Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czemu miałaby się nie kręcić. W Niemczech jest aktualnie zbyt na boksery. Jak będzie zbyt na inne rasy, to się rozmnażalnia szybko i sprawnie przekwalifikuje. Mam tylko nadzieję, że "odpad hodowlany" uda się nam - tym normalnym inaczej - w porę przechwycić i umieścić w normalnych domach.

Zaraz idę do garażu. Aż się boję. Trzymajcie kciuki...

Posted

Greven czy jutro transport do Danusi aktualny? Mam ją wieźć?

Czy nikt na dogo nie zna kogoś z urzedu skarbowego? Trzeba na faceta nasłać skarbówke! Niech go opodatkują! Nie ważne, ze działaność nie jest zarejestrowana, o prowadzeniu działalnosci nie decyduje rejestracja. Wysokie podatki szybko gościa by naprostowały!

Posted

Greven czy jutro transport do Danusi aktualny? Mam ją wieźć?

Czy nikt na dogo nie zna kogoś z urzedu skarbowego? Trzeba na faceta nasłać skarbówke! Niech go opodatkują! Nie ważne, ze działaność nie jest zarejestrowana, o prowadzeniu działalnosci nie decyduje rejestracja. Wysokie podatki szybko gościa by naprostowały!

Posted

Byłam w garażu. Cisza i spokój (na razie).

Cincia przywitała mnie radośnie, entuzjastycznie i wylewnie - jakbyśmy się rok nie widziały :evil_lol: Tak merdała kikutkiem, że aż przysiadała na ziemi. Wzięłam ją na smycz i przeszłyśmy się trochę. Dobrze reaguje na blokowanie i ściąganie flexi, jakby umiała na tym chodzić. Zawołana od razu zawracała, podbiegała i cieszyła się. Parę razy skoczyła na mnie.

Zrobiła siku i zaprowadziła mnie bezbłędnie z powrotem pod właściwy garaż.
W garażu grzecznie sama wskoczyła do otwartego samochodu i jak zamykałam drzwi, to słyszałam, że mości się na pace.

Bardzo mocno charczy, momentami świszcze. Nie brzmi to dobrze...

Posted

Kontrola? Może z Inspekcji Weterynaryjnej :lol: Jak byli u mnie, to stwierdzili, że dobrostan koni jest zachowany, bo "nie wykonują nerwowych ruchów, co oznacza, że zostały nakarmione". Nawet nie zauważyli, że w wannach do pojenia nie ma wody. Nie było, bo w mrozy woda błyskawicznie zamarza i konie są pojone z ręki, no ale chociaż mogli zapytać, czemu wanny puste... Jak by wjechali do tego gościa, to wydaliby mu doskonałą opinię - psy grube, teren ogrodzony. I po sprawie.

No bo jaka jeszcze kontrola? Urząd Skarbowy? Trzeba by udowodnić, że on szczeniakami handluje, a nie oddaje je koledze z Niemiec za darmo, bo kolegę lubi. A co kolega z nimi w tych Niemczech robi, to już nie jego problem, prawda? Na wsiach pieniądze nie przepływają przez konta bankowe, są przekazywane z ręki do ręki. Nie ma umów, wszytsko "na gębę", brak dowodów. Z resztą on to taki detalista, a hurtowników nie można skutecznie ścignąć...

Posted

Greven napisał(a):
Kocham Cincię, a ona kocha mnie - może zostanie moim trzecim pitbullem :diabloti:

Widze, ze kolezanka juz odreagowala dzien przy kieliszeczku czegos mocniejszego :evil_lol:

Posted

Koleżanka Cicncia odreagowała przy misce wody, a koleżanka Sandra przy... hm, herbacie.
Herbata brzmi dobrze i tego się trzymajmy!

A Cincia jest urocza :loveu:
Ten, kto ją weźmie, będzie miał skarb w domu.

Posted

Urocze to ona ma imie :evil_lol: Znajac zycie, to tak jej zostanie :lol: Ciekawe jak sie bedzie zachowywala w domu...

PS tak wogole, to wszystkie boksie sa urocze, tylko niektore z nich czasem o tym zapominaja :eviltong:

Posted

Wydaje mi się, że ona była domowa. Zna polecenia, chodzi na smyczy, jeździ autem. A tam nie miała nawet obroży i na pewno nikt jej nigdy nie woził samochodem... bo i po co. Początkowo była niepewna, ale wystarczyło kilka minut, żeby ładnie reagowała na spacerze. Może po prostu sobie przypomniała, co trzeba robić?

Poproszę znajomego, żeby spróbował się dowiedzieć, jak długo Cincia była u dziada. Bo wg mnie na 1.000% nie od szczeniaka. Myślę, że ktoś ją oddał "na wieś" pozbywając się kłopotu i w myśl założenia, że psy na wsi są przeszczęśliwe, bo mają podwórko do biegania :roll:

P.S. Cincia naprawdę do niej pasuje, hi hi.