Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ODYN

[FONT=Arial]Odyn jest dostojny,spokojny i przyjazny.Ma około 6-7 lat i w schronisku przebywa bardzo krótko.Przypuszczamy,ze Odyn uciekł komuś z podwórka bo jest zadbanym,,choć niemłodym juz psiakiem.Odyn wpadł po samochód i jest w trakcie leczenia,ma szytą ranę w prawej dolnej częsci grzbietu i jest na pewno potłuczony.Mimo to interesuje się tym co dzieje się w schronisku i z uwagą obserwuje schroniskowe życie.Szybko zorientował sie,ze kiedy w schronisku są wolontariuszki to jest to czas spacerów i próbuje nawiązac z nami kontakt.Nie szczeka z niechęcia tak jak zdarza sie to nowym psiakom w schronisku tylko próbuje machać ogonem.Odyna nikt nie szuka.Jesli własciciel nie odnejdzie psiaka w schronisku w ciągu najblizszych kilku tygodni SZUKAMY DOMU DLA NASZEGO WSPANIAŁEGO PSIAKA![/FONT]

nasz wątek łowicki

http://www.dogomania.pl/threads/171870-A-owicz-Schronisko-dla-ZwierzAE-t/page122

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudny DONek ! Bardzo przypomina mi mojego nieżyjącego już :-( Nortunia. Jakie Odyn ma warunki w schronie żeby wyzdrowieć ? Żałuję, że nie mogę dać mu DT - mam komplet. Musiałby się zaprzyjaźnić z Misiem... ale to zbyt ryzykowne.

Posted

On też nie jest już najmłodszy, nie zaglądałam mu w zębole, ale myślę, że nie ma mniej niż 6 lat. Nie wykazuje agresji ani do podchodzących do boksu ludzi, ani psów. Jest w pojedynczym boksie, myślę, że przez jakiś czas jeszcze pozostanie pod opieką weterynaryjną, ma cewnik wyprowadzony nad szwem. Musiał porządnie dostać. A wielki jest prawie taki jak Misiek. Ma bardzo ładną postawę. Może ma właściciela i wydostał się z posesji?

Posted

Tak ma wielki wygolony kawał futra i olbrzymie szycie na grzbiecie w okolicy miednicy.Jest po wypadku samochodowym.Najpierw przyglądał nam sie uwaznie a potem próbował nawet gadac cos po swojemu jak do niego mówiłam.Pewnie zorientował sie,ze jestesmy ok.

Posted

Dziewczyny taki pies to - no dla mnie niemożliwe żeby został wyrzucony. Może komuś uciekł? Poszukam potem ogłoszeń o zaginionych psach. Ostatnio ludziom ginie mnóstwo owczarków:(

Posted

Ja w grudniu znalazłam przemarzniętą śliczną ONKę, zawiozłam ją do schroniska skąd została odebrana (chyba przez właściciela lub adoptowana). W tym czasie dałam o niej ogłoszenie i odezwało się do mnie 5 osób z moich okolic, którym zaginęły ONKI. Zwykle w lesie na spacerze pobiegły za zwierzyną. Ja swojego psa już w życiu w lesie nie puszczę.

Posted

mamanabank napisał(a):
Piękny, ogromny, dostojny i zrównoważony pies. Z dużym szwem na boku, tuż po operacji, pewnie miał spotkanie z samochodem....

Leczony pies, na pewno zaginął. Sprawdzaliście ogłoszenia? Pewnie jest poszukiwany...........

Posted

Figafiga napisał(a):
anawa leczony znaczy zszyty przez nasza panią wet, bo był w opłakanym stanie. Czyli nie był w trakcie leczenia, tylko miał wypadek i trafił do naszej lecznicy.

Aha, ja zrozumiałam, że został znaleziony po operacji............... To zmienia postać rzeczy, chociaż pies wygląda na zadbanego i mam nadzieje, że jednak ktoś go poszukuje.

Posted

Rozmawiałam zp,Markiem ze schroniska i pytałam czy ktos próbował dowiadywac sie o Odyna.Nikt na razie go nie szukał.Z relacji p.Marka wynika ,ze Odyn to oaza łagodnosci i spokoju!Świetny pies jak powiedział.

Posted

A Wy jeszcze go nie ogłaszacie? Może wcale nie zaginął w Waszej okolicy i trzeba poszukać właściciela dalej? Mogę pomóc, dajcie tylko znać no i więcej zdjęć.........

Posted

Dobra, tylko naróbcie mnóstwo pieknych zdjęć.
A co by było, gdyby właściciel znalazł sie teraz, przed zakończeniem kwarantanny? Pytam, bo jeśli jest podejrzenie, że pies komuś zginął to po co czekać z ogłaszaniem? Nie wiem, jak te sprawy funkcjonują w schronisku stad to może głupie pytanie....... :oops: