evita. Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 .Ania. napisał(a):Zaraz będzie jeszczepróba wstawienia zdjęć. Mam nadzieję, że tym razem udana. :mad: Czekamy zatem z zapartym tchem :lol: Quote
.Ania. Posted May 8, 2006 Author Posted May 8, 2006 Odpoczynek w trawce :lol: Idziemy na spacerek Quote
evita. Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Aniu, brawo, udało się- widać fotki :multi: . Pigwusia śliczna i ma takie śmieszniaste uszy :lol: Quote
.Ania. Posted May 8, 2006 Author Posted May 8, 2006 Hi, hi, hi, wreszcie się udało. Pigwuni trochę się sierść zmieniła, jest bardzie ulizana, po wymyciu całego schroniskowego brudu i oczywiście od głaskania. No i zrobiła sie ciut jaśniejsza :-) Jeszcze wstawie zdjęcia z komórki, bo są chyba nawet fajniejsze, ale to już chyba jutro. Quote
.Ania. Posted May 8, 2006 Author Posted May 8, 2006 Słuchajcie - kolejna wspaniała wiadomość. :multi: Zadzwonił wieczorem do mnie dr Słowiński z wynikami dzisiejszych badań. Nie pamiętal ich dokładnie, a nie miał przy sobie kartki, ale powiedział, że kreatynina spadła między 3, a 4 (norma maksymalna 1,7, ale Pigwa dwa tygodnie temu miala jeszce 11,5), a mocznik spadł do liczby dwucyfrowej (wcześniej Pigwa miała nawet ponad 200) reszta jest podobno w miarę w normie. Wet sam był zdziwiony jak to się stało. Ja cały czas skaczę z radości - bo chyba to jest rzeczywiście cud. Jutro jadę z Pigwunią jeszcze raz, dostanie jeszcze jakieś leki na kaszel i dowiem się dokładnie co dalej. Tak bardzo się ciesze:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :laola: :laola: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: Quote
pixie Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 .Ania. napisał(a):Słuchajcie - kolejna wspaniała wiadomość. :multi: Zadzwonił wieczorem do mnie dr Słowiński z wynikami dzisiejszych badań. Nie pamiętal ich dokładnie, a nie miał przy sobie kartki, ale powiedział, że kreatynina spadła między 3, a 4 (norma maksymalna 1,7, ale Pigwa dwa tygodnie temu miala jeszce 11,5), a mocznik spadł do liczby dwucyfrowej (wcześniej Pigwa miała nawet ponad 200) reszta jest podobno w miarę w normie. Wet sam był zdziwiony jak to się stało. Ja cały czas skaczę z radości - bo chyba to jest rzeczywiście cud. Jutro jadę z Pigwunią jeszcze raz, dostanie jeszcze jakieś leki na kaszel i dowiem się dokładnie co dalej. Tak bardzo się ciesze:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :laola: :laola: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: czytam i czytam i oczom nie wierze:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Twoja wiara i cierpliwosc... i Pigwy, bo walczy i walczy i sie nie poddaje :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: i dalej trzymam kciuki i wysylam wszystko, co we mnie pozytywne do Was! pozdrawiam Quote
Tweety Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 no i o to chodziło, do Pigwy w koncu dotarło, że żarty się skończyły :evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: uwielbiam ją :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Tigraa Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Aniu to Twoja milosc do niej pomaga jej walczyc o zycie.Wierze ze przed Wami jeszcze duuuzo wspolnych lat:lol: Milosc czyni cuda... Quote
kiwi Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Aniu to nie cu! to Twoja troska i milsoc! brawo pigwa! tak trzymac! Quote
swan Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 o rany, najpierw byłam w rozjazdach, potem dogomania zastrajkowała a tutaj takie szczęście:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
.Ania. Posted May 9, 2006 Author Posted May 9, 2006 Pigwunia z dnia na dzień jest coraz bardziej weselsza, dzisiaj szalała w ogródku, podskakiwała, turlała się, cały czas się śmiała. :-) A ja dzisiaj na dokładkę, jadąc na zajęcia znalazłam potrąconego psiaka. Jakiś gość jadący przede mną potrącił go i nawet się nie zatrzymał. Psiaczek malutki okazał się sunią. Od razu zaczęła wymiotować, z pyszczka jej krew leciała i strasznie nią zaczęło tzrepać. Widac też było że ma coś z tymi łapkami. Wyglądała okropnie - choć na zewnatrz nie miała większych obrażen - jakieś lekkie otarcia. Wzięłam ją, a ona choć widac było że bardzo cierpi nawet nie warknęła. Pojechałam od razu do weta. Dostała jakieś leki przeciwkrwotoczne. Czucie w tylnych łapkach tez jest na szczęście, ale nie rusza nimi na razie. Dzwoiniłam teraz wieczorem jak się sunia czuje i na szczęście jest jakby troche lepiej, ale z urazami wewnetrznymi różnie bywa. Jutro jak jej stan się bardziej unormuje ma mieć dodatkowe badania. Sunia ogolnie przesłodka -wetom wszystko pozwalała robić - widac że bardzo łagodna. teraz proszę trzymać kciuki za Pigwunię i za drugą sunię Quote
kiwi Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Aniu, z Ciebie to aniol! ale nawet bym nie pomyslala ze ty bys zostawila psinke ;) a za pigwunie i niunie mala :thumbs: Quote
Monia70 Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Tak miło u was i pieknie :loveu: Trzymam , ciagle trzymam za Pigwunie i za sunieczkę. ja kiedys tez byłam swiadkiem , jak na moich oczach szybko jadacy jeep potracił pieska.I tez sie nie zatrzymał.Do tej pory pamietam moja rozpacz i nerwy i bezsilność na tego drania( jak sie później okazało jeepem jechała pani lekarz medycyny:angryy: ). Wzięłam pieska na rece przytuliłam swoja mokrą od płaczu twarz w jego mokre od deszczu i krwi futerko i zaczęłam rozgladać się za właścicielami.Na szczęście byli.Mieszkali w bloku , tuz przy ulicy.Z tym psiakiem skonczyło sie na złamanej miednicy, gipsie .Teraz to najlepszy przyjaciel mojej Tosi. Jeszcze raz myzianka dla Pigwuni :loveu: Quote
.Ania. Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 Wczoraj chyba coś dogomana szwankowała, bo miałam problem z wysłaniem wiadomości... Wczoraj wieczorem poszlam rozkleić jeszcze ogłoszenia w miejscu skąd wzięlam psiaka. I wtedy jakaś Pani przeczytała i powiedziała mi, że jakas dziewczynka szukała dzisiaj pieska. Powiedziała mi gdzie mieszka, więc od razu tam pojechałam. Dziewczynki nie było, byli tylko jej dziadkowie. Babcia widac, że bardzo się przejeła losem psiaka - powiedziała, że suczka wybiegła za wnuczką i musiała się zgubić. Dziadek natomiast cały czas mówił, że trudno. Powiedziałam im, że zawiozłam sunie do weta- chciałam dac im numer telefonu do niego, ale nie za bardzo chcieli. Chyba nie byli tym zachwyceni.:shake: W sumie to poeiwdziałam im, że nie wiadomo jeszcze czy sunia będzie w pełni sprawna i czy nie będzie wymagać dlaszego leczenia. Oni powiedzieli, że leczyć nie mają jak i że może trzeba uśpić. Ja zgłupiałam - w zasadzie wyszłam stamtąd nic nie ustalając. Cięzko się było znimi porozumieć. Sama nie wiem co robić. Powiedziałam im tylko że do nich zadzwonię, jak będę coś więcej wiedzieć. Dzisiaj jeszcze z nimi porozmawiam, to może po przemyśleniu będą bardziej chętni do rozmowy... ehh Quote
asiaf1 Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aniu, jestes cudowna.:loveu: Trzymam kciuki za Pigwusie i ta druga sunie. Z tego co napisalas to najbardziej na suni zalezy Tobie. smutne to.:shake: dobrze, ze w swoim nieszczesciu trafila na Ciebie Quote
.Ania. Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 Dzwoniłam przed chwilą do weta. Sunia będzie żyła. Obrażen wew nie ma, miednica uszkodzona, ale nie trzeba nic z nia robić. Natomiast łapa jest zgruchotana - kość udowa połamana z przemieszczeniami. Potrzebna operacja i to jest jedyne wyjście. Ja nie wiem co mam robić. :shake: Ci ludzie na pewno nie pokryją kosztów, a ja już jestem na minusie w związku z leczeniem Pigwy. Kosć trzeba poskładać i zasrubować koszt ok 600zl, a przeciez wiadomo że potem potzebna rehabilitacja itd. Pierwsza możliwość - zostawic psa w klinice i zoperować, druga zawieźć do schronu - może tam zrobią za darmo. Ja nie wiem co robić Bardzo proszę o wszelkie pomysły - ja teraz jadę do tych ludzi spytac się czy oni w ogóle chca psa, potem do weta, ktoremu nie wiem co powiedzieć. Mój tel: 0606 488 884 - przyjmę wszelkie pomysły Quote
.Ania. Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 To jest tylna łapa, sunia jest w Arce... :placz: Quote
Toska Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Arka to dobra lecznica , dr Derkowski chirurg ortopeda , to myślę , że jest w dobrych rękach Niestety tam jest dosyć drogo , ale ja bym suni do schroniskowego weta nie dawala :shake: a może uda się wynegocjować jakiś upust , albo raty , jeśli wiedzą jaka jest suńki sytuacja ? rozmawialaś z nimi ? Quote
Recommended Posts