Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka ekstra feotorelacja. Faktycznie malenka ta sunia ale jakie ma fajne zadziornie umieszczone uszka :lol: Sadze, ze pora zaczac poszukiwania domku. Zanim ktokolwiek sie zglosi, to malenka zdarzy wyzdrowiec ;)

Proponuje uaktualnic pierwszy post o nowe informacje i tytul watku tez. Moze udalo by sie przeniesc watek na glowna, skoro szukamy jej domku w calym kraju? Co o tym sadzicie?

Co do bazarku na Cincie, to pierwsze pieniazki beda pod koniec miesiaca :multi: Moze jakies wplaty jednorazowe? (o deklaracjach stalych nawet nie smiem myslec :oops:).

Posted

Nie będzie szybciej, jak ściągniesz z dogo? ;)

Napiszę kilka słów o Cinci (moje obserwacje), może przyda się do ogłoszeń.

Boksia jest bardzo kontaktowa, ufna i szybko - w zasadzie błyskawicznie - adaptuje się do nowej sytuacji i warunków. Otwarta w stosunku do ludzi, nie przejawia cienia agresji, dopomina się pieszczot, wchodzi na kolana, daje całuski. Ma napady aktywności, które potem odsypia. Na spacerze prowadzi, ale gdy poczuje się niepewnie (np. ujada na nią zza płotu duży pies), szuka wsparcia u człowieka. Bardzo ładnie reaguje na przywoływanie.

Bardzo się cieszy z okazywanej uwagi. Zna podstawowe komendy. Świetnie jeździ samochodem, zarówno z przodu, jak i z tyłu, tylko nie lubi z niego wysiadać. Delikatna w obejściu, ale jak się rozbawi, to może iść taranem (dorosłemu nic nie zrobi, ale dziecko mogłaby przewrócić, szczególnie że z radości skacze na człowieka), albo szarpnąć na smyczy.

Do psa ok, do suk nie sprawdzałam. Kota widziała w Szczecinku i zignorowała, ale mógł to być wynik stresu (dziwne zapachy i pełno obcych, ujadających psów). Podczas podróży obejrzałam jej zęby. Kły są ładne, duże, białe.

Posted

Oj Greven, nie miałam jak ściągnąć na tym kompie co byłam, bo net ma ograniczony transfer.
Dziękuję Danusiu za zdjęcia, przesłałam dalej.

Jak dziś sunia? Jak badania?

Posted

Jak dobrze, ze antybiotyk zaczyna dzialc. Jeszcze kilka dni na zimnie i dla suni bylo by za pozno :shake:

Wazy niecale 21kg i taka kraglutka? To ona jest bardzo malenka, taka mini boksia :lol: W sam raz do jakiegos malego mieszkanka :eviltong:

Posted

Elegancki banerek, też muszę się nauczyć robić takie wypasione.

Fajnie, jakby Cincia dogadała się z tym bokserem, który jest w hotelu.
Ona jest towarzyska. Oboje by mieli rozrywkę.

Posted

Tam jest jeszcze bokserek? Jakis hotelowicz czy tez w potrzebie? Nic nie wybawi i nie wymeczy boksera jak drugi bokser hihihi Ciekawe kiedy ona bedzie miala cieczke i czy dzieje sie cos niedobrego, ze na szczescie dla niej, szczeniorow ostatnich nie miala ...

Posted

Jest płowy bokser bez ogona, zabrany z łańcucha, ma blizny po odleżynach i jakieś guzkowate zmiany do operacyjnego usunięcia. Wydaje mi się, że to schroniskowy, a nie hotelowy pies, ale na ten temat musi się mariamc wypowiedzieć ;) Bardzo przyjazne stworzenie ;)