Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LAZY napisał(a):
Normalnie krew człowieka zalewa jak czyta takie wieści! Opodatkować i to ostro takie pseudo to interes szybko przestałby sie opłacać! Ale nie...u nas tylko babcie na bazarze za opłatę targową się ściga...ehhh..

Mam nadzieje, ze boksi się uda!

Mam nadzieję, że nam pomożesz...:)
mysza 1 napisał(a):
Ale jesteście przewidywalne ;)

Phi... :obrazic:

Posted

Agnezia napisał(a):
mam radę. spróbuj ctrl - , wtedy powinny być dostępne.

Nic nie daje :( Ale się dostałem - trzeba było "tylko" przeglądarkę zmienić (z Mozilli na IE)
Wszystkich co dostali "przegryziony" link - przepraszam - poszedł poprawny.

LAZY napisał(a):
...Opodatkować i to ostro takie pseudo to interes szybko przestałby sie opłacać!...

Żeby jeszcze było jak - pewnie zaraz by to zrobili :) Tylko, że to pewnie i tak wszystko bez żadnej rejestracji nigdzie działa.

Posted

Soema...po Foxince aż ciepło mi się na sercu robi jak widzę boksia...Tymczas u mojej mamy zajęty...ale jak tylko będę mogła to oczywiście pomogę!

Posted

[quote name='LAZY']Soema...po Foxince aż ciepło mi się na sercu robi jak widzę boksia...Tymczas u mojej mamy zajęty...ale jak tylko będę mogła to oczywiście pomogę!
Wiem, Twoja mama i Wy macie wielkie serce :)
może będzie potrzebna pomoc w transporcie, gdyby miejsce było. Nr tel. mam :) Sandra też się będzie kontaktowała, bo boksie to fajne są.. :)

pomoc bardzo mile widziana, bo na utrzymanie Tych suń nie wyrabiamy... potrzebne nam 1200zł minimum :(

Posted

Udalo sie! Maamy miejsce dla suni w Szczecinku w hoteliku od zaraz :multi: Transport mamy dopiero na weekend i Greven szuka dla sunie DT do tego czasu. Moze mi sie uda zalatwic transport szybciej ale nic nie obiecuje. Napewno dzialamy i najpozniej na koniec tygodnia suczka powinna grzac dupke i przejsc pierwsze ogledziny weta...

Posted

Igiełka napisał(a):
I ja postaram się jakoś pomóc.

Dzieki :D kazda pomoc sie liczy tak jak kazda zlotowka...

Dzisiaj w nocy u nas -4. Jak ona sobie bidulka radzi w takich warunkach :(

Posted

ageralion napisał(a):
Dzieki :D kazda pomoc sie liczy tak jak kazda zlotowka...

Dzisiaj w nocy u nas -4. Jak ona sobie bidulka radzi w takich warunkach :(

Pewnie kiepsko :( ale już niedługo.. mam nadzieję, że wytrzyma. Kto wspomoże sunie jakąś wpłatą? Prosimy o deklarację...:(

Posted

Kolega, który ma zabrać sukę "za flaszkę" nie zadzwonił - pewnie opóźnił mu się powrót z Niemiec.

Chciałabym ją zabrać jak najszybciej i - jeśli ktoś ze Szczecina pomoże z transportem na terenie miasta - to od razu zawieźć do weterynarza i gruntownie przebadać, a jeśli nie będzie innego wyjścia, to dzień czy dwa przechowam ją w garażu w Szczecinie (byle tylko nie szczekała, bo straż miejska jest już znudzona interwencjami).

Wg mnie priorytetem jest:

- zabrać!! (mrozy idą)
- przebadać (ropomacicze itd.), odrobaczyć, wprowadzić dobrą karmę
- ulokować w ciepłym
- najbliższym transportem wyekspediować do hotelu
- zrobić zbiórkę finansową

Posted

Greven napisał(a):
To nie "wykup", to "za flaszkę" ;) Na wsi "za flaszkę" to za darmo. Tylko wypić trzeba.

Ja miastowa:evil_lol: no to jak sunie będzie można zabrać :eviltong: to krzycz.

Posted

Krzyczeć nie będę, my nie z tej samej wiochy, nie usłyszysz :evil_lol:

Ale zadzwonię od razu, tylko będę wiedziała co i jak. Najchętniej z buta bym poszła i ją zabrała.
Patrzę na moje pitbulle na łóżku, przecież ona podobnie owłosiona...Nie wyobrażam sobie ich na mrozie.

Posted

Greven napisał(a):
To nie "wykup", to "za flaszkę" ;) Na wsi "za flaszkę" to za darmo. Tylko wypić trzeba.

Może jak sprzedać "za flaszkę" to do jakiejś szopy chociaż na teraz wpuścić "za browara"?
Chyba jednak lepiej nie bo potem się szybko okaże, że zamiast sprzedać to codziennie browara a jak nie to kopa na dwór :(

"tylko wypić trzeba" - a moich sąsiadów udało się wychować, że do spraw, które koniecznie muszę "opić" przychodzą z flaszką lub winem (brrr) dla siebie i dodatkowo browarem dla mnie :)

Masz kogoś do zabrania ze sobą - w kogo tą "flaszkę" wlejesz - czy sama przeżyjesz?:diabloti:

Posted

Proponuje transport suni na trasie Szczecin - Szczecinek za zwrotem kosztów paliwa (chociaz częściowym). Mam już sporo deklarowiczów, Mietek w schronie..
Dziś po pracy od 16 jestem do dyspozycji. Wstępnie założę za benzynę. Wg zumi trasa Szczecin- Szczecinek to 174 km., razem ok 340 km w dwie strony, auto mi spali tak średnio 7/ 100km :-), łaczna suma to ok 100 zł. powiedzmy że 50zł założę od siebie.
Jeżeli Was to urządza to dajcie znać.