Martita25 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Oto kolejny szczęściarz ze śląskiego schroniska, który wreszcie znalazł domek.:lol: Quote
Martita25 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Bolek na spacerze:loveu: Bolek pieknie nauczył się komendy: "Siad" Quote
maciaszek Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Opis Bolka na obu stronach schroniska zmieniony. Na starej dodane fotki. Dorzuciłam go też na katowicki wątek :). Quote
Martita25 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dzięki, bardzo sprawnie to wszystko działa :-))) Quote
maciaszek Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Gdybyż jeszcze domki tak sprawnie się znajdywały... Quote
__Lara Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Jestem ;) Bolek dodany na wątku wolontariackim, dziękuję za założenie mu wątku :D Quote
Martita25 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Dzisiaj miałam przyjemność wyjść z Bolkiem po raz trzeci więc postaram się napisać o nim trochę więcej. Wygląd zewnętrzny Bolek jest psiakiem niewielkim, sięgajacym przed kolano. Ma krótką, ale gęsta sierść koloru białego ( bedzie śnieżnobiały, jak się go wykąpie:lol:). Poza tym ma kilka czarnych małych łatek i 2 duże: na grzbiecie i przy ogonie. Bolek ma małe uszka, również czarne. Bolek ma ciekawy ogon koloru bialego, który jest gruby, gesty oraz wywinięty do góry. Bolek posiada także bladoniebieską lub brudnobiałą plamkę na lewym oczku, ale nic mu się z tym okiem nie dzieje, widzi normalnie. Charakterek Bolek jest pieskiem łagodnym, nie reaguje , nie warczy jak mu sie zabiera miske z jedzeniem, nadaje się do dzieci. Trochę trudno skupić jego uwagę, zwłaszcza jak jest tyle wokół rozpraszaczy w postaci ponetnych suń:diabloti:, ale gdzieś na uboczu można z nim trochę popracować. Nie za bardzo chce sie bawić piłeczką czy innymi zabawkami, ciągnie do innych psów i jest do nich przyjacielsko nastawiony, ogólnie jest ciekawski. Jak każdy chyba psiak uwielbia pieszczoty i jest naprawdę słodziudki :-) Umiejętności Powoli zaczyna reagować na swoje cudne imię :eviltong: Ładnie wykonuje komendę 'siad', a dzisiaj o dziwo jak poszłam z nim na ubocze pod koniec szkolenia to ze 3 razy wykonał też 'waruj', i nawet nie chciał wstać, domagajac sie więcej smakołyków:-) Ciekawe czy za tydzień będzie cos pamietał. Nie potrafi jeszcze ładnie, spokojnie i bez ciągnięcia chodzić na smyczy, ale pracujemy nad tym. Myślę, że dobrze by mu było w domu, gdzie by go ktoś przytulał i chodził regularnie na spacery. Nadaje się też do dzieci. Kojec, czy buda z łańcuchem odpada (i tak by uciekł :-p ) Wrzucam kilka fot. . Quote
maciaszek Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Info na stronkach schroniska poszerzyłam :). Quote
Martita25 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Jak zwykle na początku spacerku Bolek był pełen energii i był zainteresowany innymi pieskami. Podczas spaceru ćwiczyłam z nim komendę "siad" oraz "waruj". Reaguje oczywiści na smaczki, nie na samą komendę (na razie). Bolek szybko się uczy. Również próbowałam go oduczyć ciągnięcia na smyczy w kierunku innych psów za pomocą komendy "równaj". Z pewnością zajmie to trochę czasu, zwłaszcza, że psy są niewybiegane. To co dzisiaj zauważyłam to to,że Bolek nie bardzo zwraca uwagę na ludzi, bardziej interesują go psy. Np. jak do schroniska szli jacyś ludzie to inne psy były nimi zainteresowane i chciały do nich podejść/powąchać/skoczyć, a dla Bolka prawie nie istnieli. Zajęty był obwąchiwaniem krzaczków. Jednak myślę, że jakby Bolek był zaadoptowany, lub spędzał więcej czasu z ludźmi, którzy by mu poświęcali czas i mówili do niego, to by się szybko z nimi obył i z pewnością byłby oddanym psem. Również to co zauważyłam to to, iż on lubi obserwować inne psy, do niektórych z nich podchodzi