marra Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Hej ! Moja schorowana suka cierpi na zapalenie stawów od kilku lat ale przez ostatni tydzień dosłownie ścięło ją z nóg.Przestała wogóle chodzić,załatwiać się,prawie nie je.Zrobi 2-3 kroki i od razu siada,w śniegu nie umie wogóle iśc bo się przewraca.Byliśmy oczywiście u weta i chodzimy na zastrzyki przeciwbólowe i przeciwzapalne ale poprawy nie ma praktycznie wcale.teraz ostatnia nadzieja w nowym leku o nazwie Trocoxil.Może ktoś z Was miał do czynienia z tym lekiem ? Ile kosztuje oraz czy jest skuteczny.Jestem załamana :placz: Quote
joaha Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Trocoxil stosuje u swojego psa, co prawda choroba nie jest u nas zaawansowana i dotyczy 1 stawu, ale poprawa jest znaczna. koszt 2 tabletek dla mojego psa (40 kg) to 200 zeta.trzeb pamietac o morfologii przed podaniem. Quote
Canaveral-staff Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 a może spróbuj ludzkiego leku aktiv na stawy dostepny w aptece około 13 zł - ja podawałam dogowi i pomogło a bardzo kulał ,na pewno nie zaszkodzi Quote
marra Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Strasznie drogi lek,ale jak będzie trzeba to się kupi.Chociaż szczerze powiem że już zaczynam nie wierzyć że wyjdzie z tego stanu,już jest tak zaawansowana choroba że ciężko będzie.Chciałabym żeby umiała chociaż wyjść na podwórko i się załatwić bo teraz to jest koszmar.Miała dziś lewatywe.Zaczynam myśleć że może to nie zapalenie stawów tylko jakieś inne świństwo.Na kręgosłupie nic nie ma.Jutro znowu po zastrzyki.Chyba się zapłaczę ! Quote
Recommended Posts