Jump to content
Dogomania

Ratunku!!!! Schronisko w Korabiewicach !!!

Recommended Posts

Posted

SCHRONISKO NIEDŹWIEDŹ W KORABIEWICACH
przeklejone ze strony fundacji :

....APEL O POMOC

SYTUACJA W SCHRONISKU JEST TRAGICZNA. Panią Magdę przygniótł w stajni koń (800 kg) ma złamany obojczyk,żebra i mostek- jest cała w gipsie i nie może się poruszać. Mróz straszliwy, zamarzła woda , nie ma jedzenia ponieważ dostawcy w takie mrozy i kiedy drogi zawalone śniegiem nie przyjeżdżają. Na domiar złego firma , w której zaopatrywaliśmy się w żywność zawiesiła swoją działalność. Psy karmione są jedynie suchą karmą (co w takie mrozy i jednocześnie przy braku wody jest straszne)- na codzienny zakup suchej karmy dla psów musimy wydać 1400 zł co w szybkim tempie spustoszy konto schroniska. PO RAZ PIERWSZY ŚMIERĆ ZAJRZAŁA NAM W OCZY.........SAMI NIE WYBRNIEMY Z TEJ SYTUACJI, którą jedynie uratować mogą w tym momencie dostawy przeterminowanej żywności z supermarketów i sklepów w postaci skrawków wędlin i mięs. Żywność taką można zdobyć jedynie w miastach, a my nie jesteśmy w stanie tam dojechać.
Ps. Nie możemy również błyskawicznie odpowiadać na Państwa wpisy ponieważ dostęp do internetu na wsiach jest ograniczony i często musimy pare dni czekać na jakikolwiek zasięg z sieci...

jeśli możecie przeklejcie to gdzie tylko się da

TRZEBA IM POMÓC !!!!

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

ja bylam w schronisku bo mieszkam nie daleko.i tak: niewiem czy odpisza na maila bo maja utrudniony dostep do neta i sa rzadko,a Pani Magda (włascicielka) niebardzo zna sie na komputerach i necie.w schronisku jest juz troszke lepiej ale w czasie zimy pani Magda wydala duzo pieniedzy na sucha karme wiec teraz przyda im sie kazda pomoc w kazdej postaci.a jesli ktos by mial cos co moze przekazac schronisku to jak chce to moze do mnie napisac to zawioze do schroniska.

• 8 months later...
Posted

jestem chętna do pomocy, moge pomoc , mogę zamieszkać, pracowac, mam doswiadczenie z psami, końmi(praca w schronisku, stadnina...) .Mam prawko i dosyć pojemnego golfa dwójke ..info na pw.Pozdrawiam:)

Posted

Tu takie stare posty jeszcze z lata ub. roku.
a takie reportaze teraz z tych Korabiewic, ze az skora cierpnie !
Tam jest tragedia !
wilczek007 mam numer telefonu do Grzegorza, ktory w reportazu z ramienia Strazy dla Zwierzat sie wypowiqdal.
Jak chcesz, to zadzwon, dam Ci.
Moj nr w podpisie.

Posted

http://www.petycje.pl/petycja/6457/pozerajsce_sie_z_glodu_zwierzeta_-_schronisko_w_korabiewicach.html
Wklejam link do petycji w tym temacie.
Znowu na media możemy liczyć, dzięki interwencji reporterów rozpoczęła się w końcu kontrola Głównej Inspekcji Weterynaryjnej. Jak zwykle bywa, miejscowi weterynarze niczego złego się tam nie dopatrzyli.
Prokurator też w końcu ruszył sprawę, ale dopiero jak zobaczył nagranie "opiekunki" z tekstem : szczur to też człowiek.
W jakim kraju my kurcze żyjemy?

Posted

petycja podpisana
Moze wiecej zdjec czy materialow dowodowych przeciw oprawcom ze schroniska w Korabowicach.takie rzeznie zwierzat co nosza miano schroniska dla psow powinny zniknac z powierzchni ziemi polskiej,a dokladnie powinni stanac przed sadem osoby odpowiedzialne za cierpienia i smierc setki niewinnych zwierzat .

Posted

Szkoda tylko, że ta druga kontrola pojechała tam zapowiedziana. Łajzy miały dość czasu, żeby pozbyć się "dowodów", dwa dni wcześniej była makabra mnóstwo psów poranionych, chudych - ten rudy psina i nagle cud wszystko naprawione - zwierząt wymagających interwencji brak. Poprostu raj. Zabili je wszystkie oprawcy i menele!!!!