mysza 1 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Soema napisał(a):Jutro będziemy właśnie pytać.:) Ale jesteście przewidywalne ;) Quote
Soema Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 LAZY napisał(a):Normalnie krew człowieka zalewa jak czyta takie wieści! Opodatkować i to ostro takie pseudo to interes szybko przestałby sie opłacać! Ale nie...u nas tylko babcie na bazarze za opłatę targową się ściga...ehhh.. Mam nadzieje, ze boksi się uda! Mam nadzieję, że nam pomożesz...:) mysza 1 napisał(a):Ale jesteście przewidywalne ;) Phi... :obrazic: Quote
urwisek Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Agnezia napisał(a):mam radę. spróbuj ctrl - , wtedy powinny być dostępne. Nic nie daje :( Ale się dostałem - trzeba było "tylko" przeglądarkę zmienić (z Mozilli na IE) Wszystkich co dostali "przegryziony" link - przepraszam - poszedł poprawny. LAZY napisał(a):...Opodatkować i to ostro takie pseudo to interes szybko przestałby sie opłacać!... Żeby jeszcze było jak - pewnie zaraz by to zrobili :) Tylko, że to pewnie i tak wszystko bez żadnej rejestracji nigdzie działa. Quote
ageralion Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Jak sie uda z hotelikiem, mozemy liczyc na jakies wsparcie finansowe? Ja deklaruje bazarek... Quote
LAZY Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Soema...po Foxince aż ciepło mi się na sercu robi jak widzę boksia...Tymczas u mojej mamy zajęty...ale jak tylko będę mogła to oczywiście pomogę! Quote
Soema Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='LAZY']Soema...po Foxince aż ciepło mi się na sercu robi jak widzę boksia...Tymczas u mojej mamy zajęty...ale jak tylko będę mogła to oczywiście pomogę! Wiem, Twoja mama i Wy macie wielkie serce :) może będzie potrzebna pomoc w transporcie, gdyby miejsce było. Nr tel. mam :) Sandra też się będzie kontaktowała, bo boksie to fajne są.. :) pomoc bardzo mile widziana, bo na utrzymanie Tych suń nie wyrabiamy... potrzebne nam 1200zł minimum :( Quote
ageralion Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Udalo sie! Maamy miejsce dla suni w Szczecinku w hoteliku od zaraz :multi: Transport mamy dopiero na weekend i Greven szuka dla sunie DT do tego czasu. Moze mi sie uda zalatwic transport szybciej ale nic nie obiecuje. Napewno dzialamy i najpozniej na koniec tygodnia suczka powinna grzac dupke i przejsc pierwsze ogledziny weta... Quote
teqquila Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 A skąd dokąd trzeba by było sunie przewieść? Quote
ageralion Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 teqquila napisał(a):A skąd dokąd trzeba by było sunie przewieść? Ze Szczecina do Szczecinka. To okolo 160km w jedna strone Quote
ageralion Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Igiełka napisał(a):I ja postaram się jakoś pomóc. Dzieki :D kazda pomoc sie liczy tak jak kazda zlotowka... Dzisiaj w nocy u nas -4. Jak ona sobie bidulka radzi w takich warunkach :( Quote
Soema Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 ageralion napisał(a):Dzieki :D kazda pomoc sie liczy tak jak kazda zlotowka... Dzisiaj w nocy u nas -4. Jak ona sobie bidulka radzi w takich warunkach :( Pewnie kiepsko :( ale już niedługo.. mam nadzieję, że wytrzyma. Kto wspomoże sunie jakąś wpłatą? Prosimy o deklarację...:( Quote
ageralion Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Mam juz rzeczy na bazarek jak cos. Mam nadzieje, ze jutro uda sie ustalic jakies konkrety co do wydania nam suczki. Trzymajcie kciuki zeby wszystko poszlo sprawnie... Quote
Greven Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Kolega, który ma zabrać sukę "za flaszkę" nie zadzwonił - pewnie opóźnił mu się powrót z Niemiec. Chciałabym ją zabrać jak najszybciej i - jeśli ktoś ze Szczecina pomoże z transportem na terenie miasta - to od razu zawieźć do weterynarza i gruntownie przebadać, a jeśli nie będzie innego wyjścia, to dzień czy dwa przechowam ją w garażu w Szczecinie (byle tylko nie szczekała, bo straż miejska jest już znudzona interwencjami). Wg mnie priorytetem jest: - zabrać!! (mrozy idą) - przebadać (ropomacicze itd.), odrobaczyć, wprowadzić dobrą karmę - ulokować w ciepłym - najbliższym transportem wyekspediować do hotelu - zrobić zbiórkę finansową Quote
Soema Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Jak się coś ruszy w sprawie wykupu suni to daj, proszę, znać. Takie mrozy zapowiadają.. Mam nadzieję, że sunia wytrzyma. Dobrze, że już jesteś :) Quote
Greven Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 To nie "wykup", to "za flaszkę" ;) Na wsi "za flaszkę" to za darmo. Tylko wypić trzeba. Quote
Soema Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Greven napisał(a):To nie "wykup", to "za flaszkę" ;) Na wsi "za flaszkę" to za darmo. Tylko wypić trzeba. Ja miastowa:evil_lol: no to jak sunie będzie można zabrać :eviltong: to krzycz. Quote
Greven Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Krzyczeć nie będę, my nie z tej samej wiochy, nie usłyszysz :evil_lol: Ale zadzwonię od razu, tylko będę wiedziała co i jak. Najchętniej z buta bym poszła i ją zabrała. Patrzę na moje pitbulle na łóżku, przecież ona podobnie owłosiona...Nie wyobrażam sobie ich na mrozie. Quote
Rustamka_24_Kalisz Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Zapisuje ..choc narazie nie pomogę niestety...:( Quote
urwisek Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Greven napisał(a):To nie "wykup", to "za flaszkę" ;) Na wsi "za flaszkę" to za darmo. Tylko wypić trzeba. Może jak sprzedać "za flaszkę" to do jakiejś szopy chociaż na teraz wpuścić "za browara"? Chyba jednak lepiej nie bo potem się szybko okaże, że zamiast sprzedać to codziennie browara a jak nie to kopa na dwór :( "tylko wypić trzeba" - a moich sąsiadów udało się wychować, że do spraw, które koniecznie muszę "opić" przychodzą z flaszką lub winem (brrr) dla siebie i dodatkowo browarem dla mnie :) Masz kogoś do zabrania ze sobą - w kogo tą "flaszkę" wlejesz - czy sama przeżyjesz?:diabloti: Quote
LAZY Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Sandra...ten transport na terenie miasta...ekhm...(mąż mnie zabije!), ale zgłaszam się na ochotnika;) Quote
fergilka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Proponuje transport suni na trasie Szczecin - Szczecinek za zwrotem kosztów paliwa (chociaz częściowym). Mam już sporo deklarowiczów, Mietek w schronie.. Dziś po pracy od 16 jestem do dyspozycji. Wstępnie założę za benzynę. Wg zumi trasa Szczecin- Szczecinek to 174 km., razem ok 340 km w dwie strony, auto mi spali tak średnio 7/ 100km :-), łaczna suma to ok 100 zł. powiedzmy że 50zł założę od siebie. Jeżeli Was to urządza to dajcie znać. Quote
Soema Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ooo jak miło :) jak się uda mi dodzwonic do Greven, to wypytam o wszystko. Dzięki. Quote
ageralion Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Dziewczyny jestescie wielkie :multi: teraz juz tylko trzeba opoczekac na wiesci od Greven, ze sunia wyciagnieta z tego koszmaru... Quote
Recommended Posts