z rezerwą, nawet jak jakiś inny samiec zacznie na niego warczeć/ szczekać to on nie reaguje lub się wycofuje. Nie okazuje agresji. Tak samo w boksie jak idę do niego, to nie ma jakby siły przebicia, tzn. inne psy pchaja się do wyjścia, a Bolek gdzieś tam z tyłu. Być może jest nieśmiały, być może jest samcem Omega. Przynajmniej nie będzie się starał dominować nad domownikami i sprawdzi się w domu z dziećmi. Na kolejnych spotkaniach będę weryfikować to, czy moje spostrzeżenia się sprawdzają, czy wynikały tylko z danego dnia. Oto kilka fotek z tego spotkania: Quote
maciaszek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Martita, na następnym spotkaniu spróbuj może Bolka przywiązać, odejdź na niewielką odległość, przykucnij i zrób mu zdjęcia prawie z jego poziomu. Będą lepsze niż te z góry :). Quote
Martita25 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Okie, pokombinuję troche następnym razem :-) Quote
Martita25 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Tak, zrobiłam mu firmówke jakiś czas temu, przeslalam do soboz i ona przez google psiwolontariusz przeslala innym. Firmówka ta jest także na picasaweb.google.pl Porozwieszalam troche tych ogłoszeń i dałam ogłoszenia na: gratce, szerloku, gumtree, pies.pl i przygarnij zwierzaka. Niestety na razie brak odzewu. Quote
Martita25 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Przed chwilą dodałam jego ogłoszenia także na: petworld, e-zwierzak, animalia, adopcjapsa i rubryk. Quote
leonarda Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Bolek, do góry! On jest naprawdę bardzo miły i śliczny, zwraca na siebie uwagę nawet w dużej grupie psów na spacerze. I sprawia wrażenie bardzo ciepłego, łagodnego psiaka. Kto weźmie Bolusia, kto? Quote
soboz4 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Bolek bardzo podobał się ludziom, którzy adoptowali Nelusię, na szczęście chcieli suczkę... To naprawdę fajny, urodziwy psiak, gdyby tak ktoś potrafi zrobić zdjęcia oddające jego urodę, jednak dużo daje fajna fotka bo to ona sprawia że piesek budzi zainteresowanie... Quote
Martita25 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 soboz4 napisał(a):Bolek bardzo podobał się ludziom, którzy adoptowali Nelusię, na szczęście chcieli suczkę... To naprawdę fajny, urodziwy psiak, gdyby tak ktoś potrafi zrobić zdjęcia oddające jego urodę, jednak dużo daje fajna fotka bo to ona sprawia że piesek budzi zainteresowanie... Zgadzam się, fajna fotka naprawde dużo daje, dlatego staram się brać aparat co tydzień i strzelać Bolowi fotki, tylko ostatnio baterie mi się wydoiły. Najlepsze jest to, że Bolek wygląda inaczej prawie na każdym zdjęciu :-p. Jest bardzo duża różnica między zdjęciami, które my robimy psiakom na spacerku, a tymi które są robione w schronisku, gdzie są przywiązane i bardzo wystraszone. Quote
Martita25 Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Bolek był dzisiaj wyjątkowo radosny i nawet nie ciągnął za bardzo na smyczy. Komendy 'siad' i 'leżeć' pamiętał i ładnie wykonywał, oczywiście gdy w powietru unosił się aromat parówki, lub gdy słyszał szelest woreczka :p. Bolek zaczyna bardziej reagować na ludzi i również do mnie myślę,że już się powoli przekonuje. To naprawde słodi i radosny psiak! Wrzucam kilka zdjęć 'uśmiechniętego' Bolka na spacerku.:lol: Takiego 'uśniechniętego' i zadowolonego go jeszcze nie widziałam:lol: Z taką minką Bolek na pewno rozkocha w sobie jakiegoś przyszłego właściciela. A tu Bolek pewnie wypatruje jakiegoś psiaka ;) I biegniemy... (po parówkę ;) ) Quote
soboz4 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 jest przeuroczy, zdjęcie z uśmiechniętym pyszczkiem kapitalne! Quote
maciaszek Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 A na tym ostatnim zdjęciu po prostu tak stanął czy ma coś z łapką? Quote
Recommended Posts