Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do końca lutego, to ja się przejęzyczyłam, przepraszam :) Jeszcze raz :D Informacje o obozie, gdzie będzie, jaka cena pojawią się do końca lutego. Miejsc będzie na 13 ;) par psio-ludzkich w turnusie lipcowym i po 10 na sierpniowe. W maju 12 par. Oczywiście ilość osób towarzyszących nie będzie ograniczona ;) Czyli z jednym psem może pojechać np cała pięcioosobowa rodzina. Uwaga: to nie są wyjazdy typu Wandrus, to są wyjazdy szkoleniowe, nastawiamy się na bardzo ciężką pracę z psem od rana do wieczora. Kiedy psy odpoczywają, właściciele mają wykłady teoretyczne. Wstajemy wcześnie rano na tropienie i kładziemy się późno spać bo długo rozmawiamy przy grillu ;) Do tego na obóz przyjeżdżają często cale rodziny, dorosłe osoby z psem, nie tylko młodzież.

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniasek napisał(a):
Do końca lutego, to ja się przejęzyczyłam, przepraszam :) Jeszcze raz :D Informacje o obozie, gdzie będzie, jaka cena pojawią się do końca lutego. Miejsc będzie na 13 ;) par psio-ludzkich w turnusie lipcowym i po 10 na sierpniowe. W maju 12 par. Oczywiście ilość osób towarzyszących nie będzie ograniczona ;) Czyli z jednym psem może pojechać np cała pięcioosobowa rodzina. Uwaga: to nie są wyjazdy typu Wandrus, to są wyjazdy szkoleniowe, nastawiamy się na bardzo ciężką pracę z psem od rana do wieczora. Kiedy psy odpoczywają, właściciele mają wykłady teoretyczne. Wstajemy wcześnie rano na tropienie i kładziemy się późno spać bo długo rozmawiamy przy grillu ;) Do tego na obóz przyjeżdżają często cale rodziny, dorosłe osoby z psem, nie tylko młodzież.

O .! I to mi sie podoba ; )
Czy głupotą będzie zabranie na ten obóz Kufy ? Ma ona przeciez 9.5 roku .
co prawda ciągle się uczy nowych rzeczy , no i hopsa ; ) także kondycje jak na swój wiek ma dobrą ; )
My byśmy jechały na obóz sierpniowy .!
I liczba osób jest suuuper !

Posted

No to decyzja podjęta Biorę Kufę :multi:

Tylko trzeba bardziej mamę uświadomić bo jest na etapie , istnieje taka możliwość zobaczymy jaka będzie cena . Ale sie zgodzi :multi:

Posted

Nie ma co porównywać cen z ub. rokiem jak na razie bo nie mamy jeszcze miejsca ustalonego. Ciągle wisimy na telefonach i przeszukujemy internet. Co jakieś fajniejsze to albo nie chcą tylu psów albo grup w lato.Ostatnie fajne miejsce ktore znalazlysmy ale nie chcieli nas wychodzilo za tydzien 1100zl z noclegiem, wyzywieniem i szkoleniem. I w tych okolicach cenowych szukamy.

Posted

Uwierz mi , że zniszczenia po kilku psach mogą być ogromne , wystarczy zostawić psa samego i już jest domek zdemolowany , Wiem to bo byłam 3 razy na wandrusie i te domki po tych wszystkich psach są w stanie strasznym , drzwi całe rozdrapane , meble po obgryzane . Także dla tego nas nie chcą xDD

Posted

Od wielu lat mamy obozy klikerowe (co roku od 2001 roku) i naprawdę jakiekolwiek zniszczenia to na palcach można policzyć. Każdy właściciel powinien odpowiadać za swojego psa, rozumiem że coś się może zdarzyć, wypadki i wpadki bywają ale nie na tak ogromną skalę jak piszesz Guptasek. Jak jest tak jak pisze Guptasek to skwitować tylko tak można: nieodpowiedzialni właściciele. Na pewno za wszystkie wyrządzone szkody musi płacić właściciel. Takie jest życie ;) I to nie tylko psa. Jeżeli matka z dzieckiem jedzie na wczasy i dziecko wybije szybę w oknie to za to odpowiada.

Posted

No oczywiście , że jest to wina właściciela . Ale takie sytuacje mają miejsce , Bo moja mama szukała ośrodka dla wandrusa i odmawiali przez to , że młodzież z psami , a psy niszczą i było stanowcze NIE .
No a jak sie okazazuje są ośrodki które przyjmą ludzi z psami na obóz ;) i Chwała im za to ;p