Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale sliczny klapouszek...... :)

Kolo mnie sa tylko ze 3 basety chyba/.... ale one sa takie piekne......

Tez takiego chce.....

Gdzie w UK mieszkacie?

TO przypadkiem sobie waszego... zwine....... :)

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Emigrantka ją to narazie nietrudno zwinąć bo cieszy ogonem do kazdego kto przechodzi

Edited by gii
Posted (edited)

a i własnie zaczyna pokazywac nam basseci charakterek!!! coraz bardziej małpa uparta!!!! l3:

Edited by gii
Posted

[quote name='gii']Emigrantka ją to narazie nietrudno zwinąć bo cieszy ogonem do kazdego kto przechodzi, własnie staram się ją tego oduczyc ale jakos ciężko idzie... najgorzej jest jak w parku ją puszcze luzem i jak tylko kogos zobaczy na horyzoncie to długa i zaczynaja sie skoki po ludziach, i musze miec oczy dookoła głowy, tak samo jest jak psa zobaczy.. :shake:

[/QUOTE]

To samo miałam z moją Lenką. Nie dość, że każdy był jej przyjacielem i należało się z nim wylewnie przywitać to jeszcze jak ktoś obok przechodził to siadała i czekała na głaskanie ;)

Teraz już tak nie robi ale jak ktoś cmoknie to idzie się witać ... tylko już spokojnie :evil_lol:

Posted (edited)

Ania a samo jej przeszło czy jakos ją oduczałas?? moze pomozesz bo ja juz niemam pomysłów;)

psa??? :evil_lol:

Edited by gii
Posted

Warto spróbować, nie zniechęcaj się że to basset i będzie mieć Cie gdzieś ;) Owszem, początki mogą być trudne i będziesz chciała wszyskich i wszystko zagryźć :evil_lol: że nic nie wychodzi, basseciki mają swoje charakterki, ale warto dla tego jednego SIAD w ciągu godziny :evil_lol: dżołk. Jeden nauczy się szybciej a inny wolniej. Masz o tyle lepiej że to szczyl i wszystkiego może się nauczyć.
Przynajmniej będziesz mieć jakieś wyzwanie, nie sztuką jest wyszkolić OB czy bordera :evil_lol: Wyszkolenie basseta to jest sztuka! o!
A jaką będziesz mieć satysfakcję :cool3:

Zobacz.

Ja nauczyłam afgana siadania w ciągu jednego dnia, a innego aportowania w ciągu kilkunastu minut. Pierwszy był już dorosły a drugi szczeniak. I nie zrażałam się że to afgan ;) Dla mnie to pies, który tak samo może się nauczyć jak każdy inny :p

Posted (edited)

anetta dziękuję:) po przeczytaniu twojego postu bardziej się napaliłam ;) siad moja suńka już potrafi i siada nawet jak nie mam nic w ręce... podaje łapki

Edited by gii
Posted

gii napisał(a):
Emigrantka ją to narazie nietrudno zwinąć bo cieszy ogonem do kazdego kto przechodzi, własnie staram się ją tego oduczyc ale jakos ciężko idzie... najgorzej jest jak w parku ją puszcze luzem i jak tylko kogos zobaczy na horyzoncie to długa i zaczynaja sie skoki po ludziach, i musze miec oczy dookoła głowy, tak samo jest jak psa zobaczy.. :shake: (...)

Ja z Aresem miałam ten sam problem, wszyscy naokoło to byli najlepsi przyjaciele - ludzie, psy, nieważne trzeba było wiać w ich stronę ile sił w łapach hi hi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Starałam się robić tak aby moje osoba była jak najbardziej atrakcyjna i ciekawa dla psa, a więc smaki, zabawy, szaleństwa plus ćwiczenie posłuszeństwa.
Długo to trwało, czasami wydawało mi się, że nic mu do tego łebka nie wchodzi, bo co jak co ale szpice też uparciuchy i do tego kombinatory z własnym zdaniem ale opłacało się z tygodnia na tydzień było lepiej. Także głowa do góry, ucz małą i się nie zniechęcaj ;)

Posted

gii napisał(a):
anetta dziękuję:) po przeczytaniu twojego postu bardziej się napaliłam ;) siad moja suńka już potrafi i siada nawet jak nie mam nic w ręce... podaje łapki i wykonuje leżeć.. takze nie jest tak zle, wie co znaczy nie wolno, fe... tylko nie reaguje na chodz tu gdy jest puszczona ze smyczy i to jest ten najwiekszy problem, bo pomimo tego ze mam oczy dookola glowy to i tak nieraz za kkims pobiegnie, albo do psa...

Eee, to nie zaczynacie od zara :)
Z przywoływaniem to spróbuj na lince treningowej.

Posted (edited)

za duzo ich nie ma bo bardzo ciężko jest dopaść psiaki w ruchu ale zawsze coś...

tak żeśmy się zmęczyli że trzeba zrobić przerwe na

niedość żę wypił to jeszcze zakosił

Edited by gii
Posted (edited)

no dajjjjjj..:placz:

phi nie to nie, pocałuj mnie ww....... zad :
weź se tą pustą dziurawą michę :razz: ja tu mam pełną butelke wody

Edited by gii
Posted

a jak wam idzie nauka posłuszeństwa? My próbujemy nauczyć Roxie aportować ale ciężko nam to idzie, małą na spacerach interesuje tylko pogoń za patyczkami, ale przyniesienie ich pańci już nie. Ale dzielnie ćwiczymy w domu

Posted (edited)

Kasia nauka nam idzie kiepsko... niestety, uparciuchem i indywidualistką no ale ćwiczymy i ćwiczymy...

Edited by gii
Posted

no to twoj bassecik jest taki sam jak moj staffik, znowu musze młodą wyprowadzać na lince bo ostatnio często jest głucha na przywołanie. Niestety duża zasługa w tym mojego TZa ;( on jest chyba bardziej uparty niż twój pies ;)

Posted

gii napisał(a):
własnie wczoraj kupiłam linke, a od jutra zaczynamy :) bo niestety dzisiaj to za chwilke do pracy wychodzę i nie ma już na to czasu ;)
najgorsze jest to ze słyszałam, ze jak się uczy psa na lince to on powinien byc na niej zawsze do czasu az się nie nauczy, a moja Masia ma takiego jednego przyjaciela labka i szaleje z nim na łąkach, a na lince to ciężko bo się zaplątują... hmm

No niestety taki urok linek.

Jak się zagryzają :evil_lol:

Posted

zakochałąm się w bassetach po tym, jak jednego miałam okazję wyprowadzać w schronisku. Był niemożliwie nieznośny i silny, a przy tym pełen tak ociężałego uroku że...noooooo wpadłam po uszy:)
Boskie zdjęcia:)