tayga Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Historia Kamy jest dziwna... W połowie stycznia znaleziono psinkę przywiązaną sznurkiem do klamki sklepu zoologicznego. Współaścicielka sklepu zlitowała się nad Kamą, wpusciła do środka, ogrzała, nakarmiła. Szukała jej domu - bez rezultatu. W Gubinie mam wrażenie, że nikt nie chce żadnego psa. Kama zamieszkała w sklepie. Została odrobaczona i zaszczepiona (dla bezpieczeństwa klientów). Po jakimś czasie zaczęły się problemy. Kama uciekała (sklep przy głównym skrzyżowaniu), skakała na kupujących, denerwowała drugą właścicielkę, która kategorycznie kazała pozbyć się psa (gotowa była wywieźć za miasto). Znalazczyni poprosiła mnie o pomoc... Kamy do domu zabrać nie mogła, rodzina nie pozwala (poza tym warunki, schorowani dziadkowie, małe mieszkanko itd), w sklepie zostawić nie było możliwości. A Kama miała zniknąć JUŻ!!! Zabrałam psinkę do kojca interwencyjnego. Lepsze to, niż schron czy ulica. Kama jest niesamowita... łagodna, uwielbiająca dzieci, inne zwierzęta. Taka troszkę szalona, ale to z racji wieku. Weterynarz, który ją szczepił wpisał, że ma rok... a według mojego weta z 7-8 miesięcy. Sięga troszke powyżej kolan. Kama od pierwszego wejrzenia zaprzyjaźniła się z rezydentem zakładu pracy, na którego terenie znajdują się kojce - amstaffowatym Lakusiem. Szaleli godzinami. Malutka nie będzie musiała siedzieć ciągle zamknięta - teren jest ogrodzony, od 15 zamkniety (pilnowany!!), może biegać z Lakim luzem (oby tylko cieczki nie dostała!!). Pilnie szukam Kamusi DT, a najlepiej DS. Znalazczyni gotowa jest partycypować w kosztach sterylizacji... jednak w warunkach w jakich przebywa psinka zabieg jest niewykonalny :( Quote
Lucyna Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ona jest śliczna, wymyśl Tajgo tekścik i możemy ogłaszać ...:lol: Quote
tayga Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Dziękuję za przybycie!!! Nad tekstem pomyslę jutro w pracy na spokojnie. Teraz mam kwadratowy łeb, nic mi do głowy nie przychodzi. Quote
tayga Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 To że jest śliczna to jeszcze nic!! Świetnie zachowuje się w samochodzie i jest niesamowicie łagodna do dzieci. Sprawdzone na dwuletniej dziewczynce i czterolatku. Niby szalona, a taka delikatna :) Kota pogoniła, ale bez morderczych zapędów. Jak kicia przestała uciekać to juz nie była atrakcyjną zabawką. No i potrafi chodzić na smyczy. Smycz, obrożę, miseczkę, zabawki, książeczkę zdrowia i... imię dostała od swojej wybawczyni (która płakała jak Kamę zabierałam). Quote
Lucyna Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Nad tekstem pomyślimy ... będzie dobrze. Sunieczka rewelacyjna ... Quote
bela51 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Śliczna sunieczka. Co sie dzieje z tymi ludźmi, wokól wyrzucone psy...:-( Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 bela51 napisał(a):Śliczna sunieczka. Co sie dzieje z tymi ludźmi, wokól wyrzucone psy...:-( Już czasami sił mi brak... Że nie powiem co bym takim porzucającym "ludziom" zrobiła :( Quote
Lucyna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Tajga, tekst do ogłoszeń to ty już napisałaś: Kama – młoda suczka porzucona pod sklepem zoologicznym. Historia Kamy jest dziwna... W połowie stycznia znaleziono psinkę przywiązaną sznurkiem do klamki sklepu zoologicznego. Współwłaścicielka sklepu zlitowała się nad Kamą, wpuściła do środka, ogrzała, nakarmiła. Kama zamieszkała w sklepie. Została odrobaczona i zaszczepiona. Niestety suczka nie mogła dłużej tam pozostać, obecnie przebywa w kojcu interwencyjnym w Gubinie. Przez weterynarza wiek Kamy został oceniony na 9-11 miesięcy. Sięga troszke powyżej kolan, waży 19 kg. ???? Kama jest niesamowita... łagodna, uwielbiająca dzieci, inne zwierzęta. Cytat z wypowiedzi osoby opiekującej się suczką: „To, że jest śliczna to jeszcze nic!! Świetnie zachowuje się w samochodzie i jest niesamowicie łagodna