Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Isadora7 napisał(a):
Teoretycznie może... jak nie ma aparatu. Ale sądzę że swin vel swinx dysponuje SONY DSC-S600 którym było robione to zdjęcie. No a jak kumpla czy kumpeli to zapewne jak pożyczył to nie pyknął jednego.

W praktyce, o ile wiem, zainteresowanie grafiką często idzie w parze z zainteresowaniem fotografią...
W dzisiejszych czasach prawie każdy ma aparat.
Nawet jak nie cyfrowy, to dla grafika żaden problem zeskanować "papierowe" zdjęcia...

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten tygodniowy tymczas miał być u mnie ale powiem szczerze, że po tym jak dowiedziałam się, że Przekręt ciągle hałasował w dt to zaczęłam obawiać się czy moja rodzina i sąsiedzi wytrzymają to nawet przez kilka dni. Niestety raczej nie. :( W domu mam też 4 swoje psy, które nie będą zadowolone z przybycia obcego psa, więc Przekręt musiałby być w klatce.
Nie wiem co robić.

Posted

jaki ten pies biedny ,nie zdaje sobie sprawy co go czeka.
Jakie info na dzisiaj ?
Darku ja proszę weż psiaka i szukaj takiego mieszkania zeby mógłbyć z tobą ,przecież nie lecisz za ocean :roll: Chociaż moje ze mną by leciały

Posted

[quote name='koosiek']Swin, ja bym Cię jednak prosiła o fotkę psiaka z dzisiaj...

Dokłądnie. Nieważne, czy pies wygląda teraz dobrze czy źle - TAK TERAZ WYGLĄDA i takie zdjęcia powinny być w ogłoszeniach...

Posted

[quote name='koosiek']Siekowa, a nie wiesz może, kto w azylu rozmawiał z właścicielem Przekręta?

Swin, ja bym Cię jednak prosiła o fotkę psiaka z dzisiaj...

Wydaje mi się, że właścicielka azylu i ktoś z pracowników.

Przekręt jest aktualnie u mnie ale niestety znaczy teren (sika w pokoju) i nie dogaduje się z moimi psami, które na sam jego widok wariują. Z hałasowaniem jeszcze nie jest jakoś tragicznie ale pewnie da niezły koncert w nocy. Niestety dwa dominujące psy w jednym pomieszczeniu to już problem, nie wiem czy damy rade przez tydzień.

Porobię mu zdjęcia.

Posted

siekowa napisał(a):
Zdjęcia będą jutro. Fajny z niego psiak, ma około 5 lat. Umie nawet dawać łapkę i siadać na komendę. :)

siekowa, znaczy rozumiem, że nie ma dramatu, nie wyje, nie usiłuje Ci zjeść drzwi i uciec przy każdej okazji?

Posted

Trochę mi głupio, bo to ja prosiłam o pomoc dla właściciela, a własciciel okazał się. . . . . . . . Trzymam kciuki, żeby psiak dostał szybko właściwego własciciela!

Posted

[quote name='AnnaA']Trochę mi głupio, bo to ja prosiłam o pomoc dla właściciela, a własciciel okazał się. . . . . . . . Trzymam kciuki, żeby psiak dostał szybko właściwego własciciela!

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

To już nawet mniej niż tydzień :( niestety pewnie nie będzie innej możliwości niż azyl... Nawet nie bardzo mam kiedy go poogłaszać, może wieczorem się uda. Ktoś może mi w tym pomóc?

Właścicielowi powiedziałam, że wezmę jedzenie dla Przekręta z azylu. On nie bardzo potrafi się poruszać na dogo.

siekowa, znaczy rozumiem, że nie ma dramatu, nie wyje, nie usiłuje Ci zjeść drzwi i uciec przy każdej okazji?

Dramat jest bo czasu mało. :( Z piszczeniem na razie nie jest jakoś tragicznie, drzwi nawet nie ma jak zjeść bo niestety musi siedzieć w klatce kiedy mnie nie ma.

Posted

Dzięki. :) Pisanie tekstów strasznie kiepsko mi idzie ale spróbuje (niestety na pewno nie wyjdzie z tego nic fajnego).

Kontakt:
515-365-914 lub 501-258-303
siekowa@gmail.com

---
Pan Przekręta właśnie przyniósł karmę. Robi mu ogłoszenia z tej listy ale niestety brak odzewu.
Nie wiem gdzie mu tego tymczasu szukać, na bezpłatny raczej nie ma szans. :(

