Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 790
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TuathaDea napisał(a):
Najbardziej fanatyczni są ponoć neofici :evil_lol:

No i mam problem:evil_lol: usunąć to, bo nie na temat, czy zostawić, bo w sumie fajnie, jak adwersarz coś o sobie napisze:eviltong:

Posted

ara napisał(a):
No i mam problem:evil_lol: usunąć to, bo nie na temat, czy zostawić, bo w sumie fajnie, jak adwersarz coś o sobie napisze:eviltong:

Zostaw, plissssssss :multi:

Posted

ara napisał(a):

niceravik napisał(a):
Zostaw, plissssssss :multi:

No to już nie masz problemu. Czy jesteś córko zadowolona?

Busson (Rady dla Służących - Posłuszeństwo powinno być wesołe) napisał(a):
Gdy cię państwo zawołają, choćby to było w nocy, przybiegnij z uśmiechniętą twarzą, mówiąc: otóż jestem do usług

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Jasiek']Carowa błagam Cię na wszystkie świętosci ,bo mnie wpędzisz do grobu.Nie mogę już wytrzymać ze śmiechu:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

http://www.czarnyterier.eu/viewtopic.php?t=351&start=45

CO CIE TAK BAWI Van Jasiu M?
Chyba to ,ze prosze kilka razy hodowce Czarnych Terierow
"MAGICZNA -CZERN " www.magiczna-czern.bloog.pl
O podanie danych weterynarza do ktorego to ogony poszla ciac swoim szczeniakom.
I CO ? CISZA :crazyeye:

Posted

[quote name='iwona&CAR']prosze kilka razy hodowce Czarnych Terierow
"MAGICZNA -CZERN " www.magiczna-czern.bloog.pl
O podanie danych weterynarza do ktorego to ogony poszla ciac swoim szczeniakom.
I CO ? CISZA :crazyeye:

A spodziewałaś się, że ktoś Ci poda takie dane na tacy?
Postaraj się samodzielnie o ich zdobycie :lol:

Posted

Ania od Bory napisał(a):
A spodziewałaś się, że ktoś Ci poda takie dane na tacy?
Postaraj się samodzielnie o ich zdobycie :lol:

A dlaczego nie? Skoro podobno cięcie jest legalne to w czym problem? ;)

Posted

Karmi napisał(a):
A dlaczego nie? Skoro podobno cięcie jest legalne to w czym problem? ;)

No widzisz i tu jest maleńki problemik. Cięcie przez wetów zabronione a na wystawach mile lub mniej mile ale zawsze widziane :lol:

Posted

Ania od Bory napisał(a):
No widzisz i tu jest maleńki problemik. Cięcie przez wetów zabronione a na wystawach mile lub mniej mile ale zawsze widziane :lol:

Problem polega właśnie na preferencjach. Preferencjach właściciela nie jakiegoś sędziego. To, ze cięty pies jest milej widziany na wystawach to dla mnie żaden powód.

Posted

A ja wolę całe psy - ogoniaste russele i kłapciate asty:loveu: Choć rozumiem dlaczego na ringu sędzia (czasem i pewnie nie każdy) astom podnosi uszyska tak jak by były cięte - inaczej ciężko ocenić głowę psa.

Posted

WIELKIE GRATULACJE DLA VAN JASIA :lol:
wspolwlasciciela DARGAS Drugelis ,
ktory w Bratysławie zdobyl - CAC, CACIB z nominacją na Crufts'a,

[SIZE=1]zdjecie wstawione za zgoda wlasciciela.

[SIZE=3]NIE WIEDZIALAM
[SIZE=3]ZE NA CRUFTS JEST TEZ OSOBNA WYSTAWA PARALYMPICS [SIZE=3]:crazyeye:

Posted

Dziękuję ale nie mi one się należą a szkoda bo pies piekny:megagrin: :megagrin::megagrin::roflt::roflt::roflt:.Carowa poziom inteligencji u ciebie to masakra:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Dzisiaj w porannej prasie piszą ze twoi rodacy spędzili w jedno miejsce czterysta kangurow i je wytłukli bo było to taniej jak je przewięść w inne miejsce.Zajmij się może swoim ogrodkiem .

Posted

Jasiek napisał(a):
Dziękuję ale nie mi one się należą a szkoda bo pies piekny

Musisz sobie w brode pluc ha ha ha , taka wystawa kolo nosa przeszla .

Dzisiaj w porannej prasie piszą ze twoi rodacy spędzili w jedno miejsce czterysta kangurow i je wytłukli bo było to taniej jak je przewięść w inne miejsce.Zajmij się może swoim ogrodkiem .

Znam ta "masakre " , bardziej humanitarnie nie mogli podejsc do tej sprawy .
Poczytaj dokladnie bo tylko obrazki potrafisz ogladac.

"Przeniesienie kangurów jest w opinii niektórych naukowców zadaniem trudnym, niebezpiecznym i okrutnym wobec zwierząt, a ponadto nie ma żadnej gwarancji, że przeżyją na terenach zamieszkanych przez inne populacje. Spośród ponad 60 gatunków kangurów najliczniejsze w Australii są właśnie kangury szare i rude, których jest ponad 50 mln. Niszczą one środowisko innych endemicznych gatunków zagrożonych wyginięciem, takich jak jaszczurki i owady, co skłoniło władze do podjęcia decyzji o ograniczeniu ich populacji."

TU MOWIMY O ODRABANYCH OGONACH i o skutkach tego rabania.!!!!!!!!!

Posted

Na wstępie napiszę, że mój pies jest rasy (z resztą nie uznanej przez FCI), której można kopiować i ogon i uszy, ale on akurat cały ;)
Powiem też, że następny piesek (rasy już uznanej) będzie niekopiowany, bo ja chciałabym wystawiać, a za granicą to różnie bywa.
Dla mnie boksie, rottki, asty wyglądają super jak są ogonkowe i kłapciaste. Ale już np. dobki (ogoniaste), CC lub CAO :crazyeye:To moje zdanie.

Ja nie mam nic przeciwko kopiowaniu. Wręcz przeciwnie. I rzeczywiście wydaje mi się, że przeciwnicy kopiowania powinni spojrzeć bardziej krytycznie na inne zabiegi wykonywane na zwierzętach. Rozumiem sterylki i kastracje u zwierząt bezdomnych (dla ograniczenia populacji) lub dla ratowania zdrowia i życia, ale od tak zapobiegawczo? Przecież każdy odpowiedzialny właściciel jest w stanie upilnować swoją sunię, czy nie tak? A początek ropomacicza można zauważyć. Może przecież być tak, że sunia wogóle nie zachoruje. Inna sprawa jeśli po każdej cieczce występuje ciąża urojona- wtedy jest duże prawdopodobieństwo nowotworów sutków- sytuację ratuje sterylka. Ale pozbawiać psa hormonów (zaburzać gospodarkę hormonalną), bo brudzi i ma się stado wielbicieli podczas spacerów? Komu to ułatwia życie? A czemu kastrować psa? On nie ma cieczek i ropomacicze też mu raczej nie grozi.
Tak na prawdę naszym psom grozi wiele innych chorób, ale przecież nikt nie wytnie psu płuc czy żałądka zapobiegając chorobom :cool3: OK przesadziłam, ale można to porównać.

A co do ogona i jego bardzo ważnej funkcji... Co w takim razie mają zrobić psy, które rodzą się bez ogonów (PONy, pembroke'i). W Waszym mniemaniu są upośledzone? Może zabronić hodowli tych ras? W takim razie pójdzmy dalej. Moim skromnym zdaniem psy o długim tułowiu i krótkich nóżkach są zdecydowanie bardziej "upośledzone" i mniej sprawne niż psy kopiowane. Nie wspominając już o chorobach, na które naraża je ich budowa. Więc skoro cierpią może nie hodować już jamniorków, corgi, bassetów itd. A rasy z dużą głową lub skróconym pyskiem? Przegżanie, ciągłe cesarki...

Posted

[quote name='bonusowa']Na wstępie napiszę, że mój pies jest rasy (z resztą nie uznanej przez FCI), której można kopiować i ogon i uszy, ale on akurat cały ;)
Powiem też, że następny piesek (rasy już uznanej) będzie niekopiowany, bo ja chciałabym wystawiać, a za granicą to różnie bywa.
Dla mnie boksie, rottki, asty wyglądają super jak są ogonkowe i kłapciaste. Ale już np. dobki (ogoniaste), CC lub CAO :crazyeye:To moje zdanie.

Ja nie mam nic przeciwko kopiowaniu. Wręcz przeciwnie. I rzeczywiście wydaje mi się, że przeciwnicy kopiowania powinni spojrzeć bardziej krytycznie na inne zabiegi wykonywane na zwierzętach. Rozumiem sterylki i kastracje u zwierząt bezdomnych (dla ograniczenia populacji) lub dla ratowania zdrowia i życia, ale od tak zapobiegawczo? Przecież każdy odpowiedzialny właściciel jest w stanie upilnować swoją sunię, czy nie tak? A początek ropomacicza można zauważyć. Może przecież być tak, że sunia wogóle nie zachoruje. Inna sprawa jeśli po każdej cieczce występuje ciąża urojona- wtedy jest duże prawdopodobieństwo nowotworów sutków- sytuację ratuje sterylka. Ale pozbawiać psa hormonów (zaburzać gospodarkę hormonalną), bo brudzi i ma się stado wielbicieli podczas spacerów? Komu to ułatwia życie? A czemu kastrować psa? On nie ma cieczek i ropomacicze też mu raczej nie grozi.
Tak na prawdę naszym psom grozi wiele innych chorób, ale przecież nikt nie wytnie psu płuc czy żałądka zapobiegając chorobom :cool3: OK przesadziłam, ale można to porównać.

A co do ogona i jego bardzo ważnej funkcji... Co w takim razie mają zrobić psy, które rodzą się bez ogonów (PONy, pembroke'i). W Waszym mniemaniu są upośledzone? Może zabronić hodowli tych ras? W takim razie pójdzmy dalej. Moim skromnym zdaniem psy o długim tułowiu i krótkich nóżkach są zdecydowanie bardziej "upośledzone" i mniej sprawne niż psy kopiowane. Nie wspominając już o chorobach, na które naraża je ich budowa. Więc skoro cierpią może nie hodować już jamniorków, corgi, bassetów itd. A rasy z dużą głową lub skróconym pyskiem? Przegżanie, ciągłe cesarki... +a prawo???????

Posted

A co ma do tego prawo? Przecież napisałam, że ja kopiować nie będę.

A co z wilczymi pazurami? O ile wiem wzorce się pod tym względem nie zmieniły. Więc owo prawo traktujemy wybiórczo? :evil_lol: