Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

edzia.71 napisał(a):
Pomuślałam, że może przesadzić chłopaków ? Nie ma teraz co prawda miejsca ale można o tym pomyśleć.

To nie jest zły pomysł...jeszcze lepszy byłby pomysł pracy z Uzim...on nigdy nie był poza schroniskiem...

• 2 weeks later...
  • Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uzi wraz z Zulą pogryżli Lolka...Zula dusiła go bezgłośnie a Uzi gryzł go po nogach i brzuchu...Zula przesadzona do innego boksu...Uzi podszedł do niej jak biegał po dziedzińcu...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Romka napisał(a):
Figuś i Lolek byli na spacerku poza schroniskiem...może i Uzi zdecyduje się na spacer...pewnie sobie pogadali...:cool3:

Trzeba Uziega wysłać na ploteczki do Antosi. Ona wytłumaczy mu w czym rzecz...:evil_lol:

Posted

edzia.71 napisał(a):
Trzeba Uziega wysłać na ploteczki do Antosi. Ona wytłumaczy mu w czym rzecz...:evil_lol:

Tez o tym pomyślałam :D

Tak jak Tosia namówiła Antosię, tak Loluś i Figuś namówią Uziego :)

• 4 weeks later...
Posted

Chyba jednak nie...innego sposobu trzeba.Osiągnięcia Uziego:drapanie przez kratę i dotykanie jest ok oraz jedzenie z ręki (ostrożne)poza boksem...reszta do wypracowania...niestety...:shake:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Romka napisał(a):
Dawałam mu dziś przysmaki i próbowałam pogłaskać, poza boksem nadal nie jest to możliwe,robi uniki...

jak zasmakuje łakoci to... zapomina troszeczkę o unikach, pazerniak kudłaty, albo pójdzie do domu, albo ... nie ma albo... niech idzie do domu, piękny mądrala.

• 2 weeks later...
Posted

Uzi w weekend tylko biegał po dziedzińcu, zachowywał sie jakby to było jego podwórko, czul sie dobrze. Ale czy to tylko powinno wystraczyc Uziemu? Musimy troche wygospodarowac wiecej czasu i zając sie nim, bo tylko pozwalalysmy mu na bieganie a spacery to co?

Myslę że sie uda ateraz Uzi skacz troche wyzej.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Olivin']Uzi ciągle nie ma odwagi wyjść na spacer. Popracujemy nad tobą kudłaczu i zaczniesz wychodzić na spacerki. Nieduży, piękny pies, czeka na domek.[/QUOTE]
Oj,tak Olivin trzeba się za niego wziąć...on tak prawie dwa lata biega po schronisku i nic...przez kraty boksu pozwala się dotykać i lubi to bardzo...czasami prosi o głaski,aż wciska się w kraty boksu...

Posted

Uzi siedzi teraz w boksie ze Smykiem,mają duży boks...może ta zmiana będzie pierwszym krokiem do dalszych postępów socjalizacyjnych Uziego?Oby się udało...

• 2 weeks later...
Posted

Też to zauważyłam i wydaje mi sie że to Tymek odżył w tym boksie natomiast Uzi czuje sie tu trochę niepewnie. Woli przebywać w swej budzie jak Tymek obgryza kość.