kinia098 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu domku dla czarnej młodziutkiej kici. Nawet nie wiem skąd ta Pani ma mój numer Kicia została zabrana z ulicy. Wet ocenił ją na jakieś 2-2.5 miesiąca. Jak dla mnie, to ona wygląda na 4-5. Kicia miała chore oczka, ale teraz jest już wszystko w porządku. Została wyleczona. Ma książeczkę zdrowia. Jest odrobaczona, ale nie ma szczepień. Jest kuwetkowa i lubi się bawić. Na rączkach bardzo spokojniutka. Akceptuje inne koty, chce je poznać, pobawić się z nimi. Kicia miała by wspaniałe warunki: dom niewychodzący, odpowiednią opiekę i jedzonko. Jednak powodem oddania jej jest druga kotka syjamka, która jej nie akceptuje. Popadła w depresję: nie je, dostawała zastrzyki, marnieje w oczach. Dlatego kicia na gwałt szuka domku. Ma spory biały krawacik pod szyjką. Jest uroczą czarnulką. Zdjęcie tego nie oddaje- na prawdę, bo robiłam bez błysku w ciemnym pomieszczeniu. Oczywiście Darłowo. Transport można załatwić Kicia znalazła DT u taty forumowiczki z miau.pl :D Kicia zamieszkała w DS ( forumowym; miau.pl ) w Koszalinie :loveu: NOWE FOTKI KICI JUŻ Z DT NA STRONIE 2 !! WARTO ZAJRZEĆ :D Quote
kinia098 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Może chociaż DT? Kociulka zgarnięta z ulicy, wyleczono ją i biedulka znowu nie ma się gdzie podziać :( Quote
BasiaD Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Kinia a może Pani za wcześnie panikuje..Wiadomo, najtrudniej socjalizować kota z kotem... Może Syjamka się jescze przełamie, może trzeba na razie je tylko oddzielić..U mnie się udało, 2 stare koty są razem, nie kochją się za bardzo, ganiają się i przytulają do mnie każdy z innej strony..Koty jednak nie są za bardzo towarzyskie..Najlepiej od razu brać 2 z rodzenstwa ,wtedy jest super..Potem to już inna historia..Ale moja rozkapryszona jedynaczka jakoś za bardzo nie podskakiwala jak do domu przyszedł ze schronu o 2 lata starszy od niej kocur...A ja teraz przeynajmniej mam spokój, bo wiem, że jak mnie nie ma to one są w domku we dwójkę i zawsze to inaczej niż jak zostaje sam kot w domu..Już nawet ) po 3 latach) zaczęły się wąchać nosek w nosek..Strasznie śmisznie to wygląda..Trzymam kciuki za Czarnulkę, niech jej się uda.. Quote
kinia098 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Porozmawiam o tym z właścicielami. Zapytam jak się ma syjamka; lepiej, gorzej. Jednak w razie bardzo pilnego, natychmiastowego opuszczenia domku przez kotkę nie będzie co z nią zrobić :( Nie ma nawet DT :( Quote
BasiaD Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Karena na wątku Klusi coś pisała, że mogła by ją zabrać do swojego taty na dt... Quote
Cudak Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 BasiaD napisał(a):Karena na wątku Klusi coś pisała, że mogła by ją zabrać do swojego taty na dt... Super by było! Jest młodziutka i śliczna, szybko powinna znaleźć nowy domek ;) Quote
kinia098 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Myślę, że niedługo pojedzie do DT do Kareny taty :D Quote
sylwija Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Super wiadomość :) Oby tez DS się szybko znalazł.. Quote
kinia098 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Jutro kicia jedzie do DT :) Myślę, że DS znajdzie się szybko, bo jest przeurocza :) Quote
sylwija Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dobra wiadomość :) Przeurocza i malutka - na pewno szybko domek ja znajdzie ;) Quote
kinia098 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 To teraz komu mają piękność Pumę ( Czarną Inez ) ? :D Quote
kinia098 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Jak na razie nie ma chętnych :( Jak na razie jest tylko na miau i na dogo. Trzeba wziąć się za głoszenia :D Quote
kinia098 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Porobiłam małej ogłoszeń trochę :) Mam nadzieję, że szybko pojedzie do DS :) Quote
kinia098 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Nikt nie chce piękności? Może popytajcie znajomych? :( Quote
kinia098 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Hop, hop kicia nadal szuka domku :D Niestety oczka jeszcze chore, kicia po drugim szczepieniu, ale kichać kicha :( Quote
Recommended Posts