Posted

Tak to ja ta straszna Magda, która przyjęła przekręta. Czas chyba na małe sprostowanie.
Pies trafił do mnie brudny, śmierdzący, potargany i miał pełno supłów, dosłownie dredy mu się porobiły. Gdy spytałam właściciela, kiedy go kąpał ostatni raz powiedział, że jak go brał, czyli ok 3 lata temu. Zgroza jak na psa domowego. Więc z pomocą sąsiadki go wykąpałyśmy i chciałyśmy wyczesać ale miejscami nie było szans, więc obciełyśmy supły.
Pies biegał po mieszkaniu i po ok 10 minutach stawał pod drzwiami i zaczynał drapać i piszczeć. Wołałam go przychodził i po kilku minutach to samo. Drapać nie mogłam mu pozwolić - nie moje mieszkanie, żeby niszczył. Tak więc wzięłam go do pokoju, zamknęłam drzwi, było to samo. Musiałam wstawać i odciągać go od drzwi albo krzyczeć. Cała noc nie przespana. Pomyślałam trudno odeśpię w dzień, ale nadal albo drapał albo szczekał jak słyszał kogoś pod drzwiami a u mnie jest tak stale, ponieważ nade mną i pode mną jest agencja nieruchomości.
Koło południa przyznam szczerze powiedziałam dość, za jaką karę ja mam nie spać zawalać naukę , prace domowe i wszystko poświęcać dla nie mojego psa. Głowa mi już pękała.
Pisałam smsy do właściciela i do Ewy. Właściciel bez odzewu a Ewa pisała ciągle to samo :"daj mu szanse" ale ja nie miałam na to siły. Od pół roku leczę się na depresje , muszę się wysypiać , odpoczywać i nie wolno mi się denerwować. A byłam zmęczona, niewyspana, prawie wycieńczona i do tego ten ból głowy. Napisalam Ewie że moje zdrowie jest ważniejsze dla mnie niż obcy pies.
Godzina 16.00 a ja od południa próbuje przekonać Ewę i właściciela, żeby zabrali psa. Chciałam go zawieźć na paluch ale pomyślalam wyjdę z nim na dwór i wezwę straż miejska zabiora psa do schroniska i wreszcie pojde spac. Tak zrobiłam. Czekałam na straż miejską prawie 2h i nic. Poszłam z psem do domu ale znowu drapie, ja już zmarznięta - o nie nie wyjde na dwór. Otworzyłam drzwi -wybiegł. I poszłam spać. O 18.30 przyszła Blanka ( nowa tymczasowa opiekunka zna Blankę - niesamowuty zbieg okoliczności). Zadzwonił właściciel i powiedział że przyjedzie po psa. Poszłyśmy go szukać był przed blokiem. Wzięłam go na klatkę i tam czekałyśmy na własciciela. Przyszedł. Jak go zobaczyłam pomyślałam skoro on tak wyglada co dziwić się psu. Powiedział mi wiele niemiłych słow i poszedł.

Posted

Acha wcześniej rozmawiałam z jego matką. Bo prawda jest taka, że on wprowadził sie do matki po tym jak stracił pracę. Matka powiedziała, że zgodziła się go przyjąć do domu ale bez psa i że i tak ma dla niego bardzo dużo cierpliwości i serca. Powiedziała że to nie pierwszy i nieostatni pies jakiego on wziął ze schroniska i jakiego potem oddał. Nie wiem ile w tym prawdy ale wydaje mi się że dużo. Nie myślcie też sobie że to grafik komputerowy po studiach. Może po jakimś technikum - najwyżej. A jak wygląda?. Nieogolony, przywdziany w łachmany i potrzebujący dentysty. Taki robol z budowy.
Dlaczego nie napisał nic o szczepieniach itd. - proste nigdy nie był z nim u weterynarza i nie szczepił go.

Posted

[quote name='MagdalenaP']Chciałam go zawieźć na paluch ale pomyślalam wyjdę z nim na dwór i wezwę straż miejska zabiora psa do schroniska i wreszcie pojde spac. Tak zrobiłam. Czekałam na straż miejską prawie 2h i nic. Poszłam z psem do domu ale znowu drapie, ja już zmarznięta - o nie nie wyjde na dwór. Otworzyłam drzwi -wybiegł. I poszłam spać.

I uważasz, że jesteś w porządku? :roll:

Co do Twojego drugiego postu - według regulaminu:

Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach, poparta dowodami, a także podpisana Twoim imieniem i nazwiskiem. Każda inna jest niewiarygodna. Krytyka anonimowa będzie usunięta, wobec czego zastanów się zanim zaczniesz kogoś krytykować z imienia i nazwiska lub w sposób jednoznacznie identyfikujący. Publikowanie danych osobowych i teleadresowych, a także prywatnych wiadomości innych osób jest zabronione.

Bo sorry, ale anonimowo można napisać wszystko...

Posted

gdybym sama go zawiozła schronisko nie dostało by za niego kasy a jak straż miejska przywiezie to schronisko dostaje od miasta 900 zł dlatego tak chciałam zrobić. A poza tym prosiłam się od rana żeby ktoś go zabrał. A właściciel zjawił sie o 21.00.
Co do regulaminu nie czytałam go ale ok usunę to mi to bez różnicy. Tylko teraz dzięki Tobie reszta nie będzię miała szansy poznać prawdy o właścicielu psa.

Posted

[quote name='MagdalenaP']gdybym sama go zawiozła schronisko nie dostało by za niego kasy a jak straż miejska przywiezie to schronisko dostaje od miasta 900 zł dlatego tak chciałam zrobić. A poza tym prosiłam się od rana żeby ktoś go zabrał. A właściciel zjawił sie o 21.00.
Co do regulaminu nie czytałam go ale ok usunę to mi to bez różnicy. Tylko teraz dzięki Tobie reszta nie będzię miała szansy poznać prawdy o właścicielu psa.

Po prostu podpisz się z imienia i nazwiska

Posted

A prawda jak zwykle leży sobie gdzieś w połowie drogi...
Podejmując się wzięcia jakiegokolwiek zwierzęcia pod swój dach, choćby i na 10 minut, musisz liczyć się z tym, że osoby, które obiecały zwierzę w razie problemów zabrać, mogą się z tej obietnicy nie wywiązać, albo mogą nie być w stanie zrobić tego natychmiast.
Krótko mówiąc - podejmując się opieki nad zwierzęciem musisz się liczyć z ewentualnością, że będą problemy.
To, że właściciel psa okazał się osobą skrajnie nieodpowiedzialną, nie upoważnia Ciebiei do takiego samego zachowania. Jeśli już decydujesz się pomóc - to pomóż.
Pozostałe uwagi na temat właściciela są poniżej jakiejkolwiek krytyki. Nie szata zdobi człowieka. I nie edukacja jest wyznacznikiem jego wartości.
Amen.