Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, mam pytanie - dlaczego psa, który był dwa razy strzyżony maszynką nie da się wytrymować?? Pies to sznaucer olbrzymi, obecnie zarośnięty. Chcę go wytrymować, a pani w salonie mi powiedzaiła, że jak pies już był strzyżony maszynką to już nie można go trymować.
Dlaczego tak jest i czy to prawda???

Posted

Generalnie to nie prawda, chyba ze pies ma naturalnie wadliwy wlos (miekki i falisty) wtedy skubanie bedzie bardzo trudne i moze nie przyniesc porzadanego efektu. A i jeszcze - jesli sie go nawet wyskubie, to i tak dobry skutek bedzie po drugim, trzecim skubaniu, no chyba, ze sie wyciagnie wlos do lysa - nie wielu jest jednak na tyle odwaznych wlascicieli co by chcieli chodzic na spacery z golasem:p

Posted

pamiętam słowa sędziego kilka lat temu na wystawie, pojechaliśmy z młodym sznaucerkiem, ze znajomymi, włos miękki, falujący,

słowacki sędzia pooglądał, pomruczał, pokiwał głową i powiedział;

skubać skubać i za 2 roki przyjechać :lol:

pies jest już emerytem, ale wyjeździł championat, właściciele sie posłuchali i skubali

Posted

Kochani, bardzo dziękuję za zainteresowanie w tej kwestii.
Widać Pani w salonie jest leniwa i może poprostu jej się nie kalkuluje taka robota - każdy chce zarobić:cool3: :cool3: Ale w sumie to mogłaby mi to powiedzieć a nie gadać takie rzeczy.
Moja wiedza jest jeszcze raczkująca w tej kwestii, dlatego też jeszcze bardziej dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.

Posted

Magda czasem warto poszukac dobrego fryzjera zeby zrobil psa na bostwo :) sa tacy !! mieszkasz we Wroclawiu to i masz jedna dogomaniaczke pod reka ktora swietnie robi foksy :) : Fuke . Najczesciej udziela sie wlasnie na terierach. Podpatrzysz jak ona to robi i potem sprobujesz sama .
Poza tym jesli pojdzie sie do fryzjera ktory ZNA SIE NA RZECZY to Twoj pies bedzie naprawde ladnie wygladal. U nas niestety niektorzy mysla ze jak potrafia trzymac maszynke to juz sa psimi fryzjerami i bedzie zrodlem latwego zarobku. :roll: Wcale tak nie jest :) znam to z autopsji.