Romka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Figa dzwoni do mnie a ja dalej do schroniska!Jest tak ustalone! Quote
Figafiga Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 My wszystkie jestesmy wolontariuszkami i wszystko jest ustalane łącznie ze schronem. Nie ma samowolki. My nie wydajemy psów same - schronisko wydaje i podpisuje się tam umowę.!!! Quote
Kana Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ależ spokojnie. Nie podaję nigdy numeru telefonu która nie ma nic wspólnego z adopcją. Za dużo złych doświadczeń i teraz zawsze się upewniam. Nie trzeba chyba krzyczeć... Quote
Kana Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Na wątek na amstaffowym wkleiłam taki tekst : Majka jest młodą ślicznie umaszczoną suczka pitbulla..Jest cała czekoladowa z ciemniejszymi pręgami na całym ciele.Lekarz ocenił,ze Majka nie ma więcej niz 2 lata.Maja jest chudziutka bo prawdopodobnie przez ostatnie kilka tygodni błąkała się i to właśnie w te najbardziej mroźne dni.Suczka musiała bardzo marznąć bo miała poważna infekcję ucha(krew w uchu) i była ponad tydzień leczona.Ale Majka miała tez szczęście,ze spotkała nasza dogomaniaczkę,która wyszła na wieczorny spacer ze swoim psiakiem i spotkała ją zziębniętą i bardzo głodna.Ogrzana i najedzona Majka bawiła się radośnie z suczkami naszej koleżanki przecząc złej opinii o swojej rasie.Wyleczona Majka trafiła do schroniska .W lecznicy zachowywała się poprawnie ale była bardzo energiczna.jest tez spryciulą ,potrafiła np.przeciągnąć kocyk z klatki do klatki (oczywiście do swojej klatki).Schroniskowa Majka to łagodny,zrównoważony pies,który jest przyjazny zarówno wobec suczek jak i psów.Majka lubi kontakt z człowiekiem kiedy zostaje sama w budzie przywołuje człowieka przeciągłym szczekaniem.Lubi byc głaskana.Wskoczyła na budę żeby zobaczyć gdzie oddalili się wolontariusze ,którzy właśnie byli w schronisku. SZUKAMY ODPOWIEDZIALNEGO DOMU DLA MAJKI,najlepiej takiego ,który zna i rozumie psy tej rasy. Szukamy osoby opanowanej, cierpliwej i stanowczej. Szukamy domu bez malutkich dzieci. Osoby, która obdarzy ją miłością i opieką do końca jej dni. Pies to nie jest zabawka a decyzja o przyjęciu go pod swój dach to zobowiązanie się do jego opieki i troski na kilka a nawet kilkanaście lat! Majka jest wysterylizowana i zaszczepiona. Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed i po adopcji. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji : 602 63 88 62 Quote
Figafiga Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 oj nie krzyczę, wybacz ciężarnej ;-) Quote
Kana Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Jeżeli to co dopisalam do tekstu może być to proponuje to wstawić w pierwszy post żeby każdy mógł sobie to przeczytać lub pomóc w ogłoszeniach. Quote
bahlsa Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 http://www.garnek.pl/szukam/8800741/maja-sunia-pitbulla-szuka proszę o akceptację :) troszkę skróciłam, bo na niektórych stronach można wpisać max. 400 znaków Figa - ja będę mogła robić ogłoszenia dopiero w niedzielę wieczorem ale pełny zestaw obiecuję :) Quote
Figafiga Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 kana proszę zmień w swoim ogłoszeniu to, że Maja nie jest wysterylizowana, przed adopcja będzie. OK, to ważne. bahlsa ty też to zmień jeśli masz błędnie. Idę dziś do szpitala, więc może mnie nie być cały tydzień. Quote
Kana Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ale dlaczego zmieniać jak zaraz będzie? A do tego odstraszy to kretynów którzy chcieli by wykorzystać ją do rozmnażania. Więc nie rozumiem dlaczego mam to zmieniać ;) Quote
mamanabank Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Figa, ja też myślę, że nie trzeba zmieniać, bo pewnie przed końcem edycji ogłoszeń Majka będzie wysterylizowana i znowu trzeba będzie zmieniać, a rzeczywiście taka informacja odstrasza pseudo. Quote
Figafiga Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 a to nie zmieniajcie.ok. a nie wiemy kiedy Maja będzie sterylizowana, dzięki za nadzieję Kana, ze wierzysz, że szybko znajdzie domek i pójdzie pod nóż ;-) oby jak najszybciej. Pozdrawiam wszystkich!!! Quote
Romka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dziewczyny rozmawiałam z pania doktor ,która powiedziała ,że za 2 tygodnie od wyleczenia ucha(powazna infekcja)bedzie Majkę sterylizować!Zadzwonie za kilka dni i zapytam! Quote
Romka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Figa zanim pójdzie do szpitala zajrzy do ciebie Majeczko tysiac razy jeszcze! Quote
Figafiga Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 ano znasz mnie trochę hop hop hop - !!!! Quote
Paula03 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Zdjęcia naszej Majeczki: Za kratkami Maja zaczęła piszczeć, gdy głaskałam Śnieżka, który jest w boksie obok: Ale wcześniej to szalała: CDN Quote
Kana Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Piękna, cudowna... a ta glowa mmm ;) Dziewczyny ale to amstaff a nie pit ;) Quote
Paula03 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ostatnie: Koniec Ostatnie bardzo trudno było zrobić, bo Maja w ogóle nie chciała patrzeć w górę :) W górę Majeczka! Quote
kajkoowa Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 O tak, ostatnie zdjęcie zanim zostało zrobione właściwie miało dziesiątki prób, przez 10 minut się męczyłyśmy:loveu: Ja swoje wrzucę jutro :) Quote
perdusia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Świetne zdjęcia. Maja to taka przytulaśna sunia:shiny: Quote
kajkoowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 W schronisku takie zamieszanie, że nie wyprowadziłyśmy Majki! Zdjęcia z wtorku: Quote
Recommended Posts