Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Następna bida potrzebująca pomocy - wyszukana przez Greven

"Płowa, ogoniasta, ok 5-letnia bokserka z pseudo. Co cieczkę rodziła szczeniaki, na które był duży zbyt w Niemczech. Na każdym jej miocie właściciel zarabiał grubo ponad 1.000 euro. Suka mieszkała wraz z samcem boksera w komórce na podwórzu. Z jakiegoś powodu przestała się zaszczeniać - może wyeksploatowany organizm potrzebował chwili wytchnienia? Jej miejsce wkrótce zajmie inna, młodsza, płodniejsza suka. Ona z komórki dostała eksmisję na podwórze. Nie wiem, czy ma się tam w ogóle gdzie schronić.

Mogę ją zabrać w każdej chwili, tylko nie mam dokąd. Jeśli jej nie pomożemy, to podzieli los suki posokowca, po którą nie miałam jak pojechać i... zamarzła. Albo jakiś inny "hodowca" weźmie ją w podobne warunki i będzie próbował rozmnażać, bo to przecież złoty interes, euro same wskakują do portfela."

19.02.2010

Suczka juz bezpieczna w hoteliku w Szczecinku u Mariamc :multi: Okazalo sie ze bokserka nie jest ani plowa ani ogoniasta, a jej wiek, okreslony przez weterynatrza, to jakies 2 lata. Niestety preguska jest chora. Strasznie rzezi (prawdopodobnie problemy z krtania) i ma goraczke 39,7. Dostala antybiotyk...

Akcja odbierania suni wlascicielowi:
http://www.dogomania.pl/threads/179976-Bokserka-Cincia-uratowana-Z-PSEUDO-potrzebne-wsparcie-finansowe?p=14150037&viewfull=1#post14150037

Droga Cinci do hoteliku:
http://www.dogomania.pl/threads/179976-Bokserka-Cincia-uratowana-Z-PSEUDO-potrzebne-wsparcie-finansowe?p=14156069&viewfull=1#post14156069

20.02.2010

Cincia po antybiotyku poczula sie lepiej, chociaz wciaz pochrapuje. Serce i pluca ma w porzadku. Wazy 20,7kg.

26.02.2010

Cincia zamieszkala w boksie z bokserem Faflunem. Przy nim widac jaka z niej drobna dziewczynka :loveu:

05.03.2010

Cincia juz skonczyla brac antybiotyk. Jej sterylizacja zaplanowana jest na przyszly tydzien :multi:

Wiecej zdjęć na stronach 10, 13, 14, 19

Hotelowanie Cinci to 200zl/mc
Koszt serylizacji - 214zl + antybiotyk

Bardzo prosimy o deklaracje, bazarki, fanty na bazarek, reklamę wątku..

Wpłaty można kierować na konto Fundacji z dopiskiem "nick + "dogo" - Cincia"

Fundacja "SOS bokserom"
ul. Mrówcza 77a
04-857 Warszawa

nr konta:
06 1500 1012 1210 1015 2421 0000

nr konta w standardzie IBAN :
PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000
kod SWIFT: KRDBPLPW

Banerek:

WPLATY:

bazarek - 200zl

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Greven jak zapewne wiecie zdobyła bana i jeszcze trzyma :(
Szczegółowych odpowiedzi udzielą "Cioteczki" bardziej obeznane w temacie.
A ja przepraszam za brak odpowiedzi na PW - Dogo znów uznało, że nie muszę mieć do nich dostępu.

Posted

[quote name='urwisek']Greven jak zapewne wiecie zdobyła bana i jeszcze trzyma :(
Szczegółowych odpowiedzi udzielą "Cioteczki" bardziej obeznane w temacie.
A ja przepraszam za brak odpowiedzi na PW - Dogo znów uznało, że nie muszę mieć do nich dostępu.
Nie szkodzi, musimy się chyba przyzwyczaić.. możesz mi na maila albo na gg dać kontakt do Sandry?
kaarina.g@gmail.com 6882421

Posted

Nemko napisał(a):
Co za debil, bark slow!!!:pissed: sluchaj, nie mozna tego komus zglosic? Kto zajmuje sie takimi pseudohodowlami??? Wklej foty suni

Komu zgłosić, co? Nic się nie da zrobić, bo polskie prawo zezwala na rozmnażanie psów na lewo i prawo :(

Posted

Nemko napisał(a):
szukam na razie informacji i wklejam rozne...

Edytuj post i wklejaj tam info bo wątek zaraz zrobi się bardzo długi. Nic nie można mu zrobić.

Posted

Trzebaby znalesc jakis kojec dla suki... Czy ona teraz tez jest na dworze? Czy w kazdej chwili moze byc wyrzucona? Urwisek, masz jakas pieczę nad tym, czy to Greven obserwuje cała sytuacje?Jesli potrzebny bedzie jakis transport w mojej okolicy - dajcie znac.

Posted

Od Greven:

Soema "Jest możliwość zrobić jej foty?"
Na razie nie, bo nie mam tam jak dojechać. A poza tym ci ludzie nie zrozumieją, po co ktoś chce fotografować ich psa na ich podwórku. Albo bierzemy sukę, albo nie zawracamy du.py.
(kontakt wysłałem Ci na maila)

ageralion "Z kiedy jest ta zacytowana wypowiedz? Kiedy suka trafiła na podwórko i gdzie się znajduje?"
Z dzisiaj. Suka znajduje się w okolicach Chojny. Na podwórko trafiła w ciągu kilku ostatnich dni.

Nemko "słuchaj, nie można tego komuś zgłosić? Kto zajmuje się takimi pseudohodowlami??? Wklej foty suni"
Zdjęć nie ma i raczej nie będzie, chyba że ją zabiorę, a żeby ją zabrać - muszę mieć dokąd. Można zgłosić, ale po co. To jest pseudo na zasadzie jeden pies i jedna-dwie suki. Psy wyglądają dobrze, są odkarmione, śpią w komórce, chodzą po podwórzu.

[quote name='Nemko']...Urwisek, masz jakąś pieczę nad tym, czy to Greven obserwuje cała sytuacje?...
Robię za przekaźnik dokąd Greven bana nie zdejmą

A tak btw to szlak mnie trafia, że przewinienia regulaminowe i ich konsekwencje mogą wpływać na możliwość pomocy psom (blokując możliwość komunikacji) to taka raczej przewaga zasad nad celem :(

Posted

Greven nie ma mozliwosci stworzenia suce dt?...Pewnie tez juz ma troche swoich psiaków...hmmm, bo jakby tu ja ogłosic? Skoro trzeba ją albo zabrac i juz i wtedy oglaszac, ze zdjeciami, opisem, a tak malo da sie zrobic.

Posted

Nemko napisał(a):
...Pewnie tez juz ma troche swoich psiaków...

Psiaków, koni, kotów ... A ile to wręcz trudno się doliczyć :)
Z tego co rozumiem to najgorszy problem (w tej konkretnej sytuacji) stanowią przebywające u Niej dwie suki po przejściach - "pitbulki" .
Trudno w takiej sytuacji byłoby zadecydować, którego psiaka dać na łańcuch (a i to musiałby być solidny :(

Posted

Trochę nie w temacie ale powiązane :)
Mam od Was dużo odpowiedzi na PW - za co bardzo bardzo dziękuję.
Niestety nie jestem w stanie ich odczytać :(
Dogo "nagrodziło" mnie (bo raczej jeszcze nie podpadłem) zablokowaniem odczytywania PW.
Bardzo przepraszam.

Posted

Normalnie krew człowieka zalewa jak czyta takie wieści! Opodatkować i to ostro takie pseudo to interes szybko przestałby sie opłacać! Ale nie...u nas tylko babcie na bazarze za opłatę targową się ściga...ehhh..

Mam nadzieje, ze boksi się uda!