kasia_1982 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 witam, noszę się z zamiarem kupienia mojej suczce kompletu z red dingo: obroża, smycz i może szelki. Tylko mam kilka pytań, jeśli kupię rozmiar M w jakim wieku mogę zacząć go urzywać - chodzi o to czy teraz gdy pies ma 5 miesięcy nie bedzie na nią za wielkie? Jeśli tak to ile mniej więcej będę musiała czekać aż mała do nich dorośnie? Niestety nie mam pod ręką dobrego sklepu zoologicznego i zakupy będę robić przez internet - więc nie mogę przymierzyć ;( u mnie w sklepie tylko bezmarkowy badziew ;( I czy red dingo będzie dobrym wyborem? Może lepiej coś ze skóry? A jeżeli już red dingo to jeszcze jedno pytanie - jaki wzór pasowałby dla tej panienki? albo chociaż kolor bo ja to prawie jak daltonistka ;( to bedzie prezent na jej pół roku ;) Quote
gops Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 jesli na staffika to Lke tylko i wylacznie Mke zerwala moja 18kg suka, a staffik wymairowo podobny , tylko sily pewnie jescze wiecej jesli chcesz ryzykowac Mke to etraz nawet bedzie dobra :) ona mala jest moze pomysl o rogzie? manmacie? lupinie? :) jest duzy wybor Quote
kasia_1982 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 chcialam red dingo bo tu w Angli jest najwiekszy wybór, lupine czy rogz to tylko pojedyncze sztuki w sklepach czy na ebay'u. Chyba ze sprowadze z Polski. Podobają mi się z rogz, w Polsce przeogromny wybór, ale też brać Lke? Ja chcę ten zestaw na póżniej, jak już nie będzie tak szybko rosła bo teraz to ma zwykłą smycz i obrożę - jak wyrośnie czy pogryzie to nie szkoda kasy. Quote
gops Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 kasia_1982 napisał(a):chcialam red dingo bo tu w Angli jest najwiekszy wybór, lupine czy rogz to tylko pojedyncze sztuki w sklepach czy na ebay'u. Chyba ze sprowadze z Polski. Podobają mi się z rogz, w Polsce przeogromny wybór, ale też brać Lke? Ja chcę ten zestaw na póżniej, jak już nie będzie tak szybko rosła bo teraz to ma zwykłą smycz i obrożę - jak wyrośnie czy pogryzie to nie szkoda kasy. dlatego narazie sie wstrzymaj z lepszymi rzeczami kup jak red dingo to Lke a ona spokojnie dorosnie do niej :) Quote
kasia_1982 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 a jak z jakością red dingo? Widziałam kilka opini że lepsze jakościowo od nowych rogz. ćhcę kupić teraz na póżniej dopóki dysponuję zaoszczedzona kasą ;) Quote
gops Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 kasia_1982 napisał(a):a jak z jakością red dingo? Widziałam kilka opini że lepsze jakościowo od nowych rogz. ćhcę kupić teraz na póżniej dopóki dysponuję zaoszczedzona kasą ;) tzn u mnie byl taki problem ze Mki sa za slabe na moja suke a Lki za duze :) staffik ma sporo wieksza szyje wiec bedzie okey jakosciowo sa okey , moim zdaniem rogz lepszy, ale kazdy ma swoje zdanie Quote
kasia_1982 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 a jaki kolor by jej pasowal ? tylko nie rózowy bo moj tz powiedzial ze z nia w czyms takim nie wyjdzie ;) Quote
gops Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 kasia_1982 napisał(a):a jaki kolor by jej pasowal ? tylko nie rózowy bo moj tz powiedzial ze z nia w czyms takim nie wyjdzie ;) pomarancz, czerwowny i fiolet na moj gust ale ladnemu we wszystkim ladnie wiec wiesz hehe Quote
Karilka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Nee Staffikowi to coś ze skóry... Skórzana, porządna rzecz jest na lata. Nie ma co porównywać do parcianek, nawet najlepszych. Musisz tylko znaleźć producenta, który ma bardzo dobrą gatunkowo skóre i na pewno będziesz zadowolona. Quote
Onomato-Peja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Uwierz, nie trzeba koniecznie skóry dla staffika. Na wystawie widywałam Stafiory w RD, rogzach, lupine i nawet zwykłych dingo i nie narzekały. Quote
Karilka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 no pewnie, ze nie trzeba, a czy ja mówie, ze trzeba? Staffiki fajnie wyglądają w porządnej skórze a nie do kazdego psa pasuje. Można i kantar koński na grzbiet narzucić i też będzie dobrze ;). Quote
kasia_1982 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Moja suczka to jeszcze szczeniak, minie rok zanim nabierze typowej masy staffika, moze wtedy pomysle o skorze, na razie chce dobry parciany komplet ktory bedzie ladny i praktyczny Quote
Evelynkaa Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Mamy smycz z red dingo dla mojego westa, i to tą najmniejszą S-ke i powiem wam że jestem zachwycona i będę chciała jeszcze....karabińczyk nie dość że jest ładny, inny niż wszystkie to bardzo wytrzymały. Obroży nie mamy więc się nie wypowiadam. A jakie ceny macie tam w Angli?? Np takiej przedłużanej smyczki, przepinanej też S- ke długą na prawie 3 metry chyba Quote
kasia_1982 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 ceny porownywalne, jesli chodzi o Ski to obroza ok 5,5 funta, smycz 1,8m 9.5 funta te bez wzorkow jeszcze tansze;) ja na razie kupilam obroze z rogza, czekam na przesylke. A Red dingo kupie jak juz mi suka podrosnie, chyba ze trafie na jakas fajna promocje. Quote
zaba14 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 z tą skóą to jak kto lubi ;) bo pewnie są mocniejsze, ale osobiście nie podobają mi się skórzane rzeczy :) porządny komplet dla stafika smycz i obroża to wydatek pewnie koło 300 -400 złotych, ale mimo wszystko średnio mi się podobają te rzeczy :) Kasiu a jak chcesz sprowadzać rzeczy w PL to nie ma większego problemu np. pełna miska wysyła za granicę ;) u mnie niestety jak u Ciebie, nie dość że mam do najbliższego sklepu zoologicznego 20 km to w dodatku za obroże dla szczylka zapłaciłam 6 euro, a to zwykła beznadziejna taśma, gdzie nawet dziurek nie było ... :) wiec bez porównania za tą cene kupiłam małego rogza dla niej ;) teraz kupilismy tez zwykłą, za 9 euro .. podszytą skórką, wygląda całkem fajnie, ale gdyby były rogzy to bym brała rogza :) a znów przelew do Polski kosztuje, plus przesyłka tutaj również wiec lepiej kupic juz cos co posłuży troszkę... :) próbowałam rozeznać się w irlandzkich stronach internetowych, ale one zrobione jakby dla głupich :/ są rogzy kilka wzorów, ale nie pisze nawet jaka to rozmiarówka.. wiec dziękuje :) no i nie wiem jak tutaj jest z płatnością, bo karty kredytowej nie mam, a dla nich to chleb powszedni... :) Quote
Martens Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 W sam raz dla suni staffika: http://www.dogomania.pl/threads/212380-OBROŻA-OZDOBNA-dla-suni-staffika-lub-mini-bullki-i-nie-tylko-do-15.08?p=17384124 ;) Quote
Recommended Posts