaś leonardzie wystawić "SYRGIUSZ - kę" :-p na allegro.