do dzieci. Sprawdzone na dwuletniej dziewczynce i czterolatku. Niby szalona, a taka delikatna .... Kota pogoniła, ale bez morderczych zapędów. Jak kicia przestała uciekać to już nie była atrakcyjną zabawką. No i potrafi chodzić na smyczy. Smycz, obrożę, miseczkę, zabawki, książeczkę zdrowia i ... imię dostała od swojej wybawczyni (która płakała jak Kamę zabierałam).” Pilnie poszukujemy Kamusi najlepszego domu, który ją pokocha na zawsze !!! Przed wydaniem suczka będzie wysterylizowana. Kontakt w sprawie adopcji: [FONT="]telefon: 602821394[/FONT] [FONT="]gadu-gadu - 1492938[/FONT] ale czy się nadaje? proszę sprawdzić:lol: Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Jasne że się nadaje!!! Tylko 19 kilo to ona nie będzie ważyć. Myślę, że z 12-13 najwyżej 14... nie ważyłam, ale chudzina. Ten psiak biegający obok niej na fotkach waży 22, a ona przy nim to szkieletorek :) Allegro i alegratkę zrobię jeszcze dzisiaj. Dopiero z pracy się przywlokłam. Quote
Lucyna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ja już allegro zrobiłam, ale jak chcesz to innego psiaka mogę włożyć :lol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=925291354 Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Lucyna']Ja już allegro zrobiłam, ale jak chcesz to innego psiaka mogę włożyć :lol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=925291354 Ślicznie!!! Ja tak ładnie nie umiem :( Kiedyś musisz mi powiedzieć jak tak cudnie fotki wkleić w tekst :) Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 nikita na allegro ???????????????? Moja kicia ma tak na imię :) Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Tak myślę... w ogłoszeniu jest wzmianka o sterylizacji. Nie da rady przeprowadzić zabiegu w warunkach, w jakich Kama przebywa. Kojec to nie najlepsze miejsce na gojenie się ranki :( A DT brak :( Nawet na tydzień nie ma :( Możesz napisać, że warunkiem oddania psinki do adopcji jest mozliwość wcześniejszego sprawdzenia warunków w jakich miałaby zamieszkać i podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
Lucyna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ok zrobię zmiany ... jej nie można wydać bez sterylki. Ewentualnie podpisać umowę z warunkiem wysterylizowania. Szukać w między czasie możliwości DT na sterylkę, lub weta z możliwością takiego zabiegu i pozostawienia suczki tam kilka dni. Póki co zmieniam co nieco w opisie. Quote
Lucyna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zmieniłam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=925291354 jest to allegro wyróżnione ... oby przyniosło suni szczęście. Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Ja wiem, ze sterylka to podstawa... lecz nie w tym kojcu. Szukam DT, chociaż na tydzień - ten czas po zabiegu. Gubin to dziura, a ludzie bez serca!!! Weta mam fajnego, bezdomniachy mają upust... ale szpitaliku, czy miejsca na przetrzymanie nie ma :( Quote
Igiełka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 śliczna sunia. Co za ludzie-teraz to więcej tych głupich niż normalnych. Quote
tayga Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Igiełka napisał(a):śliczna sunia. Co za ludzie-teraz to więcej tych głupich niż normalnych. Wszyscy normalni siedzą na dogo :) Quote
Plicha Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Piękna dziewczyna, fajnie że ma towarzystwo do zabawy i nie musi siedzieć smutna w kojcu :) Ja bym ją wzieła na tydzien na dt ale to szmat drogi :( Quote
tayga Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Igiełka napisał(a):Tayga wiem wszystko...:lol: A coś Ty taka tajemnicza... co wiesz? Quote
Igiełka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 To że wszyscy normalni spotykają się na dogo. Quote
tayga Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Igiełka napisał(a):To że wszyscy normalni spotykają się na dogo. Łeee, żadna tajemnica:eviltong: Myślałam, że dokonałaś jakiegoś fajnego odkrycia :) Quote
Recommended Posts